Helsingin yliopisto

Hannele Pokka aloittaa työelämäprofessorina Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellisessä tiedekunnassa

Jaa

OTT Hannele Pokka on kutsuttu bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan ympäristövastuun työelämäprofessoriksi 1.9.2020 alkaen. Pokka tuo mukanaan monipuolista osaamista korkean tason yhteiskunnallisesta vuorovaikutuksesta ja vaikuttamisesta muun muassa Suomen ympäristö- ja luonnonsuojeluasioihin ja kestävään kehitykseen.

Hannele Pokka. Kuva: Ympäristöministeriö.
Hannele Pokka. Kuva: Ympäristöministeriö.

– Tutkitun tiedon saattaminen entistä paremmin yhteiskunnallisen päätöksenteon ulottuville on yksi tiedekunnan ja koko yliopiston haasteista ja tavoitteista, ja siksi olemme erittäin iloisia, että saamme Hannelen kaltaisen kokeneen vaikuttajan tiimiimme. Tämä on ’lottovoitto’ myös opiskelijoillemme, sanoo dekaani Jaakko Kangasjärvi, bio- ja ympäristötieteellisestä tiedekunnasta.    

– Olen erittäin innostunut päästessäni tekemään työtä bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan tiimissä. Tiedekunnan tutkimus- ja opetustyö kattaa mitä ajankohtaisimmat teemat viruksista luontotyyppeihin ja ilmastomuutokseen. Uskon voivani vahvistaa tiedekunnan ja ympäröivän yhteiskunnan vuorovaikutusta, sanoo OTT Hannele Pokka. 

Toukokuussa ympäristöministeriön kansliapäällikön tehtävästä pois jäänyt Hannele Pokka on toiminut vuosikymmenien ajan yhteiskunnallisen päätöksenteon huipulla toimien myös muun muassa kansanedustajana, oikeusministerinä ja Lapin läänin maaherrana. 

– Tiedekunnan ensimmäisen työelämäprofessuurin avulla pyrimme myös vahvistamaan tutkimuksemme ja opetuksemme yhteiskunnallista vaikuttavuutta niin paikallisesti, kansallisesti kuin kansainvälisestikin muun muassa tuomalla tutkimustamme sekä osaamistamme entistä vahvemmin päätöksenteon tueksi. Hannele Pokka tuo mukanaan pitkän linjan yhteiskunnallista kokemusta ja osaamista, sanoo tiedekunnan yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen varadekaani Atte Korhola.

Työelämäprofessorin tehtävään Helsingin yliopistossa voidaan kutsua tohtorin tutkinnon suorittanut henkilö, jolla on yliopistomaailman ulkopuolisessa työelämässä saavutettuja erityisen merkittäviä ansioita ja kokemusta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Dekaani Jaakko Kangasjärvi, puh. 050 415 0428
Varadekaani Atte Korhola, puh. 050 415 4528

Kuvat

Hannele Pokka. Kuva: Ympäristöministeriö.
Hannele Pokka. Kuva: Ympäristöministeriö.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Tiedottaja Eeva Karmitsa, Helsingin yliopiston viestintä, puh. 02941 58461

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme