Digi- ja väestötietovirasto

HackerOnes verkställande direktör Mårten Mickos och pionjären inom artificiell intelligens Inma Martinez besöker Finland på Digihumaus-evenemanget den 1.4.2022

Dela

HackerOnes verkställande direktör Mårten Mickos och AI-pionjären Inma Martinez besöker Helsingfors den 1.4.2020 som huvudtalare för Digihumaus-seminariet som anordnas av Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata och som fokuserar på framtiden.

Mårten Mickos är en finländsk företagsledare inom programvarubranschen som arbetar i Silicon Valley i Kalifornien, styrelseproffs och verkställande direktör för HackerOne. Centrala teman för Mickos är ledarskap, decentraliserade team, innovationer, ungdom, jämlikhet och mångfald, tekniska genombrott, geopolitik och samhällsutveckling.

Inma Martinez är en av världens ledande experter som öppnar upp rollen och betydelsen av digitalisering och artificiell intelligens i framtiden. Hon har sparrat företagens och förvaltningens ledare i hur den digitala förändringen kan översättas till en konkurrensfördel och en resurs för samhället.

Under seminariet Digihumaus publiceras också Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas nya rapport Digihumaus 2022. Den presenterar utvecklingsförslag med vilka man kan svara på de samhälleliga utmaningar som syns i horisonten genom att bättre utnyttja befintliga och nya teknologier samt utveckla förvaltningens verksamhetssätt. Årets rapport presenterar fyra olika scenarier för digitaliseringens framtid när vi närmar oss 2030-talet.

Vi erbjuder er möjligheten att intervjua Mårten Mickos och Inma Martinez den 1.4.2022 i Bio Rex i Helsingfors (Mannerheimvägen 22-24).

Vid samma tillfälle är det också möjligt att intervjua Janne Viskari, generaldirektör för Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata, om åtgärdsförslagen i den färska rapporten Digihumaus.

Intervjutider

Vi kan ordna intervjuerna antingen innan tillställningen börjar, mellan kl. 11 och 12, eller under tillställningen efter talarens anförande.

Om du är intresserad av intervjumöjligheten, kontakta Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas kommunikation  dvv.viestinta@dvv.fi, tfn 0295 535 060 senast på torsdag 31.3.2022, så ordnar vi tid för din intervju.

 

Vad är Digihumaus?

Seminariet Digihumaus samlar den 1.4.2022 aktörer och experter som är intresserade av digitaliseringen och främjandet av digitaliseringen i vårt samhälle. Temat för tillställningen är "Mot obegränsad digitalisering".

Under tillställningen för inbjudna gäster i Helsingfors samlas cirka 200 deltagare och över 2 400 har anmält sig till webbinariet.

Du kan bekanta dig med Digihumaus-seminariets program på adressen https://dvv.fi/digihumaus.

Nyckelord

Kontakter

Om

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)http://dvv.fi

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata främjar digitaliseringen av samhället, tryggar tillgången till information och erbjuder tjänster för kundernas livshändelser.

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata sörjer för den grundläggande administrationen av befolkningsdatasystemet och digitaliseringen av samhället. Till myndighetens uppgifter hör bland annat borgerliga vigslar, namn- och adressändringar, förmynderskaps- och intressebevakningsärenden, administration av befolkningsdatasystemet, utveckling av lösningar för elektronisk identitet samt utveckling och underhåll av centraliserade stödtjänster för e-tjänster. Dessa stödtjänster för e-tjänster omfattar bland annat Suomi.fi-webbtjänsten, elektroniska myndighetsmeddelanden (Suomi.fi-meddelanden) samt fullmakter att sköta ärenden för andras räkning (Suomi.fi-fullmakter).

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata inrättades år 2020 och lyder under finansministeriet. Ämbetsverket uppstod 1.1.2020 när Befolkningsregistercentralen och magistraterna sammanförs till en ny helhet.

http://dvv.fi/sv

Följ Digi- ja väestötietovirasto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Digi- ja väestötietovirasto

Save the date: Veckan för digital kompetens frågar experter om man ska vara orolig för finländarnas digitala kompetens11.5.2022 11:00:00 EEST | Kutsu

I en allt mer digitaliserad värld är det av avgörande betydelse att vi alla har förmåga att använda och utveckla befintliga digitala tjänster. Men har vi den förmågan? Bygger man för närvarande ett Finland där de som har sämre digital kompetens inte hänger med? Saktas vår utveckling som ett konkurrenskraftigt samhälle ner av brister i vår digitala kompetens?

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum