Docendo

Hannu Himaselta elämäkerta 90 vuotta täyttävästä Jaakko Iloniemestä – Kutsu kirjanjulkistukseen

Jaa

Suurlähettiläs Hannu Himasen kirjoittama ministeri Jaakko Iloniemen ulkopoliittinen elämäkerta on ainutlaatuinen aikamatka lähihistoriaamme.

Iloniemi – Eminenssi julkaistaan 24.5.
Iloniemi – Eminenssi julkaistaan 24.5.

Docendo ja Suomen Atlantti-Seura järjestävät Hannu Himasen Iloniemi – Eminenssi-kirjan julkistustilaisuuden Ravintola Ostrobotnian Juhlasalissa 24.5. klo 13.00–15.30, osoitteessa Museokatu 10, Helsinki. Jaakko Iloniemen kanssa kirjasta ovat keskustelemassa Hannu Himanen ja toimittaja Riikka Uosukainen. Ennakkoilmoittaudu mukaan julkistukseen!

Jaakko Iloniemi on vaikuttanut Suomen ulkopolitiikkaan kahdeksalla vuosikymmenellä. Hän on ollut presidenttien harmaa eminenssi. Urho Kekkosen, Mauno Koiviston ja Martti Ahtisaaren kausilla hän oli mukana määrittelemässä ulkopolitiikan suuntaa. Ahtisaari on todennut seuraavasti: ”Jaakko Iloniemi on realistinen analyytikko, yksi keskeisimpiä ihmisiä elämässäni.” 

Iloniemi on ollut perustamassa Paasikivi-Seuraa, Suomen Atlantti-Seuraa ja Ulkopoliittista instituuttia. Hän oli keskeisessä roolissa Etykin Helsingin-huippukokouksen valmisteluissa 1975. Iloniemi päätti diplomaatin uransa Yhdysvaltain-suurlähettiläänä 1983 ja siirtyi talouselämän palvelukseen. Elinkeinoelämän valtuuskunnan toimitusjohtajana Iloniemellä oli keskeinen rooli Suomen EU-jäsenyyden toteutumisessa. 

Vakaasta ja rauhallisesta tyylistään tunnettu Iloniemi on reaalipoliitikkona ajanut kärsivällisesti Suomen sitoutumista läntisiin rakenteisiin – myös Natoon. Hän on edelleen aktiivinen vaikuttaja: kansainvälisen politiikan asiantuntija, kommentaattori, keskustelija ja analyytikko. 

Kirjan kirjoittaja, suurlähettiläs ja tietokirjailija Hannu Himanen on tehnyt pitkän uran ulkoministeriössä. Hän osallistuu aktiivisesti ulkopolitiikkaa ja Venäjää koskevaan keskusteluun. Kirjan keskeistä aineistoa ovat Jaakko Iloniemen laajat haastattelut ja hänen ainutlaatuinen yksityinen arkistonsa. 

Hannu Himanen, Jaakko Iloniemi: Iloniemi – Eminenssi, 586 sivua, sidottu (Docendo 2022) 

Ilmoittaudujulkistukseen perjantaihin 20.5. mennessä 
tiedotus@docendo.fi – toimittaja, kirjasta on saatavana mediavedos ennakkoon (embargo 24.5. klo 02.00) 

Kutsuvieraat voivat ostaa tilaisuudessa signeeratun kirjan erikoishintaan 20 . Kahvitarjoilu ennen julkistusta klo 12.30 alkaen. Yksityistilaisuus on tarkoitettu kutsuvieraille ja median edustajille. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kustantaja Juha Janhonen, Docendo, puhelin 040 8430 139
Pääsihteeri Terhi Suominen, Suomen Atlantti-Seura, puhelin 050 5225 525

Kuvat

Iloniemi – Eminenssi julkaistaan 24.5.
Iloniemi – Eminenssi julkaistaan 24.5.
Lataa
Jaakko Iloniemi (kuva: Veikko Somerpuro)
Jaakko Iloniemi (kuva: Veikko Somerpuro)
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Docendo
Docendo
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Prätkäjengin rivimies kertoo, millaista on kuulua rikollisyhteisöön, kun ystäviä kuolee ympäriltä7.6.2022 02:00:00 EEST | Tiedote

Kirjailija Tapani Bagge kirjasi ylös prätkäjengin rivimiehen Jari Eklundin kokemukset rikollisesta elämästä kirjaan Prosenttimies – Bikerin tarina. Loppukesästä 2007 Eklund oli pahassa paikassa: prätkäjengissä eteneminen vaati karua tekoa, josta voisi seurata elinkautinen vankeusrangaistus tai kuolema. Oliko hän valmis siihen? Esiin nousee myös kipeä kysymys: oliko rakkaudella mitään sijaa siinä elämässä?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme