Intrum Oy

Handelsbankenin Laskurahoituspalvelun tuottaminen siirtyy Intrum Rahoitus Oy:lle

Jaa

Intrum Rahoitus ja Handelsbanken ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Handelsbanken siirtää Laskurahoituspalvelun tuottamisen kokonaisuudessaan Intrum Rahoitus Oy:lle. Muutos merkitsee entistä kattavampaa ja parempaa rahoituspalveluvalikoimaa asiakkaille.

Yhteistyösopimus laajentaa Handelsbankenin yritysasiakkailleen tarjoamien palveluiden kirjoa nykyisten vakuudellisten lainatuotteiden rinnalla. Intrum Rahoituksen Laskurahoitus eroaa perinteisestä Factoring-palvelusta siten, että luototuskelpoisten myyntilaskujen pääomat tilitetään 100 %:sti asiakkaalle. Käytännössä asiakasyritys siis myy laskut Intrum Rahoitukselle, mikä parantaa asiakasyritysten maksukykyä.

– Laskurahoituspalvelun avulla asiakasyritys voi myydä luototuskelpoiset myyntilaskunsa Intrum Rahoitukselle, mikä vapauttaa myyntilaskuihin sitoutuneet pääomat nopeasti ja vaivattomasti asiakasyrityksen käyttöpääomaksi. Laskurahoituspalvelu tehostaa asiakasyrityksen rahankiertoa ja tasaa kassavirran kausivaihteluja. Nykyisistä asiakkaistamme 93 prosenttia suosittelee palvelun käyttöä. Uskomme, että myös Handelsbankenin asiakkaat tulevat kokemaan palvelun erittäin hyödylliseksi, kertoo Arto Haukka, Intrum Rahoitus Oy:n maajohtaja.

Intrum Rahoituksen Laskurahoituspalvelu on kokonaisratkaisu, joka sisältää rahoituksen lisäksi koko luotonhallinnan ketjun, laskujen välityksestä maksuvalvontaan ja perintään asti. Asiakas saa siis seuraavat palvelut käyttöönsä yhdellä sopimuksella:

  • laskujen välitys loppuasiakkaille,
  • laskujen rahoitus ja tilitykset jopa yhden pankkipäivän kuluessa,
  • maksuvalvonta rahoitettujen ja myös rahoittamattomien laskujen osalta,
  • maksamiseen liittyvä asiakaspalvelu,
  • maksumuistutusten sekä korkolaskujen muodostus ja lähetys,
  • tarvittavat perintätoimenpiteet sekä
  • raportoinnin 24/7.

– Olemme valtavan iloisia Handelsbankenin päätöksestä ottaa käyttöön Intrum Rahoituksen Laskurahoituspalvelu ja luottamuksesta yritystämme kohtaan. Ensimmäiset sopimukset yhteisten asiakkaiden kanssa on jo allekirjoitettu. Toivotamme Handelsbankenin asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi palveluidemme pariin, Haukka jatkaa.

Lisätietoja:

Arto Haukka, maajohtaja, Intrum Rahoitus Oy
puh: +358 50 433 5169, sähköposti: arto.haukka@intrum.com

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Intrum Oy
Intrum Oy
Hitsaajankatu 20
00811 Helsinki

09 229 111http://www.intrum.fi

Intrum-konserni on johtava luotonhallintapalveluiden asiantuntija. Intrum auttaa yrityksiä menestymään tehostamalla niiden kassavirtaa ja pitkän aikavälin kannattavuutta sekä tukee asiakkaitaan kohti parempaa taloudellista tulevaisuutta.Tämä on yksi Intrumin tärkeimmistä tehtävistä.

Intrumilla työskentelee yli 8 000 luotonhallinnan asiantuntijaa, jotka palvelevat noin 80 000 yritystä Euroopassa. Vuonna 2017 Intrumin pro forma liikevaihto oli 12.2 miljardia Ruotstin kruunuua. Intrumin pääkonttori sijaitsee Tukholmassa Ruotsissa, ja Intrumin osake on listattu pörssissä (Nasdaq Stockholm). Lisätietoja: www.intrum.com.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Intrum Oy

Yritysten maksuviiveet pysyneet lähes ennallaan vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna29.10.2019 07:21:39 EETTiedote

Intrum seuraa kvartaaleittain yritysten maksuviiveiden kehitystä. Alkuvuonna näkynyt maksuviiveiden määrän lisääntyminen on sittemmin tasaantunut. Vuoden kolmannella neljänneksellä hieman alle kuudella prosentilla kaikista yrityksistä ilmeni maksuviiveitä. Maksuviiveellisten yritysten suhteellinen osuus oli lähes muuttumaton, muutosta tapahtui -0,72 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Majoitus- ja ravitsemisalalla maksuviiveitä ilmeni joka kahdeksannella yrityksellä, lukumäärä oli kasvanut prosentin vuodentakaiseen verrattuna.

Intrumin tutkimus: luottotappioiden riski suurempi kuin edellisen taantuman aikana, mikäli kotitalouksien tulonmuodostus heikkenee15.10.2019 07:00:00 EESTTiedote

Kotitalouksien tulot ovat jatkaneet kasvuaan, ja kasvu on nyt viiden vuoden takaisella tasolla. Samaan aikaan kulutus on kuitenkin kasvanut tuloja enemmän mikä viittaa siihen, että osa kulutuksesta tapahtuu luotolla. Intrumin tuoreen Nordic Debt Collection -analyysin mukaan luottoriskit näyttävät kasvavan, mikäli taantuma iskee Suomeen ja kuluttajien tulot pienenevät.

Yritysten maksuviiveet lisääntyneet vuodentakaisesta22.8.2019 07:00:00 EESTTiedote

Maksuviiveellisten yritysten suhteellinen osuus kaikista yrityksistä Suomessa on kasvanut 1,81 prosenttia vuodentakaisesta, selviää Intrumin yritysten maksuviivetutkimuksesta. Henkilöstöluokittain mitattuna yhä useammalla pienellä alle 20 henkilöä työllistävällä yrityksellä ilmeni maksuviiveitä kun taas suurten yli 100 henkilöä työllistävien maksuviiveellisten yritysten osuus kaikista yrityksistä oli laskenut.

Suomalaiset yritykset torjuvat maksuviiveitä perinnän ja luottotietojen tarkistamisen avulla25.6.2019 07:00:00 EESTTiedote

52 % suomalaisista yrityksistä kertoo käyttävänsä perintätoimistoa suojautuakseen maksuviiveiltä, selviää Intrumin Euroopan laajuisesta maksutaparaportista. Perinnän lisäksi 38 % suomalaisista yrityksistä kertoo käyttävänsä luottotietojen tarkistusta maksuviiveiden ehkäisyssä. Suomalaiset yritykset toivovat myös lainsäädännöstä apua pitkien maksuehtojen kuriin saamisessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme