Espoon kaupunki - Esbo stad

Happiesirippu - Eeva Röngän luonnon väreillä värjättyä tekstiilitaidetta

Jaa

Happiesirippu -näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalossa 22.6. - 14.8.2022. Näyttelyssä on myös jaossa ohjeita kasvien käytöstä kotivärjäyksessä. Näyttelyn viimeisenä päivänä järjestetään värjäyskurssi.

Happiesirippu-näyttelyn tekstiileissä kohtaavat kasvivärjäys ja kirjonta. Värjäyksessä on käytetty morsinkoa (Isatis tinctoria), eli kotimaista indigoa, jonka sininen paljastuu kankaan hapettuessa. Ruskea väri on saatu kahvista. Teokset ovat puutarhassa aikaa viettäneitä pehmeitä vaateinspiraatioita ja tekstiilifragmentteja.

Eeva Rönkä on helsinkiläinen taiteilija (s.1982). Hänen kirjontaan keskittyviä teoksia on aiemmin ollut esillä Villa Noaillesissa, Hyèresissä (2017). Häntä kiinnostavat käsityötaitojen muuttuvat perinteet. Hän toimii myös osana taidealoite Bebettonia, joka järjestää ja kuratoi näyttelyitä ja tapahtumia. Viimeisimpiä Bebetton installaatioita oli esillä SIC- ja Titanik-gallerioissa (2021).

Luonnonväreillä värjäys on Taitoliiton nimeämä vuoden 2022 käsityötekniikka. Kotivärjäys luonnon väriaineilla liittää luontoelämyksesi käsityöharrastukseen, samalla voit vähentää käyttämiesi tekstiilien kemikaalikuormaa. Näyttelystä löydät Taitoliiton julkaisemia ohjeita erilaisiin värjäysmenetelmiin.

Luontotalolla järjestetään sunnuntaina 14.8.2022 klo 12-15 kurssi ekoprinttausmenetelmästä, jossa siirretään kasvin lehden muoto ja väri kankaalle. Taito Etelä-Suomi ry:n järjestämälle kurssille mahtuu mukaan 10 osallistujaa.  

Villa Elfvikin luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-16 ja la-su klo 10-16, suljettu juhannusaattona 24.6.2022. Café Elfvik palvelee viikonloppuisin ja arkipyhinä luontotalon aukioloaikoina.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Eeva Rönkä, puh. 040 566 9919, eevaronka@gmail.com
Katri Luukkonen, Villa Elfvikin luontotalo, puh. 043 826 5253, katri.luukkonen@espoo.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Villa Elfvikin luontotalo kuuluu Espoon ympäristö- ja rakennusvalvontakeskuksen ympäristönsuojelun palvelualueeseen.

Ympäristönsuojelun palvelualue edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. 

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonympäristökeskus

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme