Verso Food OyVerso Food Oy

Härkikselle kasvuvoimaa Kavlilta - Verso Foodille säätiöpohjainen omistaja

Jaa

Suomalainen kasvisruokaa kehittävä Verso Food Oy saa kansainvälistä kasvuaan vauhdittavan uuden omistajan, säätiöpohjaisen Kavlin. Norjalaiseen Kavli-konserniin kuuluva Kavli Oy ostaa Verso Food Oy:n koko osakekannan. Suomessa Kavli tunnetaan majoneeseista, sulatejuustoista ja viime vuosina myös Planti-merkillä myytävistä kaura- ja soijapohjaisista tuotteista. Planti-tuotteet valmistetaan Turussa. Suomalaista härkäpapua pääraaka-aineenaan käyttävä Verso Food pystyy uuden kumppaninsa kanssa nopeuttamaan laajentumissuunnitelmiaan uusille markkinoille ja uusiin tuoteryhmiin. Suomessa Verso Food tunnetaan Härkis®-härkäpaputuotteistaan.

Kasvuyritys tarvitsee omistajia, jotka uskovat ja luottavat sen kykyyn kasvaa. Kiitos tähänastisille omistajille ja yrityksessä työskenteleville huippuammattilaisille. On hienoa, että uusi omistaja on valmis tukemaan kasvuamme sekä kehittämään tätä uutta ruokakategoriaa pitkäjänteisesti”, sanoo Leena Saarinen, Verso Foodin hallituksen puheenjohtaja.

”Olemme erittäin vaikuttuneita Verso Foodin saavutuksista. Versolla on upeat kasvumahdollisuudet ja tartumme niihin innoissamme”, Kavlin Ruotsin ja Suomen toimitusjohtaja Gerhard Bley toteaa.

”Kavli hakee voimakasta kasvua, jonka perustana on kasvipohjainen ruoka. Missionamme on kartuttaa varoja hyviin tarkoituksiin, mistä kertoo myös säätiöpohjainen omistusrakenteemme. Verso Food sopii kokonaisuuteemme täydellisesti. Yhdessä Verso Foodin kanssa meistä tulee myös vahvempia Suomen markkinoilla”, Bley jatkaa.

Verso Food ja Kavli jakavat pohjoismaisuutta ja paikallisuutta kunnioittavan arvopohjan, jonka kulmakivenä on vastuullisuus. Molemmat haluavat tarjota kuluttajille herkullista ja terveellistä ruokaa.

”Keskitymme jatkossakin härkäpapuinnovaatioihin ja vahvistamme brändiämme Suomessa ja ulkomailla. Jo neljä viidestä suomalaisesta tuntee Härkiksen, mikä kertoo siitä, että olemme tehneet monia asioita oikein – kuluttajia ja asiakkaita kuunnellen. Kavlin kanssa pystymme kuitenkin nopeuttamaan kansainvälistymistavoitteidemme toteuttamista: heillä on vahvat organisaatiot valmiina Ruotsissa, Norjassa ja Iso-Britanniassa, ja sen lisäksi vientiä yli 20:een maahan”, Verso Foodin toimitusjohtaja Tomi Järvenpää kertoo.

”Verso Foodin koti pysyy Suomessa. Kavlin myötä meille tarjoutuu hieno mahdollisuus entistä vahvempaan tuotekehitykseen. Pääsemme hyödyntämään Kavlin jo olemassa olevaa osaamista. Keskitymme molemmat uudenlaisten ruokailutilanteiden luontiin niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Meidän härkäpapupohjaiset tuotteemme valmistetaan Etelä-Pohjanmaalla Kauhavalla ja Kavlin kaura- ja soijapohjaiset Planti-tuotteet Turussa, joten kotimaisuus on tulevan kasvumme perusta”, Järvenpää jatkaa.

Yhteyshenkilöt

Tomi Järvenpää
toimitusjohtaja
Verso Food Oy
puh. 040 547 6020
tomi.jarvenpaa@versofood.fi

Gerhard Bley
toimitusjohtaja
O. Kavli AB ja Kavli Oy
puh. +46 768 89 59 12
gerhard.bley@kavli.se

Katja Sundell
myyntijohtaja
Kavli Oy
puh. +358 40 416 8304
katja.sundell@kavli.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Verso Food Oy
Verso Food Oy
Jaakonkatu 2
01620 Vantaa

http://www.versofood.fi

Vuonna 2010 perustetun Verso Foodin missiona on kehittää ja valmistaa maukasta ruokaa suomalaisesta härkäpavusta. Vantaalla sijaitsevan Verso Foodin liikevaihto oli noin 6 miljoonaa euroa vuonna 2018, ja siellä työskentelee 17 työntekijää. Yritys investoi parhaillaan uuteen tuotantolaitokseen Kauhavalle Etelä-Pohjanmaalle. Suomessa Verso tunnetaan Härkis®- ja Verso®-brändeistään.

O. Kavli AB työllistää 225 työntekijää ja sen liikevaihto on noin 900 miljoonaa Ruotsin kruunua. Kavli Oy:ssä työskentelee 25 työntekijää, ja liikevaihto on 12 miljoonaa euroa. Sekä O. Kavli AB että Kavli Oy ovat osa Kavli Group -nimistä konsernia, joka toimii Norjassa, Suomessa, Ruotsissa ja Englannissa. Kavli Group on liikevaihdoltaan 360 miljoonan euron kokoinen yritys, ja sen omistaa kokonaan säätiö nimeltä Kavlifondet (the Kavli Trust). Kavlifondetin ainoana tavoitteena on kartuttaa varoja hyviin tarkoituksiin. Vuonna 2018 se lahjoitti hyväntekeväisyyteen noin 14 miljoonaa euroa ympäri maailmaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Verso Food Oy

Verso Food avaa Kauhavan-tuotantolaitoksensa: uudella liiketoimintamallilla globaaleille markkinoille2.4.2019 11:00:00 EESTTiedote

Suomalaisesta härkäpavusta kasvisruokatuotteita kehittävä Verso Food Oy avaa uuden tuotantolaitoksen Kauhavalla 2.4.2019, jolloin eduskunnan puhemies Paula Risikko vihkii tuotantolaitoksen käyttöön. Uusi ja määräajassa valmistunut tehdas jalostaa suomalaisesta härkäpavusta nykyisiä ja täysin uudenlaisia raaka-aineita sekä kuluttajille että suurkeittiöille. Kauhavan tuotantolaitos työllistää jatkossa 20 henkeä, ja investoinnin suuruus on 11 miljoonaa euroa.

Verso Food gains growth power from new trust-backed owner Kavli5.3.2019 11:30:00 EETTiedote

Verso Food, the Finnish innovator in plant-based foods, welcomes Kavli as its new owner in order to accelerate its international growth. Kavli Oy, part of the Norwegian Kavli Group is buying the entire share capital of Verso Food Oy. In Finland, Kavli is known for its mayonnaise, processed cheeses and, in recent years, also oat- and soy-based products under the Planti brand. As part of Kavli, Verso Food will be able to speed up its plans to expand to new markets and to new product groups. Verso Food is known in Finland for its Härkis® branded fava bean products, and it uses Finnish fava beans as its main ingredients.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme