Aluehallintovirasto

HÄME21-valmiusharjoitus keskittyy väestönsuojelun kehittämiseen

Jaa

HÄME21-valmiusharjoitus käynnistyi 14.4.2021 ennakkoseminaarilla, joka koronatilanteen vuoksi järjestettiin studiolähetyksenä. Mukana oli 150 varautumisen ammattilaista ja viranomaisten edustajaa Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen alueelta. Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämän valmiusharjoituksen teema on ”suojaväistöstä väestönsuojeluun”.

HÄME21-valmiusharjoitus jatkuu erilaisilla ennakkotehtävillä, joita harjoitukseen osallistuvat organisaatiot tekevät kesän ja syksyn aikana. Ennakkotehtäviä käsitellään eri tilaisuuksissa ja käytännön harjoituksissa koko loppuvuoden 2021 ajan. Pelastusopisto toimii valmiusharjoituksessa tärkeänä yhteistyökumppanina tarjoten valmiusharjoitukseen liittyvää varautumiskoulutusta Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen alueiden organisaatioille.

Valmiusharjoituksen aktiivinen harjoitusvaihe on 24.-25.11.2021. Valmiusharjoituksen palauteseminaari pidetään tammikuussa 2022. Harjoituksen tavoitteena on varmistaa, että Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen alueiden väestönsuojelu- ja evakuointisuunnitelmat ovat ajan tasalla ja palvelevat käytännön tarpeita.

Aluehallintovirastolla on monipuolisia varautumisen ja valmiussuunnittelun tehtäviä, joiden tavoitteena on yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden parantaminen. Lain mukaisiin tehtäviin kuuluu myös valmiusharjoitusten järjestäminen. Valmiusharjoituksia järjestetään eri teemoista eri alueilla vuosittain.

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä avi.fi, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

HÄME21-valmiusharjoituksen pääsihteerinä toimii pelastusylitarkastaja Sampsa Lintunen Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Lisätietoa:

Pelastusylitarkastaja Sampsa Lintunen, p. 0295 016 649
etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Työsuojeluviranomaiset torjuvat räjäytys- ja louhintatöiden suuronnettomuuksia7.5.2021 13:44:36 EEST | Tiedote

Työsuojeluviranomaisilla on alkanut kolmevuotinen valvontahanke, jonka tarkoituksena on parantaa räjäytys- ja louhintatyön turvallisuutta sekä estää suuronnettomuuksia. ”Tavoitteenamme on vähentää työtapaturmien määrää pitkällä aikavälillä. Ja erityisesti sitä, että sattuneet työtapaturmat eivät jatkossa olisi vakavia”, kertoo tarkastaja Arto Liukkonen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta.

Regionförvaltningsverket förlänger nuvarande restriktioner i Södra Karelens, Helsingfors och Nylands, Egentliga Tavastlands och Päijänne-Tavastlands sjukvårdsdistrikt men förbereder sig för att fatta nya beslut om det behövs7.5.2021 13:34:10 EEST | Tiedote

Epidemin är alltjämt i samhällsspridningsfasen i Södra Karelens, Helsingfors och Nylands och Päijänne-Tavastlands sjukvårdsdistrikts områden. Regionförvaltningsverket i Södra Finland har fattat beslut som förlänger begränsningen av deltagarantalet vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster till högst sex personer i de här regionerna 17–31.5.2021. I Egentliga Tavastlands sjukvårdsdistrikt är epidemin i accelerationsfasen och där bibehålls sammankomstbegränsningen på tio personer. I de här regionerna förlänger regionförvaltningsverket dessutom beslutet som ålägger aktörerna att säkerställa möjligheten till säkert avstånd i kundutrymmen.

Aluehallintovirasto jatkaa Etelä-Karjalan, Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla nykyisiä koronarajoituksia mutta varautuu tekemään tarvittaessa uusia päätöksiä7.5.2021 13:30:00 EEST | Tiedote

Epidemia on edelleen leviämisvaiheessa Etelä-Karjalan, Helsingin ja Uudenmaan ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt jatkopäätöksen, jolla yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä rajataan näillä alueilla enintään kuuteen henkilöön ajalla 17.-31.5.2021. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella epidemia on kiihtymisvaiheessa, ja siellä kokoontumisrajoitus säilyy enintään kymmenessä hengessä. Lisäksi aluehallintovirasto jatkaa näillä alueilla määräystä, jonka mukaan toimijoiden täytyy varmistaa asiakastiloissa turvavälien mahdollisuus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme