Ylva Palvelut Oy

Hakaniemeen valmistuvan Lyyra-korttelin ensimmäinen osa on otettu käyttöön

Jaa
Uuden rakennuksen toimisto- ja liiketilavuokralaiset muuttavat sisään kevään 2023 aikana. Tuoreisiin vuokralaisiin kuuluu muun muassa teknologiayritys IBM, joka avaa uuden pääkonttorinsa Lyyraan. Koko Lyyra-kortteli valmistuu vuoden 2024 alkupuolella.
Lyyra Hakaniementorilta katsottuna. Kuva: Ylva / Arco Architecture Company
Lyyra Hakaniementorilta katsottuna. Kuva: Ylva / Arco Architecture Company

Toisen linjan ja Siltasaarenkadun väliin asettuva toimistorakennus on lähes täyteen vuokrattu, ja ensimmäiset vuokralaiset ovat jo muuttaneet sisään. Merkittävimmän osan toimitiloista ottaa haltuunsa teknologiayritys IBM, joka avaa uuden pääkonttorinsa Lyyraan.

Nyt valmistuvaan rakennukseen muuttavat myös Duunitori, GlucoModicum, Kakkugalleria, perinteisiä georgialaisia makuja ainutlaatuisena katuruokana tarjoileva ravintola Adzika, The Cave -bistro sekä Keskon vähittäistavarakauppa.

”Tiloissa tehdään parhaillaan muun muassa sisustukseen liittyviä vuokralaismuutostöitä. Vuokralaiset muuttavat sisään ja suurin osa liikkeistä ja ravintoloista aukeaa kevään 2023 aikana”, kertoo Ylvan kiinteistöjohtaja Ville Vaarala.

Lyyra-korttelin toinen osa saavuttaa harjakorkeuden maaliskuussa. Siltasaarenkadun toiselle puolelle tulevaan rakennukseen valmistuu vuokra-asuntoja sekä Suomen ensimmäinen Citybox-hotelli. Lisäksi tiloihin avaavat muun muassa nuudeliravintola Fat Ramen ja uusia kiinnostavia ravintolakonsepteja yhteen kokoava Urban Gourmet food court.

Lyyran toimistotalo on käytön osalta täysin hiilineutraali

Rakennustyöt saatiin Lyyran ensimmäisen osan työmaalla päätökseen suunnitelmien mukaisesti.

”Toimistotalon sisävalmistusvaiheessa tehtiin nopeuden osalta todennäköisesti Suomen ennätys. Erityisen iloinen olen siitä, että tulemme saavuttamaan hankkeelle asetetut vastuullisuustavoitteet. Lyyra on käytön osalta täysin hiilineutraali, ja onnistuimme vähentämään myös rakentamisen aikaisia päästöjä”, kertoo Ylvan rakennuttajapäällikkö Verneri Lehtovirta.

Vastuullisuus on muutenkin huomioitu hankkeessa erityisen tarkkaan. Lyyran tiloille haetaan LEED Platinum -sertifikaattia, joka on kansainvälisesti tunnistetun järjestelmän korkein taso. Lisäksi tilat tähtäävät Suomen ympäristöministeriön säätelemään A-energialuokkaan eli korkeimpaan mahdolliseen. Toimistorakennukselle haetaan myös tilojen terveellisyyden takaavaa WELL-sertifiointia.

Kunnallistekniikan rakennustyöt jatkuvat Lyyra-korttelin alueella

Vaikka Lyyra-korttelin ensimmäisen puoliskon osalta työt ovat nyt valmistuneet, pysyvät Siltasaarenkatu ja Toisen linjan alkupää yhä työmaa-alueena.

”Helsingin kaupunki, HKL ja Helen tekevät alueella yhä kunnallistekniikkaan liittyviä töitä. Meidän tietojemme mukaan myös näiden pitäisi valmistua kevään aikana”, Lehtovirta sanoo.

Koko Lyyra-kortteli valmistuu vuoden 2024 alkupuolella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ville Vaarala
Kiinteistöjohtaja, Ylva
+358 40 569 0699
ville.vaarala@ylva.fi

Kuvat

Lyyra Hakaniementorilta katsottuna. Kuva: Ylva / Arco Architecture Company
Lyyra Hakaniementorilta katsottuna. Kuva: Ylva / Arco Architecture Company
Lataa
Lyyra, Siltasaarenkatu. Kuva: Ylva / Arco Architecture Company
Lyyra, Siltasaarenkatu. Kuva: Ylva / Arco Architecture Company
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ylva Palvelut Oy
Kaivokatu 10 A, 3. krs, PL 1099
00101 Helsinki

Ylvan tavoitteena on ylihuomisen Helsingin rakentaminen. Liiketoimintamme keskittyvät kiinteistö- ja ravintola-alaan. Ylvan omistaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunta. Olemme olleet jo 150 vuotta rakentamassa helsinkiläisille kaupunkia, jossa ihmiset ja ideat kohtaavat. Kannattavuus tarkoittaa meille pitkäjänteisiä päätöksiä, jotka mahdollistavat seuraavat 150 vuotta. Ainutlaatuinen taustamme edellyttää meiltä edelläkävijyyttä avoimuudessa ja vastuullisuudessa sekä sitoutumista Helsingin kehittämiseen. www.ylva.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ylva Palvelut Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme