Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hae varhaiskasvatuspaikkaa syksylle jo nyt

Jaa

Jos varhaiskasvatuspaikan tarve syksylle 2021 on perheessä jo tiedossa, kannattaa paikkaa hakea mielellään jo maaliskuun loppuun mennessä. Tällöin varhaiskasvatuksessa on paremmat edellytykset suunnitella toimintaa ja jakaa paikat mahdollisimman hyvin perheiden toiveiden mukaisesti.

Varhaiskasvatuspaikkaa voi Vaasassa hakea ympäri vuoden perheen tarpeiden mukaisesti. Toivomus kuitenkin on, että syksyn osalta hakemukset voisi jättää jo 31.3. mennessä, jos syksyn osalta tarve on jo perheellä tiedossa.

- Kun saamme mahdollisimman paljon hakemuksia ajoissa syksyn osalta, pystymme paremmin suunnitteleman toimintaamme ja muokkaamaan esimerkiksi ryhmien rakennetta tarvittaessa. Pyrimme tietysti siihen, että mahdollisimman monelle perheelle voitaisiin taata varhaiskasvatuspaikka perheen toiveiden mukaan, esimerkiksi läheltä kotia, kertoo palvelupäällikkö Maria Karvonen.

Karvosen mukaan syksyllä on usein helpompi saada perheelle mieluisin paikka kuin keskellä toimintakautta eli esimerkiksi tammikuussa.

Keskustan alueelle uusia päiväkoteja

Varhaiskasvatuspaikoista on Vaasassa jonkun verran pulaa varsinkin keskustan alueella pienten, alle 3-vuotiaiden ryhmissä. Tilannetta helpottaa jo uusi Raastuvankadun päiväkoti sekä elokuussa kasarmialueelle entisen soittokunnan tiloihin valmistuva uusi päiväkoti.

Vaasan kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Anne Savola-Vaaraniemi kertoo, että varhaiskasvatusta koskevat lakimuutokset ovat ohjanneet yhä enemmän lapsia varhaiskasvatuksen piiriin.

- Asiakasmaksujen alentuminen, subjektiivisen varhaiskasvatusoikeuden rajauksen poistuminen sekä yli kolmivuotiaiden ryhmäkoon pienentyminen ovat kaikki tuoneet tarvetta lisäpaikoille varhaiskasvatuksessa myös Vaasassa.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulakiin tulee jälleen muutoksia 1.8.2021, jolloin maksut taas alenevat. Valtakunnallisen uudistuksen tavoitteena on parantaa työllisyyttä ja lisätä varhaiskasvatuksen osallistumisastetta.

Vaasan kaupunki on myös valittu mukaan opetus- ja kulttuuriministeriön toteuttamaan kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun. Kokeilu alkaa elokuussa 2021, ja saattaa myös osaltaan lisätä paikkatarvetta varhaiskasvatuksessa.

Myös etätyön lisääntyminen on vaikuttanut varhaiskasvatuspaikkojen hakuun.

- Paikkaa haetaan nyt enemmän kodin läheltä, ei työmatkan varrelta tai työpaikan lähistöltä, Savola-Vaaraniemi kertoo.

Yhteyshenkilöt

palvelupäällikkö Maria Karvonen, puh. 050 325 4821, maria.karvonen@edu.vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme