Myllyhoitoyhdistys ry

Häpeän ja trauman käsitteleminen auttaa riippuvuuksista toipumisessa - kutsu verkkoseminaariin 27.11.

Jaa

Riippuvuuksien taustalla saattaa vaikuttaa myös trauma ja häpeä. Myllyhoitoyhdistys järjestää toimittajille avoimen verkkoseminaarin 27.11. riippuvuuksien hoidosta ja niihin liittyvästä häpeästä.

Tunteiden käsittely auttaa riippuvuuksista toipumisessa

Yksi riippuvuuksista toipumisen yleisimpiä tavoitteita on omien tunteiden kanssa pärjääminen. ”Kun tunteita osataan tunnistaa ja käs­­­­­itellä, on parempi mahdollisuus olla retkahtamatta, voida paremmin ja tulla toimeen muiden ihmisten kanssa”, kertoo Myllyhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja ja sosionomi (AMK) Minna Ekholm.

Aiemmin myllyhoidollisella päihdeklinikalla työskennellyt Ekholm kertoo, että monet alkoholistit ja huumeaddiktit kertovat oman tunne-elämän kasvunsa pysähtyneen addiktionsa seurauksena. ”Alkoholi ja muut huumeet peittävät todelliset tunteet ja sekoittavat ne, jonka lisäksi on opittu epäterveitä tapoja ilmaista tunteita”, Ekholm selventää.

Riippuvuuden taustalla saattaa vaikuttaa myös trauma ja häpeä

Ekholmin mukaan erityisesti häpeän tunteet on tärkeä käsitellä, jotta voi elää mielekkäämpää elämää päihteiden käytön jälkeen.

”Häpeä saa yksilön tuntemaan itsensä heikoksi, virheelliseksi tai muita huonommaksi, jolloin oloa saatetaan lääkitä päihteillä. Myös päihteidenkäyttöä satetaan alkaa häpeämään niin, että lääkitään itseään yhä suuremmilla annoksilla päihteitä”, Ekholm kuvaa häpeän kierrettä.

Riippuvuuden taustalta saattaa löytyä myös ylivoimaisia varhaisen elämänvaiheen kokemuksia, jotka ovat aiheuttaneet ihmiselle trauman.

”Varhaisessa elämänvaiheessa ja ihmissuhteissa traumatisoituminen aiheuttaa kokemuksen viallisuudesta. Viallisuutta ja huonoa itsetuntoa saatetaan alkaa peittämään päihteillä, ylimielisellä käyttäytymisellä tai ylenmääräisellä suorittamisella”, työnohjaaja ja sosionomi (YAMK) Mai Peltoniemi taustoittaa.

Toimittaja, tule oppimaan uusia näkökulmia riippuvuuksiin Myllyhoitoyhdistyksen Rohkeutta muutokseen -verkkoseminaariin 27.11.!

Koulutuspäivässä pureudutaan kouluttaja Eevi Minkkisen johdolla riippuvuuden taustalta löytyvään häpeään, kouluttaja Mai Peltoniemen kanssa traumainformoituun kohtaamiseen päihdetyössä, Tampereen yliopiston sosiaalityön opettaja Eeva Ekqvistin johdolla laitospäihdehoidon toipujien hyvinvointia ja toiveikkuutta selvittävään väitöstutkimuksen tuloksiin sekä hallitusammattilainen Christer Schoultzin kokemuspuheenvuoron kautta päihderiippuvuuden vaikutuksiin perheessä.

Koulutuspäivä järjestetään etäyhteydellä. Tilaisuudessa kuullaan asiantuntijoiden näkemyksiä aiheesta, mutta tilaa on runsaasti myös yleisön kysymyksille.

Mitä: Rohkeutta muutokseen -koulutuspäivä: Häpeästä hyväksyntään ja riippuvuudesta toipumiseen.
Missä: Järjestetään verkkoseminaarina
Milloin: 27.11.2020 klo 8.30–15.30.
Osallistumismaksu: 20 euroa (toimittajille ja Myllyhoitoyhdistyksen jäsenille maksuton)
Ilmoittautuminen lomakkeella:
https://webropol.com/ep/rohkeuttamuutokseen2020 
Mukaan pääsee 500 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Lisätietoja ja yhteydenotot:

Minna Ekholm
toiminnanjohtaja
minna.ekholm@myllyhoito.fi
+358407291171

Lisätietoja tapahtumasta: https://myllyhoitoyhdistys.fi/2020/01/30/rohkeutta-muutokseen-koulutuspaiva-27-11-2020/ 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Myllyhoitoyhdistys ry
Myllyhoitoyhdistys ry
Annankatu 29 A 9
00100 Helsinki

03 884 840 (9-15)http://www.myllyhoitoyhdistys.fi

Myllyhoitoyhdistys on valtakunnallinen asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, jonka työntekijät ja verkostot omaavat laajasti riippuvuuksiin liittyvää asiantuntemusta. Yhdistyksen tavoitteena on riippuvuuksien ehkäiseminen, päihderiippuvuuteen tai muihin haitallisiin riippuvuuksiin sairastuneiden ja heidän läheistensä auttaminen sekä toipumiskeskeisen riippuvuushoidon kehittäminen. Lisätietoja: ww.myllyhoitoyhdistys.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Myllyhoitoyhdistys ry

Selvitys: Päihdetoimijat ovat huolissaan päihdehoitojärjestelmän tehottomuudesta sekä kuntien resursseista12.1.2021 07:00:00 EET | Tiedote

Myllyhoitoyhdistyksen teettämä selvitys kartoittaa päihdetyön keskeisten toimijoiden näkemyksiä suomalaisen päihdehuollon tilasta. Selvityksen mukaan eri hoitomuotojen soveltuvuudesta, tuloksellisuudesta ja vaikuttavuudesta puuttuu tutkimuksellista näyttöä. Myös alueellinen eriarvoisuus nousee esiin: usein asuinpaikka määrittelee sen, millaista hoitoa riippuvuuteen sairastunut saa. Päihdepalveluiden saatavuutta, päihdehoitopolkujen jatkuvuutta sekä kuntien resursseja pitäisi myös lisätä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme