Varsinais-Suomen ELY-keskus

Harjavallan silta korjataan Harjavallassa

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Harjavallassa maantiellä 2460 Harjavallan sillan korjaustyöt maaliskuun lopulla. Työt sillalla kestävät kuluvan vuoden 2021 syksyyn saakka. Töiden aikana yleinen liikenne siltapaikalla ohjataan sillan yli kaistajärjestelyin. Liikennettä joudutaan rajoittamaan lähes koko korjaustyön ajan yhdelle kaistalle. Liikenteen ollessa yhdellä kaistalla liikenteen ohjaus toteutetaan liikennevaloilla ja kaistan leveys on 3,5 m. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytössä on koko urakan ajan sillan ylittävä kevyen liikenteen väylä, jonka leveys on vähintään 2,5 m. Nopeusrajoitus sillan kohdalla on korjaustöiden kestäessä 30 km/h. Sillan korjaustyöstä aiheutuu merkittävää haittaa liikenteelle. Liikenne tulee ajoittain ruuhkautumaan.

Harjavallan silta
Harjavallan silta

Harjavallan silta on valmistunut 1983, ja sillan pintarakenteet sekä vesieristykset ovat tulleet käyttöikänsä päähän. Pintarakenteet ja vesieristykset uusitaan ja samassa yhteydessä sillan molemmat reunapalkit kunnostetaan valamalla. Sillan rakenteissa olevat halkeamat paikataan ja välitukien irronneet saumaukset korjataan. Myös sillan kaiteet, liikuntasaumalaitteet sekä kuivatuslaitteet uusitaan, ja sillan laakerit sekä päätytukiin liittyvät maarakenteet kunnostetaan.

Liikennejärjestelyt siltatyömaalla

Liikennemäärä sillalla on noin 6300 ajoneuvoa vuorokaudessa, josta raskaan liikenteen osuus on noin 200 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Töiden aikana yleinen liikenne siltapaikalla ohjataan sillan yli kaistajärjestelyin. Töiden alkaessa ajoradan leveys säilyy jonkin aikaa nykyisellään mutta toinen sillan ylittävistä kevyen liikenteen väylistä suljetaan ja kevyt liikenne ohjataan liikennejärjestelyin käytössä olevalle kevyen liikenteen väylälle. Käytössä olevaa kevyen liikenteen yhteyttä joudutaan töiden edetessä vaihtamaan sillan reunasta toiselle, mutta jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytössä on koko urakan ajan sillan ylittävä kevyen liikenteen väylä, jonka leveys on vähintään 2,5 m.

Sillan pintarakenteiden uusimisen aikana sillalla pystytään pitämään vain yksi ajokaista käytössä. Rajoitus yhdelle kaistalle tulee alkamaan myöhemmin keväällä ja se kestää arviolta lähes 5 kuukautta. Liikenteen ollessa yhdellä kaistalla liikenteen ohjaus toteutetaan liikennevaloilla ja kaistan leveys on 3,5 m. Tämä kaistarajoitus tulee ruuhkauttamaan liikennettä.

Ajoneuvoliikenteen ollessa työn aikana kahdella kaistalla minimi kaistanleveys on 7,0 m. Nopeusrajoitus sillan kohdalla on korjaustöiden kestäessä 30 km/h.

Toivomme tienkäyttäjiltä varovaisuutta työmaan kohdalla liikuttaessa.

Sillan alittavaa vesiliikennettä ei rajoiteta. Kokemäenjoen vesiliikenteelle sillan korjaustöistä ei aiheudu haittaa.

Työt sillalla kestävät kuluvan vuoden 2021 syksyyn saakka.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Tehan Oy.

Lisätietoja:                                 

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: siltainsinöörit Ari Salo, p. 029 502 2830 sekä Jari Nikki, p. 0400 821 596                               

- Tehan Oy: työpäällikkö Jarno Koivula, p. 040 139 3223

Avainsanat

Kuvat

Harjavallan silta
Harjavallan silta
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Tiesuunnitelmaluonnoksen virtuaalinen yleisötilaisuus 19.4.2021 valtatien 2 parantamisesta Porin keskustassa13.4.2021 08:26:32 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus laatii tiesuunnitelmaa valtatien 2 parantamiseksi Porin keskustan kohdalla Friitalan eritasoliittymän ja Korven eritasoliittymän välillä. Tiesuunnitelmassa esitettävät rakennustoimenpiteet sijoittuvat Porin kaupungin alueelle. Tiesuunnitelmaluonnosta esitellään virtuaalisessa yleisötilaisuudessa maanantaina 19.4.2021 klo 17.00–18.30 Microsoft Teams Live events -sovelluksella. Tilaisuuden videotallenne lisätään hankkeen nettisivuille tilaisuuden jälkeen. Suunnitelmaluonnoksen kommentointia varten hankesivuilla on linkki karttapalautekyselyyn, johon asianosaiset voivat käydä jättämässä kommenttinsa 19.4.-3.5.2021 välisenä aikana. Tiesuunnitelma valmistuu keväällä 2022.

Antalet arbetslösa och permitterade fortsatte att minska i februari30.3.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Vid Egentliga Finlands arbets­ och näringsbyrå fanns i slutet av februari 25 900 arbetslösa arbetssökande. I februari brukar antalet arbetslösa vanligen minska och nu minskade det med 800 personer. Jämfört med året innan ökade antalet arbetslösa med 6 400 personer (33 %), dvs. i samma takt som i hela landet. Både i Egentliga Finland och i hela landet utgjordes ökningen av antalet arbetslösa fortsättningsvis i huvudsak av en ökning av antalet permitterade. I slutet av februari var andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften i Egentliga Finland 11,3 %, vilket är 2,7 procentenheter mer än året innan. Andelen arbetslösa av arbetskraften var således mindre än i hela landet (12,4 %). I februari ökade antalet arbetslösa drastiskt jämfört med året innan i de flesta av Egentliga Finlands ekonomiska regioner. Arbetslösheten ökade snabbast i Åbolands skärgård (45 %) och långsammast i Nystadsregionen (17 %). Den högsta arbetslöshetsgraden fanns i Salo ekonomiska region (12,7 %) och Åbo stad

Työttömien ja lomautettujen määrät vähenivät yhä helmikuun aikana30.3.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli helmikuun lopussa 25 900 työtöntä työnhakijaa. Helmikuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee ja nyt niin tapahtui 800 henkilöllä. Vuotta aiemmasta työttömien määrä kasvoi 6 400 henkilöllä (33 %) eli samaa tahtia kuin tapahtui koko maassa. Niin Varsinais-Suomessa kuin koko maassakin työttömien määrän kasvu oli edelleen painotetummin lomautettujen määrän kasvua. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli helmikuun lopussa Varsinais-Suomessa 11,3 % eli 2,7 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (12,4 %). Työttömien määrä kasvoi vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Näin myös Varsinais-Suomen seutukunnissa. Kovinta kasvu oli Turunmaan saaristossa (45%), kun Vakka-Suomessa se oli hitainta (17%). Turunmaa, Vakka-Suomi ja Loimaan seutu kuuluvat koko maan pienimpien työttömyysprosenttien seutukuntien TOP10:een. Pitkäaikaistyöttömiä on enemmän kuin vuos

Puolimatkan siltatyön vuoksi liikenne kiertotielle Säkylässä maantiellä 214022.3.2021 08:45:42 EET | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus korjaa Puolimatkan sillan Säkylässä maantiellä 2140. Työn ajaksi liikenne joudutaan katkaisemaan siltapaikalla ja ohjaamaan kiertotielle. Kiertotie on viitoitettu Murronlähteentien (mt 12686) ja maantien 204 kautta. Työt alkavat maanantaina 29.3. aamulla ja liikenne siltapaikalla katkaistaan. Siltatyöt valmistuvat ja silta avataan jälleen liikenteelle viimeistään 28.5.2021. Kevyelle liikenteelle ei pystytä järjestämään kulkuyhteyttä siltapaikan yli.

Masktvång också i regiontrafiken i Egentliga Finland och Satakunta18.3.2021 15:40:24 EET | Tiedote

NTM-centralen i Egentliga Finland har fastställt att masktvång från och med 22.3.2021 kommer att införas också i den regionala kollektivtrafik som NTM-centralen har beställt. Den regionala kollektivtrafiken omfattar linjer som trafikerar utanför Åbo och Björneborgs stadsregioner samt utanför städerna Salo och Raumo. Syftet med omfattande användning av masker är att förhindra spridning av coronaviruset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme