Emtir Marketing oü

Hakudata paljastaa miten sähkön hintaan liittyvät haut räjähtivät viime vuonna

Jaa

Sähkövertailusivusto Halvinsähkösopimus.fi keräsi Googlen hakutietojen perusteella tiedot suomalaisia eniten kiinnostaneista sähköaiheista vuonna 2022.

Haut sähköön ja sähkön hintaan liittyen kasvoivat läpi linjan, ja selkeintä kasvu oli pörssisähköön liittyvissä hauissa.

Poimintoja

  • Selvityksessä mukana olleiden sähköhakusanojen haut kasvoivat yli 1 000 % vuoden takaisesta

  • Haut pörssisähkölle kasvoivat jopa 2400 % vuoden aikana

  • Suurimmat hakupiikit ajoittuivat loppukesään ja joulukuulle

Sähköhakuja tehtiin eniten kesän lopulla ja joulukuussa

Eniten sähköhakuja tehtiin kokonaisuudessaan kesän lopulla ja joulukuussa. Sähköhaut painottuivat siis voimakkaasti niille kuukausille, jolloin pörssisähkön hintakin oli kaikkein kalleimmillaan.

Elokuussa pörssisähkö maksoi keskimäärin 32,43 senttiä kilowattitunnilta ja joulukuussa keskiarvo oli 27,1. Joulukuussa sähkön hintaa laski hieman alhaisempi ALV, sillä sähkön arvonlisävero on väliaikaisesti 10 % tavallisen 24 %:n sijaan.

Sähkön nykyinen hinta kiinnosti hakujen perusteella eniten joulukuussa, ja esimerkiksi sähköfutuureita haettiin eniten syksyllä.

Eniten kasvoivat pörssisähkön haut

Eniten suomalaisten kiinnostus lisääntyi pörssisähköä kohtaan. Hinnan voimakas vaihtelu ja huomattavasti aiempaa kalliimat sähkösopimukset saivat suomalaiset kiinnostumaan pörssisähköstä ennennäkemättömällä tavalla.

Pörssisähkön kiinnostus suorastaan räjähti vuoden 2022 aikana. Prosentuaalista kasvua alkuvuoden alimpiin hakumääriin tuli 2400 %.

Suomalaisia kiinnosti myös sähkösopimusten hinnat. Sekä sähkön hinta että halvin sähkösopimus -haut kasvoivat vuoden alkuun verrattuna yli 1000 %.

Sähköfutuureita haettiin eniten lokakuun ja marraskuun vaihteessa. Vuoden alkupuolella hakuja ei ollut lähes lainkaan, joten todellista kasvuprosenttia ei pystytty laskemaan.

Sähkötarjouksia etsittiin eniten kesän lopulla, ja kasvua vuoden alimpiin lukemiin verrattuna oli noin 800 %. 

Tietoa selvityksestä ja Halvinsähkösopimus.fistä

Sähköhakuihin liittyvä data kerättiin Googlen hakutiedoista. Google Trends kertoo hakusanojen muutokset alimpiin tiedossa oleviin lukemiin. 

Parhaiten tietoja pystyttiin tutkimaan niistä hakusanoista, joita haettiin jo vuoden alussa. Sen sijaan esimerkiksi sähköfutuureihin liittyvä data on epätarkempaa, koska hakuja ei ollut alkuvuodesta vielä juuri lainkaan.

Halvinsähkösopimus.fi on sähkön kilpailuttamiseen tarkoitettu palvelu, joka vertailee sähkösopimuksia ja arvioi sähkön hintoja. Sivustolta löytyy myös kattavasti erilaisia oppaita esimerkiksi oikeanlaisen sopimuksen valintaan. 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Emtir Marketing oü

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme