Hanaholmens kokbok belönad av Gourmand Awards som världens bästa restaurangbok

Dela

Lördagen den 4 juni utnämndes Hanaholmens kokbok till världens bästa i kategorin restaurangböcker. Priset, Gourmand World Cookbook Awards 2022, mottogs under prisutdelningsceremonin i Umeå av Hanaholmens kökschef Lukas Hemnell, som skapat boken i samarbete med journalisten Nina Weckström och fotografen Robert Lindström.

Kokboken Restaurang Plats - nordisk gastronomi från Hanaholmens kök gavs ut i mars 2021 i samarbete med Förlaget och Teos.

Boken presenterar ett flertal av de för-. huvud- och efterrätter som serveras i Hanaholmens restaurang Plats. Dessutom erbjuder den läsaren en inblick i Hanaholmens verksamhet och arbetet bakom kulisserna: fiskaren som drar upp dagens fångst, kocken som skapat Hanaholmens öl och köttproducenten som jobbar för en ekologisk framtid.  

”Efter allt jobb vi satte ner på boken är det glädjande att den fått ett så fint mottagande, både i Sverige och i Finland och nu även på internationell nivå”, säger Lukas Hemnell.

Svenska Måltidsakademien i Sverige har tidigare utnämnt boken till Årets bästa måltidslitteratur i kategorin ”Nordisk måltidslitteratur” medan Kommittén för Finlands bokkonst prisat boken som en av Finlands vackraste.

Gourmand World Cookbook Awards delar ut pris i ett flertal olika kategorier, förutom ”Restaurant books” även i kategorier som ”Celebrity Chef”, ”Blogger” och ”Author of the year”.

Läs mera: www.cookbookfair.com/

 

Hanaholmens kokbok

Kokbokens titel: Restaurant Plats – Nordisk gastronomi från Hanaholmens kök

Medverkande: Hanaholmens kökschef Lukas Hemnell (recept), Nina Weckström (text) och Robert Lindström (foto). Boken gavs ut i mars 2021 på svenska av Förlaget och på finska av Teos. Boken kan köpas på Hanaholmen och i bokhandeln eller på nätet. 

Utförande: 184 sidor, inbunden.

Kontakt: Hanaholmens kommunikationsdirektör Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, tel.: +358 40 767 7373.

Läs mera om boken här: www.hanaholmen.fi/sv/konferenshotell/restauranger/hanaholmens-kokbok/

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Hanaholmens kökschef Lukas Hemnell
Hanaholmens kökschef Lukas Hemnell
Ladda ned bild

Om

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Följ Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum