Hanasaaren keittokirja palkittiin Gourmand Awardsissa maailman parhaana ravintolakategoriassa

Jaa

Lauantaina 4.6.2022 Hanasaaren keittokirja palkittiin Gourmand World Cookbook Awardsissa Uumajassa maailman parhaana keittokirjana kategoriassa ”ravintolat”. Hanasaaren keittiöpäällikkö Lukas Hemnell oli itse paikalla Ruotsissa vastaanottamassa palkinnon. Kirjan on luonut Lukas yhteistyössä toimittaja Nina Weckströmin ja valokuvaaja Robert Lindströmin kanssa.

Keittokirja Ravintola Plats – Pohjoismaista gastronomiaa Hanasaaren keittiöstä julkaistiin maaliskuussa 2021 yhteistyössä Förlagetin ja Teoksen kanssa.

Kirjassa esitellään useita Hanasaaren Ravintola Platsin alku-, pää- ja jälkiruokia. Lisäksi se tarjoaa kiehtovan katsauksen Hanasaaren arkeen ja työhön kulissien takana: kalastaja tuo päivän saaliin, kokki on luonut Hanasaaren oman oluen ja lihantuottaja työskentelee ekologisemman tulevaisuuden puolesta.

”Valtavan panostuksen jälkeen on ollut hienoa, että kirja on otettu niin hyvin vastaan sekä Ruotsissa että Suomessa ja nyt myös kansainvälisesti”, Lukas Hemnell toteaa. 

Hanasaaren keittokirja on aiemmin voittanut Ruotsin Måltidsakademienin Årets svenska måltidslitteratur -kilpailun pohjoismaisen ruokakirjallisuuden sarjassa. Suomen kirjataiteen komitea palkitsi puolestaan keittokirjan yhtenä Suomen kauneimmista kirjoista.

Gourmand World Cookbook Awards jakaa palkintoja useammissa kategorioissa, ”Restaurant books” -kategorian lisäksi myös ”Celebrity Chef”, ”Blogger” ja ”Author of the year” -kategorioissa.

Lue lisää: www.cookbookfair.com/

Hanasaaren keittokirja

Keittokirjan nimi: Ravintola Plats – Pohjoismaista gastronomiaa Hanasaaren keittiöstä

Tekijät: Hanasaaren keittiöpäällikkö Lukas Hemnell (reseptit), Nina Weckström (teksti) ja Robert Lindström (kuvat). Ruotsinkielisen painoksen kustantaja Förlaget, suomenkielisen painoksen kustantaja Teos. Kirja on myynnissä Hanasaaressa, kirjakaupoissa ja verkkokaupoissa. 

Rakenne: 184 sivua, sidottu

Lisätietoa: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373.

Lue lisää kirjasta: www.hanaholmen.fi/kokoushotelli/ravintolat/hanasaaren-keittokirja/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Hanasaaren keittiöpäällikkö Lukas Hemnell
Hanasaaren keittiöpäällikkö Lukas Hemnell
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme