Hanasaaren palkittu keittokirja julkaistu englanniksi

Aiemmin sekä ruotsiksi että suomeksi julkaistu Hanasaaren keittokirja on voittanut useita palkintoja ja ollut palkintoehdokkaana sekä Suomessa että kansainvälisesti.
Kesäkuussa 2022 kirja valittiin kovien kansainvälisten kilpakumppaneiden joukosta Gourmand World Cookbook Awardsissa Uumajassa maailman parhaaksi keittokirjaksi ravintolat-kategoriassa.
Aiemmin kirja on voittanut Ruotsin Måltidsakademienin Årets svenska måltidslitteratur -kilpailun pohjoismaisen ruokakirjallisuuden sarjassa ja Suomen kirjataiteen komitea puolestaan palkitsi sen yhtenä Suomen kauneimmista kirjoista.
”Keittokirjalla on todella suuri merkitys paitsi minulle henkilökohtaisesti, myös osaaville kollegoilleni Hanasaaren keittiössä. Myös Hanasaaren ravintola Plats on kirjan myötä saanut uusia asiakkaita. Se, että kirja julkaistaan nyt myös englanniksi, on meille täydellinen joululahja”, toteaa Hanasaaren keittiöpäällikkö Lukas Hemnell.
Hemnell on toteuttanut keittokirjan yhteistyössä toimittaja Nina Weckströmin ja valokuvaaja Robert Lindströmin kanssa. Hemnell vastaa resepteistä ja Weckström on kirjoittanut muut tekstit.
”Robert ja minä seurasimme Lukaksen työskentelyä vuoden ajan. Robert otti valokuvia ja minä kirjoitin tekstiä. Näin kirjasta tuli herkullinen matka läpi neljän vuodenajan”, kertoo Nina Weckström.
Kirjassa Nordic gastronomy from Hanaholmen´s kitchen esitellään useita Hanasaaren Ravintola Platsin tarjoamia alku-, pää- ja jälkiruokalajeja. Lisäksi se tarjoaa lukijalle katsauksen Hanasaaren arkeen ja työhön kulissien takana: kalastaja tuo päivän saaliin, kokki on luonut Hanasaaren oman oluen ja lihantuottaja työskentelee ekologisemman tulevaisuuden puolesta.
"Tämä oli yksi erikoisimmista työtehtävistä, joita minulla on ollut. Ruokalajien valokuvaaminen on aina haasteellista, mutta olen erittäin ylpeä lopputuloksesta ja kirjasta kokonaisuudessaan,” sanoo Robert Lindström.
----
Keittokirjan nimi: Restaurant Plats – Nordic gastronomy from Hanaholmen´s kitchen.
Mukana: Hanasaaren keittiöpäällikkö Lukas Hemnell (reseptit), Nina Weckström (teksti) ja Robert Lindström (kuvat). Ruotsin- ja englanninkielisen painoksen kustantaja on Förlaget, suomenkielisen painoksen kustantaja on Teos. Englanninkielistä kirjaa on myynnissä Hanasaaressa ja Hanasaaren verkkokaupassa, ja ruotsin- ja suomenkielisiä versioita saa verkkokaupoista.
Rakenne: 184 sivua, sidottu
Yhteyshenkilö: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, tel.: +358 40 767 7373.
Lue lisää kirjasta: www.hanaholmen.fi/kokoushotelli/ravintolat/hanasaaren-keittokirja/
Valokuvat ovat median vapaasti käytettävissä, Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus ja Robert Lindström on mainittava.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Håkan ForsgårdViestintäjohtaja/Kommunikationsdirektör
Puh:+358 40 767 7373hakan.forsgard@hanaholmen.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO
+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi
Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies.
Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Waves 2025: finns det en annan väg framåt?4.9.2025 09:46:49 EEST | Pressmeddelande
Välkommen att delta i Waves 2025, som ordnas den 11 till 13 september. Våra samhällen genomgår storskaliga förändringar såväl geopolitiskt, ekologiskt, ekonomiskt som digitalt, men modellerna för hur dessa utmaningar skall hanteras anses i viss mån förlegade. Under tre dagar i september ställer ledande internationella experter frågan: finns det en annan väg framåt?
Waves 2025: onko muuta tietä eteenpäin?4.9.2025 09:46:49 EEST | Tiedote
Tervetuloa mukaan Waves 2025 -tapahtumaan 11.–13. syyskuuta. Yhteiskunnissamme tapahtuu mittavia muutoksia niin geopoliittisesti, ekologisesti, taloudellisesti kuin digitaalisestikin, mutta malleja näiden haasteiden käsittelyyn pidetään jossain määrin vanhentuneina. Kolmena päivänä syyskuussa johtavat kansainväliset asiantuntijat pohtivat, onko muuta tietä eteenpäin.
Sveriges och Finlands försvarsministrar deltar i Hanating 20253.9.2025 09:30:40 EEST | Pressmeddelande
Sveriges försvarsminister Pål Jonson och Finlands försvarsminister Antti Häkkänen deltar i Hanaholmens försvars- och säkerhetspolitiska forum Hanating, som ordnas den 30 september 2025.
Suomen ja Ruotsin puolustusministerit osallistuvat Hanakäräjät -foorumiin3.9.2025 09:30:40 EEST | Tiedote
Ruotsin puolustusministeri Pål Jonson ja Suomen puolustusministeri Antti Häkkänen osallistuvat Hanaholmenin puolustus- ja turvallisuuspoliittiseen Hanakäräjät -foorumiin, joka järjestetään 30. syyskuuta 2025.
Esbo stads konstgåva till Hanaholmen avtäcktes i konstparken28.8.2025 14:31:41 EEST | Pressmeddelande
Anne Meskanen-Barmans nya skulptur Fikapaus avtäcktes idag i Hanaholmens konstpark. Verket är Esbo stads gåva med anledning av att Hanaholmen firar 50 år som samarbets- och kulturcentrum för Sverige och Finland. Stadens hälsningsord framfördes av stadsdirektör Kai Mykkänen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme