Habita LKV

Habitan toiminta Afrikassa laajenee - Uusin toimisto avattu Ghanaan

Jaa

Habita on laajentanut kiinteistönvälitystään Ghanan pääkaupunkiin Accraan, jossa asuu yli 2,5 miljoonaa asukasta. Kyseessä on jo toinen maa Afrikassa, sillä Habita toimii myös Gambiassa.

Habita International Estates Oy Ltd:n toimitujohtaja Jari Gardziella
Habita International Estates Oy Ltd:n toimitujohtaja Jari Gardziella

Ghana on yksi maailman nopeimmin kasvavia talouksia. Maailmanpankki arvioi talouskasvun tänä vuonna kiihtyvän edellisvuodesta. Vuonna 2018 talouskasvu oli 6,3 % ja tämän vuoden arvio on 7,6 %. Vahva talouskasvu perustuu teollisuussektorin laajenemiseen ja erityisesti kaivosteollisuuteen, öljyyn sekä maatalouteen. 

Habitan kansainvälinen kasvu on alusta lähtien perustunut siihen, että haemme rohkeasti myös neitseellisiä markkinoita, joissa näemme kasvupotentiaalia. Lisäksi suomalainen tapa rakentaa liiketoimintaa ja välittää kiinteistöjä tuo vakautta ja luotettavuutta kiinteistönomistajille markkinoilla, joissa bisneskäytänteet ovat kirjavia ja osin läpinäkymättömiä”, sanoo hiljattain Ghanasta palannut Habita Internationalin toimitusjohtaja Jari Gardziella. 

”Ghana on yksi Afrikan suurista menestystarinoista. Maan vakaa demokratia mahdollistaa sen nopean kehityksen. Accran kaupunkikuvassa näkyy valtava määrä nostokurkia, mikä kertoo, että kaupungissa rakennetaan nyt paljon”, Gardziella jatkaa.

Ghanan kiinteistömarkkinat eroavat Gardziellan mukaan huomattavasti Gambiasta. Siinä missä suomalaiset ja eurooppalaiset lomailijat hankkivat Gambiasta vapaa-ajanasuntoja, on Ghana houkutteleva erityisesti asuntosijoittajille. Ghanassa ripeästi kehittyvä talous tarjoaa sijoittajille kohtalaista arvonnousua. Maassa on myös hyvin toimivat manageerauspalvelut, jotka tarjoavat kiinteistösijoittajille vuokraus- ja muita kiinteistöpalveluita.

Habitan toiminta perustuu jokaisessa toimipisteessä maasta riippumatta samanlaiseen konseptiin. Suomalaisen konseptin etu ostajalla ja myyjälle on välittäjän vahva vastuu.

Ghanassa on iso markkina afrikkalaisille sijoittajille, jotka näkevät omaan maahansa sijoittamisen epävarmana, mutta esimerkiksi viisumien ja muiden syiden takia sijoitus halutaan tehdä omalle mantereelle. Ghanassa ulkomaisista sijoittajista suuri osa on ghanalaisia, jotka asuvat toisessa Afrikan maassa tai mantereen ulkopuolella Yhdysvalloissa. Myös englantilaiset, hollantilaiset, belgialaiset ja saksalaiset ovat löytäneet maan. Ghanassa asuu noin 30 miljoonaa asuakasta ja maan valtauskontona, noin 70 %:lla, on kristinusko.

Yhteyshenkilöt

Habita International Estates Oy Ltd
toimitusjohtaja Jari Gardziella, p. 050 4200 000, jari.gardziella@habita.com

Kuvat

Habita International Estates Oy Ltd:n toimitujohtaja Jari Gardziella
Habita International Estates Oy Ltd:n toimitujohtaja Jari Gardziella
Lataa
Sijoituskohde Accran keskustassa rakenteilla olevassa kerrostalossa.
Sijoituskohde Accran keskustassa rakenteilla olevassa kerrostalossa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Habita LKV
Habita LKV
Elimäenkatu 17-19
00510 Helsinki

https://www.habita.com/fi

Habita on Suomessa syntynyt, kansainväliseksi kasvanut yksityinen kiinteistöalan toimija, joka keskittyy asuntojen, toimitilojen ja yrityskiinteistöjen välitykseen. Yritys toimii 25 paikkakunnalla ympäri Suomea ja 29 maassa aina Euroopasta Aasiaan. Toiminta alkoi Suomesta vuonna 1989.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Habita LKV

Habita laajentaa Vietnamiin16.3.2021 07:00:00 EET | Tiedote

Suomen suurimpiin itsenäisiin kiinteistönvälittäjiin lukeutuva Habita laajentaa liiketoimintaansa Vietnamiin. Yrityksen tavoitteena on ulottaa toimistoverkko kattamaan koko maa muutaman vuoden kuluessa. Nyt yritys aloittaa Vietnamissa kahdella toimipisteellä. Vietnamin asuntomarkkinat ovat alkaneet kiinnostaa suomalaisia, sillä maa on turvallinen ja turismiltaan vielä turmeltumaton. Habita toimii Suomen 25 paikkakunnan lisäksi 29 maassa Euroopasta Aasiaan ja on ainoa suomalainen sekä samalla kansainvälinen kiinteistönvälittäjä.

Mielipide: yksikään koti ei vaihda omistajaa pelkkien mielikuvien avulla23.2.2021 10:03:00 EET | Tiedote

Tavattoman usein kuulee väitteen, että kiinteistönvälitys olisi merkittävästi muuttunut. Että kauniilla kohdekuvilla ja aamuauringossa höyryävällä espressokupilla myytäisiin enemmän. Vuosikymmeniä alalla toimineena yrittäjä tiedän, että yksikään koti ei vaihda omistajaa pelkän mielikuvan siivittämänä. Kaupan ratkaisee vuorovaikutus ja asiakkaan viimeistelty palvelu. Poikkeusaikana henkilökohtainen palvelu vain korostuu, eikä verkko voi korvata kaikkia kohtaamisia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme