Espoon kaupunki - Esbo stad

Hagalund förnyas – öppningsfestligheterna fortsätter

Jaa

Hagalund fortsätter att förnyas. I samband med metrostationen öppnas en konstprydd cykelparkering för hundratals cyklar, det nya Havsvindstorget blir färdigt och köpcentret AINOA står klart, med nya affärer och nya tjänster.

Illustration över Havsvindstorget. SARC.
Illustration över Havsvindstorget. SARC.

Infartsparkering för över 400 cyklar

I samband med Hagalunds metrostation öppnas torsdagen den 24 oktober en ny infartsparkering, varifrån det är lätt att ta sig till metrostationen, bussterminalen och köpcentret. Parkeringen har plats för 424 cyklar. Cykelställningarna har ramlåsning och parkeringen är belyst och övervakad och kan användas dygnet runt.

Parkeringen ger också konstupplevelser. Konstgrafikern Seela Petra har skapat ett installationskonstverk för offentliga lokaler, Sinä päivänä, som breder ut sig på väggar och pelare i cykelparkeringen. Verket är en samling av figurer och stämningar, bland vilka man kan hitta hänvisningar till olika platser i Hagalund.

Cykelparkeringen och konstverket firas genom en fest som är öppen för alla torsdag 24.10 kl. 16–18. Läs mer om öppningsfesten på Facebook (på finska).

Mer information om konstverket finns på webbplatsen emmamuseum.fi.

Köpcentret AINOA är nu färdigt

Köpcentret AINOAs omfattande utbyggnad är färdig och öppnas 24.10. Det innebär att man nu kommer direkt till köpcentret från bussterminalen och metron. De tillfälliga arrangemangen avlägsnas.

Köpcentret Ainoa har byggts etappvis. Det färdiga köpcentrets yta uppgår till 50 000 m² och det har över 100 affärer, vilket är mer än dubbelt som förr. En av de mest efterlängtade delarna i utbyggnaden är en ny restaurangvärld, Food Garden, som omfattar mer än 1 500 kvadratmeter.
Läs mer på ainoatapiola.fi.

Uteserveringar på Havsvindstorget

Ovanpå den nya cykelparkeringen ligger Havsvindstorget, ett nytt område för vistelse och genomgång. Våren 2020 kommer köpcentret att öppna uteserveringar där. Torget ska göras trivsamt med hjälp av träd och buskar samt Hagalundsbänkar, som tillverkats vid Esbo stadsträdgård. Omkring torget byggs bostäder och affärslokaler.

Lättare att röra sig i Hagalund

Det blir märkbart lättare att gå och cykla på västra sidan av Hagalunds centrum i samband med förnyelserna. Rutterna på norra och södra sidan är däremot fortfarande tillfälliga, så länge som byggarbeten pågår.

Intill Havsvindstorget finns ett tillfälligt motionsområdet med basketplaner och gymredskap. Området är tillgängligt med rullstol.

Pressbilder över cykelparkeringen

Lösenord: emmamuseum

Yhteyshenkilöt

Projektchef Miikka Hakari, miikka.hakari@espoo.fi, tfn 043 824 9075

Kuvat

Illustration över Havsvindstorget. SARC.
Illustration över Havsvindstorget. SARC.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme