Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Hakaniemenrannan asemakaava päätöksentekoon

Jaa
Hakaniemenranta uudistuu ensi vuosikymmenellä, kun Kruunusillat-hankkeen pikaraitiotien myötä alueelle saadaan uusia puistoja ja asuinrakentamista. Hakaniemenrannan asemakaavaehdotus tulee kaupunkiympäristölautakunnan päätettäväksi 9.4.2019.
Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik Oy ja VSU maisema-arkkitehdit Oy
Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik Oy ja VSU maisema-arkkitehdit Oy

Hakaniemenranta uudistuu 2020-luvulla. Kruunusillat-hankkeen pikaraitiotietä varten rakennetaan uusi Merihaansilta, joka yhdistää Kalasataman eteläosan Nihdin Merihakaan. Kruunusiltojen raideyhteyden rakentamisen yhteydessä uusitaan myös Hakaniemensilta ja sen linjaus muuttuu vähemmän tilaa vieväksi.

Teiden linjauksia muuttamalla vapautuu uutta rakennusmaata kaikkiaan kolmelle uudelle asuinkorttelille. Asukkaita on tulossa lisää yli tuhat. Asuinkortteleiden ensimmäiset kerrokset on varattu liiketiloille. Samalla Hakaniemenrantaan ja Kruununhaan puolelle rakennetaan uudet rantapuistot. Uusia satamia on tulossa kaksi, joista toinen on pienvenesatama ja toinen ammattimaista veneliikennettä palveleva satama.

Hakaniemenrannan uusissa rantakortteleissa on tarkoitus kokeilla kaupungin uutta markkinaehtoista pysäköintimallia, eli rakennuttajat voivat vapaasti päättää pysäköintipaikkojen määrästä.

Asemakaavan pohjaksi järjestettiin vuosi sitten ideakilpailu, jonka voitti Arkkitehtitoimisto Harris–Kjisik Oy ja VSU maisema-arkkitehdit Oy. Kaavaehdotuksessa voittajatyön parhaita ideoita on työstetty edelleen ja voittajaehdotusta on sovitettu yhteen pikaraitiotien ja uuden Hakaniemensillan suunnitelmien kanssa.

Alueelle on aiemmin laadittu asemakaava hotellitonttia, sekä sen tontin itäpuolella sijaitsevaa aukiota ja näihin liittyviä ranta-alueita varten.

Asemakaavasta tekee lopullisen päätöksen kaupunginvaltuusto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala
Arkkitehti Perttu Pulkka
09 310 37465
perttu.pulkka@hel.fi

Kuvat

Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik Oy ja VSU maisema-arkkitehdit Oy
Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik Oy ja VSU maisema-arkkitehdit Oy
Lataa
Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik Oy, VSU maisema-arkkitehdit Oy sekä Arkkitehtitoimisto OPUS Oy.
Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik Oy, VSU maisema-arkkitehdit Oy sekä Arkkitehtitoimisto OPUS Oy.
Lataa
Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik Oy ja VSU maisema-arkkitehdit Oy
Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik Oy ja VSU maisema-arkkitehdit Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Den mikrobiologiska kvaliteten på livsmedel som förpackas i butiker varierar1.12.2025 09:12:55 EET | Pressmeddelande

Under 2025 har Helsingfors stads enhet för livsmedelssäkerhet undersökt hur den mikrobiologiska kvaliteten under hållbarhetstiden ser ut hos livsmedel som dagligvaruaffärer själva förpackar. Även om majoriteten av proverna bedömdes vara av god kvalitet, var en tredjedel av dålig eller medelgod kvalitet. Undersökningen visar att aktörerna bör vara noggranna med förpackningshygienen, temperaturkontrollen samt hur hållbarhetstider fastställs och motiveras.

Kauppojen pakkaamien elintarvikkeiden mikrobiologinen laatu vaihtelee1.12.2025 09:12:55 EET | Tiedote

Helsingin kaupungin elintarviketurvallisuusyksikkö tutki vuonna 2025 helsinkiläisten vähittäismyymälöiden itse pakkaamien elintarvikkeiden mikrobiologista laatua säilyvyysaikana. Vaikka suurin osa näytteistä arvioitiin hyviksi, kolmasosa oli laadultaan huonoja tai välttäviä. Selvityksen perusteella toimijoiden tulee kiinnittää huomiota pakkaamishygieniaan, lämpötilanhallintaan sekä säilyvyysaikojen asettamiseen ja perustelemiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye