Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Harjun nuorisotalo suljetaan korjausten ajaksi – toiminta jatkuu muissa tiloissa

Jaa

Harjun nuorisotalo Aleksis Kiven kadulla sulkee ovensa vuoden 2020 alusta lähtien noin vuodeksi. Remonttitauon aikana Helsingin kaupunki kutsuu nuoret ja asukkaat suunnittelemaan tulevaa toimintaa.

Harjun nuorisotalo, kuva: nuorisopalvelujen kuva-arkisto
Harjun nuorisotalo, kuva: nuorisopalvelujen kuva-arkisto

Kaupunki suunnittelee Harjun nuorisotaloon korjauksia, jotka on tavoitteena aloittaa keväällä 2020. Alustavan arvion mukaan korjaukset valmistuvat noin puolessa vuodessa.

Harjun nuorisotalon tilojen kuntoa ja ilmanvaihdon toimintaa tutkittiin keväällä 2019. Tutkimusten mukaan kellarikerroksessa on paikallisia kosteus- ja mikrobivaurioita ja ilmanvaihdossa on puutteita. Tiloihin suunnitellaan tarvittavat korjaukset tutkimustulosten pohjalta.

Harjun nuorisotalo toimii Aleksis Kiven kadun tiloissa normaalisti vuoden 2019 loppuun asti. Tammikuusta 2020 alkaen Harjun toimintaa ja nuorisopalveluja siirretään hyvien kulkuyhteyksien päähän.

Harjusta siirtyy kädentaitoihin liittyvää toimintaa Pikku-Huopalahteen, Kannelmäkeen ja Lauttasaareen. Tapahtumat pyörivät jatkossa Suvilahden Tiivistämöstä käsin.

Studiotoiminta jatkaa näillä näkymin Harjussa, koska kyseisissä tiloissa on erillinen ilmanvaihto. Asia varmistuu meneillään olevien lisätutkimusten myötä arviolta vuoden 2019 loppuun mennessä.

Remonttitauon aikana Harjun toimintaa kehitetään yhdessä nuorten, asukkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa. Tavoitteena on, että toiminta Aleksis Kiven kadulla alkaa remontin jälkeen arviolta syksyllä tai loppuvuonna 2020.

"Remontin avulla saamme Harjun nuorisotalolle lisäaikaa. Talon isompi peruskorjaus on odotettavissa muutaman vuoden kuluttua", sanoo nuorisoasiainjohtaja Mikko Vatka.

Rakennuksessa tehdään talvella 2019–2020 lisätutkimuksia, jotta laajemmista tulevista kunnostustarpeista saadaan kattavampi kuva.

Harjun nuorisotalon toiminnasta ja remonttisuunnitelmista järjestetään avoin info- ja keskustelutilaisuus torstaina 21.11.2019 klo 18.00-20.00 Harjun nuorisotalolla (os. Aleksis Kiven katu 1).


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Nuorisotalon toiminta:

Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika
nuorisoasiainjohtaja Mikko Vatka
puh. 09 310 71252
mikko.vatka@hel.fi

aluepäällikkö Tiina Hörkkö
puh. 09 310 3188
tiina.horkko@hel.fi

Tulevat korjaukset:

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Jarmo Raveala, vs. rakennetun omaisuuden hallintapäällikkö
puh. 09 310 23466
jarmo.raveala@hel.fi

Kuvat

Harjun nuorisotalo, kuva: nuorisopalvelujen kuva-arkisto
Harjun nuorisotalo, kuva: nuorisopalvelujen kuva-arkisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kulttuurikeskusten kevätohjelmisto on julkaistu23.1.2020 08:00:00 EETTiedote

Helsingin kulttuurikeskukset Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Stoa ja Vuotalo ovat julkistaneet kevään ohjelmistonsa. Keskuksissa nähdään kevään aikana lähes tuhat tapahtumaa koko perheen työpajoista tanssiesityksiin sekä teatteri- ja sirkusesityksistä konsertti-iltoihin, näyttelyihin ja elokuvanäytöksiin. Ohjelmisto on tuttuun tapaan kaikille avoin, korkeatasoinen, monipuolinen ja osallistava. Osa tapahtumista on maksuttomia.

Vårens program för Helsingfors kulturhus har publicerats23.1.2020 07:59:00 EETTiedote

Annegården, Caisa, Gamlasgården, Malms kulturhus, Stoa och Nordhuset har publicerat sitt program för våren. I Helsingfors kulturcentraler ordnas nästan tusen evenemang under våren, från verkstäder för hela familjen till dansföreställningar och från teater- och cirkusföreställningar till konsertkvällar, utställningar och filmvisningar. Programmen är i vanlig ordning öppna för alla, högklassiga, mångsidiga och inkluderande. En del av evenemangen är avgiftsfria. Program finns också på svenska.

Savoy-teatteri teki kaikkien aikojen kävijäennätyksen 201917.1.2020 12:07:07 EETTiedote

Savoy-teatterin kävijämäärä kasvoi viime vuonna ennätykselliseen lukuun 120 100. Viime vuosi oli muutoinkin Savoy-teatterille menestyksekäs: ensi kertaa järjestetty Savoy JAZZFest keräsi salit täyteen ja sai kriitikoilta loistavat arviot. Muita yleisömenestyksiä olivat mm. maailmanmusiikkikonsertit, joiden esiintyjinä olivat The Mystery of Bulgarian Voices ja Gisela João, Fado Flamenco -esitykset, UMO Helsinki Jazz Orchestran lounaskonsertit sekä kotimaisten artistien Juha Tapion ja Anneli Saariston konsertit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme