Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hälsostationerna har igen öppet – använd munskydd då du besöker stationen

Dela

Ytterdörrarna är igen öppna under hälsostationernas öppettider må–to kl. 8–16 och fr kl. 8–14.15. För att förhindra smittspridning bör alla som besöker stationerna använda munskydd. Om du har glömt ditt munskydd, får du ett på hälsostationen.

– På grund av risken för smitta höll vi hälsostationernas dörrar låsta, och på så sätt begränsade vi besöken på hälsostationerna. Detta gjorde igen att det blev kö i telefontrafiken. Då blev telefonkötiden för lång för dem som behövde en bedömning av ett brådskande vårdbehov. Hälsostationernas dörrar är igen öppna och det är lättare att besöka dem. Vid hälsostationerna får man t.ex. allmänna råd samt vid behov laboratoriesvaren i utskrift, berättar överläkare Leena Kettunen.

I första hand lönar det sig att sköta begäran om förnyande av recept samt att se sina laboratorieresultat i tjänsten Kanta.fi på adressen www.kanta.fi/sv/.

I en akut situation kan du komma till hälsostationen utan att ha ringt först, om du inte har förkylningssymtom

Skötarnas och läkarnas mottagningar sköts fortfarande i regel med tidsbokning. Du kan komma till hälsostationen utan att ringa om du är i omedelbart behov av hjälp, som när du har fått ett djupt sår eller fallit.

– Kom inte till hälsostationen, om du har ens de minsta förkylningssymtom, utan tag då kontakt per telefon. Vid behov bokas en tid för dig till huvudhälsostationens infektionspoliklinik, eftersom personer med förkylningssymtom endast sköts på infektionspolikliniken, påminner Kettunen.

Om det är kö i telefontrafiken lönar det sig att välja återuppringningsservicen. Du kan välja återuppringning till kl. 13, för att ditt ärende ska hinna skötas under hälsostationens öppettid. Skötarna gör cirka 1000 återuppringningar under vardagarna.

Utnyttja den elektroniska tidsbokningen till en skötare

I icke-brådskande ärenden, såsom öronsköljning, stygnborttagning, medicininjektioner eller vaccinering, boka mottagningstid till en skötare på nätet: www.vaasa.fi/sv/halsostationsservice. Du kan också boka telefontid till en skötare. Tidsbokning för vuxna kan man göra utan elektroniskt avtal.

Nyckelord

Kontakter

Överläkare inom öppenhälsovården Leena Kettunen, tfn 06 325 1626, leena.kettunen@vasa.fi
Utvecklingsplaneraren för hälsoservice Sirpa Manninen, tfn 040 351 4324, sirpa.manninen@vasa.fi
Överskötare Kathy Guss, tfn 040 138 4890, kathy.guss@vasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I ungdomsfullmäktigevalet deltar 48 kandidater: det är första gången ungdomsfullmäktigevat ordnas elektroniskt i Finland19.10.2020 12:21:29 EESTTiedote

Ett stort antal Vasaungdomar anmälde sig som kandidater i ungdomsfullmäktigevalet i Vasa. Sammanlagt 48 ungdomar har inlett sitt valarbete inför valet som hålls i början av november. På grund av coronavirussituationen ordnas röstningen elektroniskt och valet är också det första ungdomsfullmäktigevalet som ordnas elektroniskt i Finland.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum