Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Hanasaaren ohjelma Helsingin kirjamessuilla käsittelee ruotsalaista ja suomalaista ruokaa ja politiikkaa

Jaa

Perinteiset Helsingin kirjamessut pidetään tänä vuonna 28.10.–31.10.2021. Hanasaari tarjoaa messuilla neljä omaa ohjelmaa ja osallistuu näiden lisäksi vieraana yhteen keskusteluun. Keskusteluista kolme on ruotsiksi ja kaksi suomeksi.

Hanasaaren keittiöpäällikkö Lukas Hemnell. Valokuvaaja: Jenny Blad.
Hanasaaren keittiöpäällikkö Lukas Hemnell. Valokuvaaja: Jenny Blad.

Hanasaaren ensimmäinen ohjelma on torstaina 28.10. klo 10.30. Ravintola Platsin keittiöpäällikkö Lukas Hemnell esittelee uuden keittokirjan Pohjoismaista gastronomiaa Hanasaaren keittiöstä ja kokkaa samalla paikan päällä yhdessä ruokakirjailija Tara Junkerin kanssa. Ohjelma on suomenkielinen. 

”Keskustelemme Hanasaaren ravintola Platsin erityisestä ruotsalaisen, suomalaisen ja ranskalaisen keittiön yhdistelmästä. Sen lisäksi laitamme Taran kanssa vähän ruokaa ja puhumme keittokirjoista. Tara on myös kokenut kokki ja ruokakirjailija”, toteaa Lukas Hemnell.

Torstaina 28.10. Hemnell osallistuu myös keskusteluun kaloista biologi ja kääntäjä Annika Lutherin kanssa (Om fiskar – i vattnet och på våra tallrikar). Keskustelu sivuaa Hanasaaren keittokirjaa ja Nuuskamuikkusen kalakirja -kuvakirjaa ja käsittelee muun muassa sitä, mitä meidän pitäisi syödä suojellaksemme kalakantaa. Keskustelun aikana selviää myös, miten Hanasaaren ravintola sai oman kalastajan. Keskustelua ohjaa Katarina Gäddnäs. 

Messujen aikana Hanasaari tarjoaa myös kaksi keskustelua Ruotsin ja Suomen politiikasta ja hallinnoista. Keskustelut pohjautuvat Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston antologiaan Puolueet tienhaarassa, joka sisältää kymmenen suomalaisen ja ruotsalaisen valtiotieteilijän, juristin ja poliitikon kirjoittamaa esseetä. Ruotsinkieliseen keskusteluun osallistuvat tutkija Siv Sandberg ja toimittaja Olof Ehrenkrona, moderaattorina on Pekka Heino. Suomenkielinen keskustelu käydään valtiotieteilijä Teija Tiilikaisen ja kansanedustaja Matti Vanhasen välillä, moderaattorina on Henrik Huldén. 

Kaikki Hanasaaren ohjelmat Helsingin kirjamessuilla:

  • Torstaina 28.10. klo 10.30. Pohjoismaista gastronomiaa Hanasaaren keittiöstä. Näyttämö: Näytöskeittiö.
  • Torstaina 28.10. klo 15. Om fiskar i vattnet och på våra tallrikar. Näyttämö: Fiskehamnen.
  • Perjantaina 29.10. klo 13.30. Partiernas vägskäl. Ruotsin ja Suomen muuttuva poliittinen maisema. Näyttämö: Fiskehamnen. 
  • Lauantaina 30.10. klo 10.30. Nordiskt samarbete efter pandemin. Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman keskustelee tutkija Mikko Majanderin ja Nordic West Officen toimitusjohtajan Risto E. J. Penttilän kanssa pandemian jälkeisestä pohjoismaisesta yhteistyöstä. Järjestäjä: Magma. Näyttämö: Fiskehamnen.    
  • Sunnuntaina 31.10. klo 11.30. Puolueet tienhaarassa. Ruotsin ja Suomen muuttuva poliittinen maisema. Näyttämö: Hakaniemi. 

Lisätietoja antaa Håkan Forsgård, hakan.forsgard@hanaholmen.fi, puh. +358 40 767 7373

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Hanasaaren keittiöpäällikkö Lukas Hemnell. Valokuvaaja: Jenny Blad.
Hanasaaren keittiöpäällikkö Lukas Hemnell. Valokuvaaja: Jenny Blad.
Lataa
Hanasaaren keittokirja.
Hanasaaren keittokirja.
Lataa
Puolueet tienhaarassa käsittelee vallanjakoa liberaalissa demokratiassa, uusien puolueiden roolia, perusoikeuskysymysten kasvavaa merkitystä sekä Ruotsin ja Suomen geopoliittisia oloja.
Puolueet tienhaarassa käsittelee vallanjakoa liberaalissa demokratiassa, uusien puolueiden roolia, perusoikeuskysymysten kasvavaa merkitystä sekä Ruotsin ja Suomen geopoliittisia oloja.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme