Kansallinen kokoomus

Häkkänen: EU-ero olisi kohtalokas virhe Suomelle

Jaa
Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen ihmettelee, miksi yhden puolueen ehdotukset EU-erosta on jätetty käsittelemättä pääministeritenteissä. Perussuomalaiset on tällä hetkellä ainoa puolue, joka ajaa virallisissa ohjelmissaan Suomen EU-eroa. Viime viikolla perussuomalaisten Laura Huhtasaari vahvisti, että puolue ajaa edelleen Suomen eroa EU:sta. Puolueen puheenjohtaja Riikka Purra on myöntänyt, että puolueen virallinen linja on EU-ero.
Antti Häkkänen Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Antti Häkkänen Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi

”EU-ero olisi kohtalokas virhe Suomelle. Kritiikki päätöksiä kohtaan on paikallaan ja kansallista etua pitää ajaa, mutta nämä ovat täysin eri asia kuin EU-eron ajaminen. Maailma muuttuu taloudessa ja turvallisuudessa yhä vaarallisemmaksi pienelle Suomelle. EU:n ja Naton merkitys korostuvat. EU-ero on järisyttävä linjaus pääministeriksi pyrkivältä henkilöltä. Käsittämätöntä, että näin tärkeää asiaa ei ole nostettu pääministeritenteissä esiin,” Häkkänen sanoo.

Häkkänen korostaa EU:n merkitystä nyt alkaneella vaarallisemmalla suurvaltapolitiikan aikakaudella. Pienet maat ajautuvat helposti heittopusseiksi talouden, teknologian ja turvallisuuden kiristyvässä kilpailussa. Neuvotteluissa vastapuolena ovat Kiina, USA ja muut suuret maat. EU-jäsenyys antaa pienille maille joukkovoimaa esimerkiksi kauppapolitiikassa ja muissa elintasomme kannalta tärkeissä neuvotteluissa suurvaltojen suuntaan.

”Nato hoitaa kovan turvallisuuden ja EU:n rooli korostuu muun muassa taloudessa, energiassa, puolustusteollisuudessa, teknologiassa ja muissa yhteiskunnan kokonaisturvallisuuteen liittyvissä seikoissa. Kyse on Suomen turvallisuudesta ja erityisesti vientivetoisen maamme taloudellisista intresseistä kiristyvän suurvaltapolitiikan aikakaudella. Vai ovatko EU-eron haikailijat sitä mieltä, että pieni Suomi pystyy yksin neuvottelemaan Kiinan tai USA:n kanssa parempia kauppasopimuksia vientiyrityksillemme? Brexit on jo osoittautunut suureksi virheeksi Iso-Britannian kokoiselle talousmahdille,” Häkkänen sanoo. 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Antti Häkkänen Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Antti Häkkänen Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen kokoomus
Kansallinen kokoomus
Töölönkatu 3
00100 HELSINKI

0207 488 488, info@kokoomus.fihttps://www.kokoomus.fi

Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomus on paljon muutakin kuin kansanedustajamme ja meppimme – me olemme kansanliike. Teemme arjen pieniä tekoja kukin omalla tavallamme.

Tästä pääset kokoomuksen eduskuntaryhmän uutishuoneeseen >>

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen kokoomus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme