SDP EDUSKUNTA

Hallintovaliokunnan sd-edustajat: Varmistamme, että Suomi pysyy turvassa kaikissa tilanteissa

Jaa

Hallintovaliokunta on saanut tänään valmiiksi lausunnon valmiuslain muuttamisesta. Hallintovaliokunnan sd-jäsenet Eveliina Heinäluoma, Mika Kari, Piritta Rantanen ja Heidi Viljanen ovat tyytyväisiä, että Suomen turvaksi tehtävä lainsäädäntö etenee ripeästi, mutta huolellisesti valmistellen.

Suomen turvallisuusympäristö on muuttunut merkittävällä tavalla. Suomen rajaturvallisuuteen kohdistuvat ulkoiset riskit ovat kasvaneet Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyssodan myötä. Hybridivaikuttaminen on lisääntynyt ja uusiin uhkiin on kyettävä vastaamaan tehokkaasti. Valmiuslain muuttaminen on välttämätön ja tärkeä toimi tässä kokonaisuudessa, jotta viranomaisillamme on mahdollisimman laajasti keinoja torjua erilaisia uhkia.

Nyt tehdyt muutokset vastaavat akuutisti nopeassa muutoksessa olevaan maailman turvallisuustilanteeseen ja niin turvallisuusviranomaiset kuin myös laaja joukko asiantuntijoita ovat kannattaneet valmiuslakiin tehtäviä muutoksia.

Hallintovaliokunnan sd-jäsenet muistuttavat, että nyt etenevä valmiuslain muutos on yksi osa laajaa kokonaisuutta, jonka avulla Suomen turvallisuudesta pidetään huolta. Muutoksia tehdään myös normaaliajan lainsäädäntöön, kuten rajavartiolakiin ja lisäksi on tärkeää huolehtia, että viranomaisilla on tarvittavat resurssit toteuttaa tehtäviään.

Sosialidemokraattiset valiokunnan jäsenet pitävät tärkeänä valiokunnan toteamusta, että lainsäädäntömme on oltava ajan tasalla niiden tilanteiden varalta, jossa vieras valtio käyttäisi maahantuloa rajallamme Suomen painostamisen välineenä. Näissä poikkeuksellisissa tilanteissa Suomen on voitava väliaikaisesti keskittää kansainvälisen suojelun haku muualle kuin vieraan valtion vastaiselle rajanylityspaikalle.

SDP haluaa, että jokainen suomalainen on turvassa, ja että viranomaisilla on tarvittavat työkalut toimia kaikissa Suomen suvereniteettia ja suomalaisten turvallisuutta uhkaavissa tilanteissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Päihdeasiakkaat eivät tule autetuksi pelkästään terveydenhuollon toimin30.6.2022 14:53:32 EEST | Tiedote

- Kaikista tehokkainta päihdetyötä on ehkäisevä päihdetyö. Hyvä ehkäisevä päihdetyö tukee yksilöitä erilaisissa elämänvaiheissa. Päihdehoito ja -kuntoutus tulee järjestää yksilöllisesti ja esimerkiksi lääkkeettömät hoitomuodot ja tarpeeksi pitkät hoito- ja kuntoutusajat ovat monelle tärkeitä. Kaikilla on oltava yhtäläiset oikeudet saada asianmukaista ja juuri heille sopivaa hoitoa. Tärkeää on myös huomioida selkeämmin läheisten oikeus apuun ja tukeen, Mäkisalo-Ropponen toteaa. Hallituksen esityksen luonnoksen lausuntoaika päättyi 23.6.2022 ja esitys sai lukuisia lausuntoja, joissa vaadittiin asian korjaamista. Tätä vaativat erityisesti erilaiset sosiaalialan ja päihdetyön järjestöt, jotka olivat huolissaan sosiaalipalveluiden tulevaisuudesta osana kokonaisvaltaista päihdetyötä. - Uudistuksen tavoitteet ovat hyviä, mutta tällaisenaan lakiesitys voi viedä asioita jopa huonompaan suuntaan, sillä pelkästään terveydenhuollon toimin päihdeasiakkaat eivät tule autetuksi. Päihdetyön painopiste

SDP:n Johan Kvarnström: Rakkaus voittaa! Pride-viikon viesti on kuultava ja turvallisuus taattava29.6.2022 11:51:00 EEST | Blogi

Pride-tapahtumiin kohdistuu herkästi uhkaa ja väkivaltaa. Suomen suurimman ihmisoikeustapahtuman, Helsinki Priden, järjestäjät ovat olleet syystä huolissaan kuluneen Pride-viikon turvallisuudesta. Huoli kohdistuu erityisesti lauantain kulkueeseen ja pääjuhlaan. Huoli on ymmärrettävä, valitettavasti. On masentavaa ja surullista, että tilanne on tämä 2020-luvulla. Kenenkään ei pitäisi joutua pelkäämään sitä, että puolustaa oikeutta olla oma itsensä, tai että puolustaa ihmisoikeuksia ja rakkautta. Meidän olisi jo pitänyt päästä pidemmälle, ja osittain olemme päässeetkin. Emme saa unohtaa kaikkea edistystä ja myönteistä kehitystä, kaikkea parempaa ymmärtämystä ja kaikkea lisääntynyttä tietoisuutta sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä ja moninaisuudesta. Näillä voimme osoittaa, että arvokonservatiiviset voimat kuuluvat menneeseen aikaan, ja että vapaus voimistuu. Vapautta täytyy vaalia joka päivä kaikilla tasoilla. Tämän vuoden Pride-tapahtuman teema, Kohtaamisia, on erinomainen. Kun kuunt

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme