MessukeskusMessukeskus

Habitare-suunnittelukilpailun voittaja julkistetaan syyskuun tapahtumassa

Jaa

Muotoilu-, huonekalu- ja sisustustapahtuma Habitaren sekä Aalto-yliopiston yhteistyössä järjestämän suunnittelukilpailun finalistit ovat esillä tapahtumassa syyskuussa. Kilpailun päätuomari, ruotsalainen Anna von Schewen julkistaa voittajan Habitaren avajaispäivänä. Habitare järjestetään 7.-11.9.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Habitaressa nähdään ja palkitaan tänä vuonna poikkeuksellisesti vuoden 2020 suunnittelukilpailun voittaja, sillä tapahtumaa on siirretty pandemian takia kaksi kertaa. 

Habitare-suunnittelukilpailun vuoden 2020 teema on ”vettä ja leipää”. Kilpailussa tarkasteltiin, mitkä ovat ne välttämättömät huonekalut ja esineet, joita tarvitaan nauttiaksemme hyvästä ruoasta ja seurasta. Osallistujien tehtävänä oli suunnitella ja toteuttaa kokonaisuus, joka sisältää päivittäisen leipämme nauttimiseen tarvittavat elementit. Pakollisina osina kilpailutöissä olivat penkki, pöytä ja kulho. Kilpailun teema koettiin haastavaksi, mutta toisaalta ajankohtaiseksi ja merkitykselliseksi. 

Habitaren ja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun järjestämä Habitare-suunnittelukilpailu on jo vuosien ajan nostanut esiin nuoria muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoita.  

Finaalissa kolme työtä 

Kilpailun raati valitsi jatkoon tällä kertaa kolme finalistia, joiden joukosta kilpailun päätuomariksi kutsuttu ruotsalainen muotoilija ja arkkitehti Anna von Schewen valitsee voittajan. Von Schewen on valmistunut Konstfack-muotoilukorkeakoulusta, Tukholmasta vuonna 1995 ja työskentelee omassa yrityksessään. Hän suunnittelee huonekaluja ja esineitä sekä ruotsalaisille että kansainvälisille yrityksille. 

Voittaja julkistetaan Habitaren avajaisten yhteydessä keskiviikkona 7.9.2022 klo 10.10 Arena-lavalla. 

Kilpailun finalistityöt ovat: 

Kaisa Minkkinen – lattiatuokailuryhmä Origo 

Origo lattiaruokailuryhmä koostuu pöydästä ja futon-istuintyynyistä. Se luo rennon, intiimin hetken ystävien tai perheen kokoontumiselle ja ruuan – ja hyvien hetkien – jakamiselle. Ympyrän muotoisen pöydän keskipisteenä – origossa – on syvennys, johon sopiva tarjoilukulho on jokaisen pöydässä istuvan ulottuvilla. 

NG Wing Yin – Monolith (‘Monoliitti’) 

Monolithissa erilaiset veistokselliset muodot yhdistyvät ja muodostavat kokonaisuuden, joka on suunniteltu yhteisiin ruokailuhetkiin ystävien kanssa. Ainutlaatuinen muoto viittaa luonnollisen monoliitin siluettiin. Kokonaisuus pitää sisällään kolme jakkaraa, kolme korkeaa jakkaraa (jotka voivat toimia myös pöytinä) ja kolme erillistä tasoa, joihin voi laittaa kolme erikokoista kulhoa. Käyttäjät voivat vapaasti järjestellä tuotteen osia. 

Piia Johanna Jalkanen – Leipää ja sahtia 

Inspiroiduin japanilaisista ruokailukalusteista ja halusin pitää kalusteet hyvin yksinkertaisina ja matalina, mutta kuitenkin yrittäen luoda jotakin hyvin tunnistettavaa suomalaista muotoilua. Suunnittelemani kalusteet saa koottua ja purettua, osat lukkiutuvat toisiinsa lovista, pitäen kalusteet kasassa. Pitkässä korkeassa penkissä on perinteinen suomalaisen pirttikalusteen lukitussysteemi alla. Materiaaliksi valitsin kotimaisen männyn. Mänty on hieno materiaali, joka tarvitsee ehkä pienen freesauksen mökkikalusteena pidetystä materiaalista validiksi kalustepuuksi. 

Kilpailun palkintona on 5 000 euron stipendi, jonka rahoittaa Suomen Messusäätiö. Finalistityöt ovat nähtävillä vuoden 2022 Habitaressa, joka järjestetään 7.-11.9.2022 Helsingin Messukeskuksessa. 

Lisätietoja: 

Tiedottaja Marissa Rämänen, marissa.ramanen@messukeskus.com, puh. 044 046 7220 

Päätuomari Anna von Schewen 
Ruotsalainen muotoilija ja arkkitehti Anna von Schewen valmistui Tukholmassa sijaitsevasta Konstfack-muotoilukorkeakoulusta vuonna 1995 ja perusti vuonna 1997 oman yrityksensä, Anna von Schewen Design and Architecturen, jossa suunnittelee huonekaluja ja esineitä sekä ruotsalaisille (Articles, Gärsnäs, String ja SvensktTenn) että kansainvälisille brändeille (De Padova, Ditre Italia, Zanotta ja Arflex Japan). 

Von Schewen on saanut Bruno Mathsson -palkinnon, Masonic Order Scholarship -stipendin, hankeapurahoja Ruotsin taideapurahakomitealta (Konstnärsnämnden), erikoispalkinnon SvenskForm -taidekäsityö- ja muotoiluyhdistykseltä, EDIDA AwardSweden -palkinnon, SkönaHem -lehden ÅretsMöbel -palkinnon, Residence Designer of theYear -palkinnon ja German Design Award -palkinnon. Hänen töitään on esillä pysyvissä kokoelmissa muun muassa Stedelijk-museossa Amsterdamissa, Kunstindustrimuseetissa Oslossa, Röhsskamuseetissa Göteborgissa, Ruotsin kansallismuseossa (Nationalmuseum) Tukholmassa ja Möbeldesignmuseumissa Tukholmassa. 

Habitare 
Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7.-11.9.2021. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren kansainvälinen ystävä on tänä vuonna Joseph Grima. |www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2022 

Kuva & Ääni 
Osittain samaan aikaan Habitaren kanssa järjestetään valo- ja videokuvaukseen sekä äänen tallentamiseen, muokkaamiseen ja jakamiseen keskittyvä Kuva & Ääni -tapahtuma 9.-11.9.2022. | kuvamessut.fi | #kuvajaääni 

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kevään 2023 suurin ja siistein show Messukeskuksessa on GREASE!29.9.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Rakastettu kestohitti GREASE saa odotetun ensi-iltansa Messukeskus AMFI -teatterissa 21. huhtikuuta 2023. Suurshowssa hurmuri-Dannya tähdittää Mikael Saari ja Olivia Newton-Johnin unohtumattomaksi taikomana Sandyna loistaa vuoden 2022 tangokuningatar Heta Halonen. Muissa rooleissa nähdään mm. Jorma Uotinen (Teen Angel) ja Krisse Salminen (Miss Lynch). Liput esityksiin ovat nyt myynnissä, Lippu.fi.

Helsingin Kirjamessuilla kirjailijat osallistuvat yhteiskunnalliseen keskusteluun - mukana 30 kansainvälistä vierasta27.9.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Helsingin Kirjamessujen ohjelma on julkaistu ja se tarjoaa 900 ohjelmaa. Lavoilla esiintyy laajasti uutuusteoksen julkaisseita kotimaisia kirjailijoita ja yli 30 kirjailijaa ulkomailta. Esiintyjiä on yli 1000. Tänä vuonna kirjamessuilla on esillä entistä enemmän yhteiskunnallisia aiheita. Tapahtumassa järjestetään kahdeksan debattia, joissa kirjailija osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun. ”Toiveeni on, että lavoilla nähdään avoimia, tasa-arvoisia ja reippaita yhteenottoja”, toteaa kirjamessujen uusi ohjelmajohtaja Ville Blåfield.

MAATALOUSKONEMESSUT PÄIVITTÄÄ AMMATTILAISTEN TIEDOT – RUOKAMARKKINAT JA -TURVA ESILLÄ AVAJAISPÄIVÄNÄ22.9.2022 15:09:36 EEST | Tiedote

Helsingin MaatalousKonemessujen ohjelma on julkaistu. Keskeisiä aiheita ohjelmassa ovat datalla johtaminen, kestävä ruokajärjestelmä ja huoltovarmuus, Smartfarming, CAP 27, ympäristöasiat, biokaasu ja energia, kotieläintuotanto ja eläinten hyvinvointi, metsäohjelma sekä työssä jaksaminen. MaatalousKonemessut järjestetään torstaista lauantaihin 13. - 15.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme