Viisas Elämä Oy

Häpeän alkemia – Erillisyydestä elävään yhteyteen

Jaa

Teoksessa Häpeän alkemia Kaisa Peltola avaa portteja häpeään ja tempaa lukijan elämän syvimpien kysymysten äärelle – oman häpeän juurille. Peltola nostaa valokeilaan myös kulttuurisesti rakentuneet häpäisymekanismit, jotka piiloutuvat toimintatapoihin, arvoihin ja normeihin. Häpeä on kietoutunut syvälle alitajuntaamme ja kehoihimme – usein tiedostamattamme.

kuva: Samuel Glassar / Glassar Visual
kuva: Samuel Glassar / Glassar Visual

Häpeän purkaminen on matka erillisyydestä kohti elävää yhteyttä. Häpeä erillistää meidät siitä, mikä on meille kaikkein luonnollisinta ja todellisinta: kehosta, elävästä yhteydestä toisiin, luovuudesta, rakkaudesta, syvästä luontoyhteydestä ja omakohtaisesta yhteydestä pyhyyteen.

Peltola käsittelee häpeän kautta muun muassa suomalaisten sota-ajan traumoja, lapsuuden perheen dynamiikkaa ja rooleja, kirkkoa ja uskontoa häpäisijänä sekä maskuliinin ylivaltaa. Häpeän syväluotauksen jälkeen Peltola johdattaa lukijan erillisyydestä kohti elävää yhteyttä – eheytymään ja kukoistamaan. Kun häpeän luoma erillisyyden harha on purettu, ihminen palaa paikalleen osaksi luontoa.

Häpeätrauma on siellä, missä ihminen on irti omasta luonnostaan. Ja missä ihminen on irti luonnostaan, hän on irti kaikesta luonnosta – irti siitä kaiken kattavasta yhteydestä, johon me kaikki kuulumme. Häpeä ei ole pelkästään yksilön ongelma, vaan sosiaalinen, kulttuurinen ja globaali ongelma. Ihmisen paluu paikalleen osaksi luontoa tapahtuu purkamalla häpeätrauman luoma erillisyyden harha.

Henkisen kasvun ohjaaja (Holistic Counselor, KTM) Kaisa Peltola on työskennellyt vuosia häpeän parissa ja ohjannut suosittuja Häpeän Alkemia -työpajoja. Vuonna 2015 hän jätti ekonomin työt bisnesmaailmassa ja perusti yrityksensä Wings Wide Openin.

”Häpeä on itse alkemisti, joka opettaa meille elämän pyhää alkemiaa – ja lopulta se, mitä olet itsessäsi eniten hävennyt, transformoituu kullaksi."

Häpeän alkemia – Erillisyydestä elävään yhteyteen (Viisas Elämä) ilmestyy nyt lokakuussa 2020.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sanna Salmevaara

044 980 3071
tiedotus@viisaselama.fi

Kuvat

kuva: Samuel Glassar / Glassar Visual
kuva: Samuel Glassar / Glassar Visual
Lataa
kansi: Katja Frange ja Jonna Nisu
kansi: Katja Frange ja Jonna Nisu
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Viisas Elämä Oy
Viisas Elämä Oy
Mekaanikonkatu 19 A
00880 HELSINKI

http://www.viisaselama.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viisas Elämä Oy

Terveesti tasapainossa13.1.2021 08:46:19 EETTiedote

Uutuuskirja Terveesti tasapainossa on psykologi Satu Lähteenkorvan käytännönläheinen kannanotto ihmisen epätasapainoon ja väsymykseen tässä ajassa. Yksilökeskeisyyden aikakausi on opettanut meille yksinpärjäämisen ihanteen ja sairastuttavan elämäntavan, joka on vihdoin alkanut murentua. On aika oppia tunnistamaan psykologiset ja fyysiset hälytyskellomme sekä itseemme kohdistuvat vaatimukset, jotta voimme tukea hyvinvointiamme ja estää uupumisen.

Kurkistus huippuvalmentajan pään sisälle9.12.2020 11:30:57 EETTiedote

Ilkka Koppelomäki on erittäin suosittu itsensä johtamisen valmentaja, kirjoittaja ja Uskalla innostua -yrityksen perustaja, joka on auttanut ihmisiä voimaan paremmin jo yli 10 vuoden ajan. Hänen uusin teoksensa Saa mitä haluat – Elämäsi kirja on jatkoa suursuosion saavuttaneelle Saa mitä haluat -oppaalle. Tämä arjen suunnittelukirja auttaa toteuttamaan tavoitteet ja pysäyttää tarkastelemaan sitä, mitä elämältä oikeasti haluaa ja miten siitä voi tehdä mielekästä. Se näyttää, miten huippuvalmentaja suunnittelee oman elämänsä ja miten se on meille kaikille mahdollista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme