Osuuskauppa Hämeenmaa

Hämeenmaa ottaa käyttöön uusia sähköautojen latauspisteitä

Jaa

Osuuskauppa Hämeenmaa on rakennuttanut asiakastoiveiden pohjalta sähköautojen latauspisteitä ruokakauppojensa ja hotelliensa yhteyteen. Lisäksi kaksi Hämeenmaan liikenneasemaa saa pian piha-alueilleen sähköautojen tehokkaat pikalatauspisteet, jotka ovat vielä harvinaisuus Suomessa.

Uudet latauspisteet avataan kaikkien Hämeenmaan Prismojen yhteyteen, ja ne löytyvät myös S-market Heinolan, Original Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinnan sekä Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen parkkialueilta.

Prismojen, S-market Heinolan ja Lahden Seurahuoneen latauspisteet otetaan käyttöön ensi viikon tiistaina 25. elokuuta. Hämeenlinnan Vaakunan latauspiste otetaan käyttöön lähiviikkoina.

ABC Riihimäelle ja ABC Renkomäkeen asennetaan sähköautojen tehokkaat pikalatauspisteet. Riihimäen pikalatauspiste otetaan käyttöön torstaina 27. elokuuta ja Renkomäen pikalatauspiste torstaina 3. syyskuuta.

– ABC-asemien yhteyteen tulevat pikalaturit ovat noin kymmenen kertaa tehokkaampia kuin tavalliset sähköautolaturit. Teholtaan vastaavia latureita ei ole Suomessa edes kymmentä, Hämeenmaan tekninen isännöitsijä Hannu Tauriainen tietää.

Tehot latauksissa ovat seuraavat: AC-lataus Type2 22 kW, DC-lataus CCS 150 kW. AC-lataus maksaa ensimmäisten 60 minuutin ajan 0,16 €/kWh ja sen jälkeen 0,04 €/min. DC-lataus maksaa ensimmäisen 45 minuutin osalta 0,24 €/kWh ja sen jälkeen 0,25 €/min.

Tavoitteena hiilinegatiivisuus vuonna 2025

Osuuskauppa Hämeenmaan tavoitteena on olla oman toiminnan osalta hiilinegatiivinen jo vuonna 2025.

– Ilmastotavoitteidemme saavuttaminen uusiutuvan energian osalta vaatii työtä ja investointeja. Esimerkiksi tällä hetkellä 22 toimipaikkamme katolla on aurinkovoimala, ja tämän vuoden aikana voimala asennetaan vielä 17 Hämeenmaan toimipaikan katolle, Tauriainen sanoo.

Hämeenmaan nykyisten aurinkovoimaloiden yhteenlasketulla energiantuotolla voisi lämmittää vuositasolla noin 250 omakotitaloa.

Hämeenmaa on toimialueensa eli Kanta- ja Päijät-Hämeen suurin aurinkosähkön tuottaja, minkä lisäksi yli 60 prosenttia Hämeenmaan käyttämästä sähköstä tuotetaan tuulivoimalla.

Yhteyshenkilöt

Osuuskauppa Hämeenmaa, tekninen isännöitsijä Hannu Tauriainen, 050 388 3685

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa Hämeenmaa
Osuuskauppa Hämeenmaa
Apilakatu 2, PL 41
15610 Lahti

03-8130 11http://www.hameenmaa.fi

Hämeenmaa – 165 000 asiakasomistajan omistama paikallinen yritys

Osuuskauppa Hämeenmaa toimii Kanta- ja Päijät-Hämeessä, 21 kunnan alueella. Hämeenmaa on alueensa suurin yritys, joka työllistää noin 2 950 kanta- ja päijäthämäläistä. Osuuskaupan omistavat sen asiakasomistajat, ja Hämeenmaalla omistajia on jo yli 165 000. Edullisten ja luotettavien kauppapalvelujen lisäksi omistajuus palkitsee muun muassa kuukausittaisena Bonuksena. Tuloksensa Hämeenmaa käyttää jäsentensä palveluiden ja verkostonsa kehittämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Hämeenmaa

Lahden Seurahuoneelle kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -merkki20.11.2020 15:15:00 EETTiedote

Visit Finland on myöntänyt Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneelle Sustainable Travel Finland -merkin. Tunnustuksen saaneet yritykset täyttävät matkailua edistävän Visit Finlandin luoman kriteeristön, joka huomioi niin taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen kuin kulttuurisenkin kestävyyden. Seurahuone on ensimmäinen Lahden seudulla Sustainable Travel Finland -merkin saanut toimija.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme