Jyväskylän yliopisto

Haku liikuntateknologian koulutuspolkuun urheilijoille aukeaa huhtikuun alussa

Jaa

Kajaanin ammattikorkeakoulun (KAMK) ja Jyväskylän yliopiston (JYU) Vuokatin liikuntateknologian yksikön yhteistyönä on rakennettu liikuntateknologian koulutuspolkua urheilijoille, joka tarjoaa opiskelun ja urheilun kaksoisuran mahdollistavan joustavan opiskelun Kainuussa.

Urheilijoiden on mahdollista yhdistää opinnot ja urheilu-ura uudessa liikuntateknologian koulutuspolussa Kainussa.
Urheilijoiden on mahdollista yhdistää opinnot ja urheilu-ura uudessa liikuntateknologian koulutuspolussa Kainussa.

Hanke toteutetaan Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämällä ESR-rahoituksella, opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä erityisavustuksella sekä toteuttajien omarahoituksella. Erillishaku koulutukseen toteutetaan opintopolussa www.opintopolku.fi 1.4.2020–15.4.2020.

Liikuntateknologian koulutuspolku urheilijoille yhdistää kahden korkeakoulun voimat. Yhdellä hakemuksella urheilijaopiskelija hakee suorittamaan sekä insinöörin tai tradenomin - (AMK) että liikuntatieteiden maisterin tutkintoja tavoitteellisen seitsemän vuoden kestoisen opiskelun aikana. Urheilijaopiskelija saa opinto-oikeuden KAMKin insinööri-/tradenomiopintoihin ja JYU:n liikuntatieteiden (liikuntateknologia) maisteriopintoihin.

KAMKin insinööri-/tradenomiopintojen opinto-oikeus (tieto- ja viestintätekniikka, konetekniikka, rakennustekniikka sekä tietojenkäsittely) astuu voimaan syksyllä 2020 kaikille valituille opiskelijoille. Kun opiskelija on suorittanut alemmasta tutkinnosta 30 op ja tehnyt henkilökohtaisen opintosuunnitelman, hän saa erillisen opinto-oikeuden JYU:lta suorittaakseen liikuntateknologian perusopintoja liikuntateknologian yksikössä Vuokatissa. Varsinainen opinto-oikeus maisterikoulutuksen opintoihin (biomekaniikka, liikuntafysiologia, valmennus- ja testausoppi) astuu voimaan, kun alempi AMK-tutkinto on suoritettu.

Koulutuspolku mahdollistaa Kainuussa korkealaatuisen opiskelun ja huippuolosuhteet harjoitteluun. Urheilijaopiskelijoille tarjotaan henkilökohtaista opinto-ohjausta ja joustavia suoritustapoja sekä mahdollisuus aloittaa liikuntatieteiden opinnot insinööri- tai tradenomiopintojen ohessa. Urheilija-opiskelijalla on lisäksi mahdollista liittyä Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaan ja saada myös huipputason valmennusta ja tukea urheiluun.

- Tämä on erinomainen ja pitkään kaivattu avaus suomalaisen huippu-urheilun näkökulmasta. Olympiakomitea on vahvasti tukemassa liikuntateknologian koulutuspolkua, sillä se tuo Vuokatti-Rukan alueen huippuolosuhteissa valmentautuville urheilijoille uusia mahdollisuuksia rakentaa toimivaa kaksoisuraa myös toisen asteen opintojen jälkeen, Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki sanoo.

Lisätietoja: www.liikuntateknologia.fi ja www.opintopolku.fi ”liikuntateknologian koulutuspolku urheilijoille” 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hankkeen vastuullinen johtaja professori Vesa Linnamo, Vuokatin liikuntateknologian yksikkö, JYU, 040 504 4800, vesa.linnamo@jyu.fi
Projektipäällikkö Ritva Taipale, Vuokatin liikuntateknologian yksikkö, JYU, 040 662 1330, ritva.s.taipale@jyu.fi
Koulutusjohtaja Jari Kähkönen, Teknologia-osaamisalue, Kajaanin AMK, 044 7101 303, jari.kahkonen@kamk.fi
Projektikoordinaattori Jenni Kitti, Teknologia-osaamisalue, Kajaanin AMK, 044 7101 114, jenni.kitti@kamk.fi

Kuvat

Urheilijoiden on mahdollista yhdistää opinnot ja urheilu-ura uudessa liikuntateknologian koulutuspolussa Kainussa.
Urheilijoiden on mahdollista yhdistää opinnot ja urheilu-ura uudessa liikuntateknologian koulutuspolussa Kainussa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto saa 200 000 euron lahjoituksen koronavirusnäytteiden analysoimiseen27.3.2020 17:40:57 EETTutkimus

LähiTapiola Keski-Suomi lahjoittaa Jyväskylän yliopistolle 200 000 euroa koronavirusnäytteiden analysointimenetelmien kehittämiseen. Lahjoituksen avulla yliopiston laboratoriossa bio- ja ympäristötieteiden laitoksella voidaan aloittaa koronavirustestien analysointi, mikäli yhteiskunnallinen terveydenhoidon tilanne sitä vaatii. Laboratorion valmius mahdollistaa Suomen koronavirustestaamisen kapasiteetin merkittävän lisäämisen.

Tutkimus kaivoi esille unohdetun palan bakteeritautien hoidon historiaa – faageilla hoidettiin menestyksekkäästi punatautia26.3.2020 11:03:26 EETTutkimus

Viruspandemian riehuessa on hyvä muistaa, että suuri osa viruksista on ihmisille haitattomia tai jopa hyödyllisiä. Bakteereita infektoivien virusten eli faagien avulla voidaan torjua tauteja aiheuttavia bakteereita. Jyväskylän yliopiston tutkimus valotti uudessa nousussa olevan faagiterapian historiaa. Tutkimuksessa selvisi, että faagiterapia oli yleisesti ja menestyksellisesti käytössä Brasiliassa 1920-1940. Tutkimus julkaisiin Lancet Infectious Diseases –lehdessä maaliskuussa 2020.

Magis-mobiilipeli – hyvinvointitaitoja lapsille koronan keskellä24.3.2020 11:33:50 EETTiedote

Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen ja Vaasanseudun mielenterveysseuran yhteistyössä kehittämä Magis – Maaginen seikkailu mobiilipeli on laadittu lasten hyvinvoinnin edistämiseen ja koulukiusaamisen ehkäisemiseen. Peli on nyt saatavilla ilmaiseksi suomen, ruotsin ja englanninkielisenä sekä Google Play -kaupasta että App Storesta tai selainversiona osoitteesta https://magisgame.com/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme