Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Haku koululaisten iltapäivätoimintaan ensi lukuvuodelle alkaa 6.3.

Jaa
Hakuaika 1.–2.-luokkalaisille tarkoitettuun perusopetuksen iltapäivätoimintaan lukuvuodelle 2023–2024 lähestyy. Jos tarvitset pienelle koululaisellesi iltapäivätoimintapaikkaa ensi syksynä, muista hakea paikkaa nyt keväällä, 6.3.–1.5.
Kuva: Jefunne Gimpel
Kuva: Jefunne Gimpel

Helsingin kaupungin perusopetuksen iltapäivätoiminta on ohjattua vapaa-ajan toimintaa 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille. Se tarjoaa lapselle mielekästä tekemistä turvallisessa ympäristössä koulupäivän jälkeen. Toiminta päättyy joko kello 16 tai kello 17.

Iltapäivätoiminta on maksullista, ja siihen sisältyy välipala ja vakuutus. Jos lapsi on toiminnassa kello 16 saakka, kuukausimaksu on 100 euroa. Kello 17 saakka kestävässä toiminnassa maksu on 120 euroa kuukaudessa. Tulojen perusteella voi hakea maksun alentamista tai vapautusta maksusta.

Koululaisten iltapäivätoiminta 1.–2.-luokkalaisille on ensi syksystä lähtien perusopetuksen iltapäivätoimintaa, eli aiempaa leikkipuistojen maksutonta koululaisten toimintaa ei jatkossa järjestetä. Kaupunki tiedotti asiasta 14.3.2022.

Ohjattu toiminta koulupäivän jälkeen sujuvoittaa perheen arkea

Helsingin kaupunki järjestää iltapäivätoimintaa noin 250 paikassa eri puolilla kaupunkia, kouluilla ja koulujen läheisyydessä, kuten leikkipuistoissa ja seurakuntien tiloissa. Toiminta on lapsen ikätasolle sopivaa; iltapäivätoiminnassa leikitään, ulkoillaan, liikutaan ja tehdään pieniä retkiä lähiympäristöön. Jotkut toiminnan järjestäjät voivat painottaa toiminnassaan vaikkapa liikuntaa.

”Iltapäivätoiminnassa tärkeää on kavereiden kanssa yhdessä tekeminen. Vuosittain yli 10 000 lasta osallistuu iltapäivätoimintaamme, ja kannustamme kaikkia 1.–2.-luokkalaisia osallistumaan. Ohjattu ja mielekäs toiminta tukee lapsen hyvinvointia”, toteaa perusopetusjohtaja Outi Salo.

Iltapäivätoiminta täydentää pienen koululaisen päivää. Lapsi siirtyy koulupäivän jälkeen ohjatusti iltapäivätoimintaan, jota järjestetään koululla tai koulun lähellä. ”Toki vanhemmat voivat hakea lapselleen paikkaa myös kauempaa, mutta suurin osa lapsista osallistuu toimintaan omalla koululla tai koulun lähiympäristössä”, Salo jatkaa.

Paikka tarjotaan hakuaikana hakeneille

Iltapäivätoimintapaikkaa tarjotaan hakuaikana hakeneille 1.–2.-luokkalaisille. Jos paikka ei järjesty juuri siitä toimintapaikasta, josta paikkaa on haettu, lapselle tarjotaan paikkaa toisesta alueen toimintapaikasta. Jos johonkin toimintapaikkaan on enemmän hakijoita kuin paikkoja, etusijalla ovat 1.-luokkalaiset ja erityisen tuen oppilaat.

Paikkoja jaettaessa ei ole merkitystä sillä, mihin aikaan hakuajan sisällä (6.3.–1.5.) hakemus on lähetetty.

Tiedot toimintapaikoista ja toiminnan järjestäjistä löytyvät Palvelukartalta, jonne tiedot ensi lukuvuoden paikoista päivittyvät 6.3. mennessä. Hakulomakkeet lukuvuodelle 2023–2024 löytyvät 6.3. alkaen verkkosivuilta hel.fi/iltapaivatoiminta.

Lisätietoja

Leena Palve-Kaunisto

Palvelupäällikkö

leena.palve@hel.fi

09 310 86809

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jefunne Gimpel
Kuva: Jefunne Gimpel
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uusi laadunarviointijärjestelmä Valssi tukee varhaiskasvatuksen kehittämistä1.6.2023 16:07:29 EEST | Tiedote

Valssi on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen, Karvin tuottama kansallinen varhaiskasvatuksen digitaalinen laadunarviointijärjestelmä, jolla voidaan arvioida varhaiskasvatuksen toimintakulttuurin vahvuuksia ja kehittämiskohteita. Helsinki on päässyt etulinjassa kokeilemaan Valssia jo kevään aikana Karvin järjestämän pilotin myötä. Kevään pilotissa on Helsingissä ollut mukana kymmenen yksikköä sekä suomenkielisessä että ruotsinkielisessä varhaiskasvatuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme