Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Harjun nuorisotalo suljetaan korjausten ajaksi – toiminta jatkuu muissa tiloissa

Jaa

Harjun nuorisotalo Aleksis Kiven kadulla sulkee ovensa vuoden 2020 alusta lähtien noin vuodeksi. Remonttitauon aikana Helsingin kaupunki kutsuu nuoret ja asukkaat suunnittelemaan tulevaa toimintaa.

Harjun nuorisotalo, kuva: nuorisopalvelujen kuva-arkisto
Harjun nuorisotalo, kuva: nuorisopalvelujen kuva-arkisto

Kaupunki suunnittelee Harjun nuorisotaloon korjauksia, jotka on tavoitteena aloittaa keväällä 2020. Alustavan arvion mukaan korjaukset valmistuvat noin puolessa vuodessa.

Harjun nuorisotalon tilojen kuntoa ja ilmanvaihdon toimintaa tutkittiin keväällä 2019. Tutkimusten mukaan kellarikerroksessa on paikallisia kosteus- ja mikrobivaurioita ja ilmanvaihdossa on puutteita. Tiloihin suunnitellaan tarvittavat korjaukset tutkimustulosten pohjalta.

Harjun nuorisotalo toimii Aleksis Kiven kadun tiloissa normaalisti vuoden 2019 loppuun asti. Tammikuusta 2020 alkaen Harjun toimintaa ja nuorisopalveluja siirretään hyvien kulkuyhteyksien päähän.

Harjusta siirtyy kädentaitoihin liittyvää toimintaa Pikku-Huopalahteen, Kannelmäkeen ja Lauttasaareen. Tapahtumat pyörivät jatkossa Suvilahden Tiivistämöstä käsin.

Studiotoiminta jatkaa näillä näkymin Harjussa, koska kyseisissä tiloissa on erillinen ilmanvaihto. Asia varmistuu meneillään olevien lisätutkimusten myötä arviolta vuoden 2019 loppuun mennessä.

Remonttitauon aikana Harjun toimintaa kehitetään yhdessä nuorten, asukkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa. Tavoitteena on, että toiminta Aleksis Kiven kadulla alkaa remontin jälkeen arviolta syksyllä tai loppuvuonna 2020.

"Remontin avulla saamme Harjun nuorisotalolle lisäaikaa. Talon isompi peruskorjaus on odotettavissa muutaman vuoden kuluttua", sanoo nuorisoasiainjohtaja Mikko Vatka.

Rakennuksessa tehdään talvella 2019–2020 lisätutkimuksia, jotta laajemmista tulevista kunnostustarpeista saadaan kattavampi kuva.

Harjun nuorisotalon toiminnasta ja remonttisuunnitelmista järjestetään avoin info- ja keskustelutilaisuus torstaina 21.11.2019 klo 18.00-20.00 Harjun nuorisotalolla (os. Aleksis Kiven katu 1).


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Nuorisotalon toiminta:

Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika
nuorisoasiainjohtaja Mikko Vatka
puh. 09 310 71252
mikko.vatka@hel.fi

aluepäällikkö Tiina Hörkkö
puh. 09 310 3188
tiina.horkko@hel.fi

Tulevat korjaukset:

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Jarmo Raveala, vs. rakennetun omaisuuden hallintapäällikkö
puh. 09 310 23466
jarmo.raveala@hel.fi

Kuvat

Harjun nuorisotalo, kuva: nuorisopalvelujen kuva-arkisto
Harjun nuorisotalo, kuva: nuorisopalvelujen kuva-arkisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kallion kirjaston pyörälähetti toimittaa kuntoiluvälineitä kotiovelle 8.7. alkaen6.7.2020 11:30:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunginkirjasto toteuttaa kesäkampanjan, jossa pyörälähetti toimittaa kirjastosta lainattuja kuntoiluvälineitä kotiin riskiryhmiin kuuluville. Lainattavana on askelmittareita käsipainoja, nilkkapainoja, kävelysauvoja, punnerruskahvoja, pilatespalloja, tasapainotyynyjä, vastuskuminauhoja ja venyttelynauhoja. Pyörälähetti-palvelu on tarjolla 8.7.–28.8. välisen ajan.

A bike messenger from Kallio Library will be making exercise equipment home deliveries starting from 8 July6.7.2020 11:28:00 EESTPress release

Helsinki City Library is implementing a summer campaign, in which a bike messenger will be delivering exercise equipment borrowed from the library home to people at highest risk from coronavirus. Customers may borrow pedometers, dumbbells, ankle weights, walking poles, press-up handles, pilates balls, balance pads, and exercise and resistance bands. The bike messenger service is available 8 July–28 August.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme