Suomen 4H-liitto

Harrastustoiminnassa ansioituneita nuoria palkitaan 4H-stipendeillä

Jaa
4H-säätiö myöntää vuosittain stipendejä ansioituneille nuorille sekä aktiivisesti 4H:n toiminnassa mukana oleville henkilöille. Nuorten 4H-stipendeissä palkitsemisperusteena on pitkäaikainen, monipuolinen, tuloksellinen ja edelleen jatkuva 4H-harrastus. 4H-säätiön myöntämät 11 valtakunnallista stipendiä jaetaan Säätytalolla Helsingissä tiistaina 14. helmikuuta kello 14.30.
Kuvassa vuoden 2021 stipendiaatteja vuoden 2022 Säätytalon tilaisuudessa. Uudet kuvat vuoden 2022 stipendiaateista median saatavilla ke 15.2.
Kuvassa vuoden 2021 stipendiaatteja vuoden 2022 Säätytalon tilaisuudessa. Uudet kuvat vuoden 2022 stipendiaateista median saatavilla ke 15.2.

Stipendit jakavat maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen, kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, 4H-säätiön hallituksen puheenjohtaja Ilkka Mäkelä ja Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja ja 4H-säätiön asiamies Tomi Alakoski.

4H-säätiön valtakunnallisista nuorisostipendeistä suurin on 1000 euron arvoinen Eeno Pusa -stipendi, jonka saa Iiristiina Heinonen Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistyksestä. Heinonen on ollut mukana 4H-toiminnassa lapsesta pitäen ja ansioitunut erityisesti ohjaajana sekä kansainvälisenä nuorisovaikuttajana.

Stipendin saavat nuoret ovat olleet mukana 4H-toiminnassa monipuolisesti ja pitkäjänteisesti. 4H-säätiö myöntää stipendejä nuorten lisäksi muun muassa vuoden luottamushenkilölle, vapaaehtoisohjaajalle sekä toimihenkilölle.

4H-yhdistykset lähettivät yli 100 stipendihakemusta. Säätiön hallitus osoittaa suurta arvostusta myös niille ehdokkaille, joille tällä kertaa stipendiä ei ollut mahdollista myöntää. Säätiö myönsi 11 valtakunnallista stipendiä. Alueellisia ja maakunnallisia stipendejä säätiö myönsi 38 kappaletta. Ne luovutetaan erikseen paikallisissa tilaisuuksissa. Lista kaikista stipendiaateista on tiedotteen lopussa.

Eeno Pusan stipendi, metsästipendi, toimihenkilöstipendi, vapaaehtoisstipendi, luottamushenkilöstipendi sekä Ruokakasvatuksen edistämisstipendi ja muut valtakunnalliset stipendit luovutetaan Helsingissä Säätytalolla tiistaina 14.2.2023 järjestettävässä stipendijuhlassa. Tilaisuudessa luovutetaan myös Vuoden 4H-yritys -kilpailun voittajien palkinnot.

Merkittävä Eeno Pusan stipendi kansainvälisesti aktiiviselle ja monipuoliselle 4H-harrastajalle Iiristiina Heinoselle

Luokanopettajaksi opiskeleva Iiristiina Heinonen on aloittanut 4H-harrastuksensa Oriveden 4H-yhdistyksessä kerholaisena ja kerhonohjaajana. Muutettuaan Helsinkiin hän jatkoi harrastustaan Helsingin 4H-yhdistyksessä kerhonohjaajana ja leirinohjaajana.

Iiristiina on työskennellyt jo kolmena kesänä Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistysten kesäleiritoiminnan vastuuohjaajana. Hän on myös kouluttanut kerhon- ja leirinohjaajia sekä toiminut luottamustehtävissä 4H-vaikuttajanuorissa sekä paikallisyhdistyksen hallituksen nuorisojäsenenä.

Iiristiina on ollut erittäin aktiivinen kansainvälisessä toiminnassa. Osallistuttuaan useille kansainvälisille leireille hän oli vapaaehtoisena Suomessa järjestetyllä Pohjoismaisella 4H-leirillä. Iiristiina oli 4H-järjestöjen IFYE-nuorisovaihdossa Saksassa kolmen kuukauden ajan ja lisäksi hän on järjestänyt ja osallistunut Erasmus+ -nuorisovaihtoihin sekä ollut eurooppalaisen yhteistyöjärjestön Rural Youth Europen hallituksen jäsen kahden vuoden ajan.

”Tällä hetkellä koko yhteiskunnassamme eletään erikoisia aikoja. Sota, ilmastokriisi ja epävarmuus tulevasta ovat monen lapsen, nuoren ja aikuisenkin mielessä. Lapset ja nuoret tarvitsevat toivoa tulevasta näiden epävarmojen aikojen keskellä. Meidän on tärkeää kohdata toisemme ja huolehtia toisistamme. 95-vuotiaan järjestömme arvot, neljä H:ta, ovat tärkeämpiä kuin kenties koskaan aiemmin. Vaikeina aikoina voimme ajatuksissamme palata näihin toiminnan perustana oleviin arvoihin. Tässä ajassa tarvitsemme harkintaa, harjaannusta ja hyvinvointia, ja ennen kaikkea hyvyyttä ja ihmisten välisiä kohtaamisia”, Heinonen kirjoittaa stipendiaatin kiitospuheessaan.

Voit lukea Iiristiina Heinosen puheen kokonaisuudessaan 4h.fi-sivustolta.

Säätytalolla järjestettävässä tilaisuudessa otetaan ryhmäkuva kaikista valtakunnallisten stipendien saajista sekä muita tilannekuvia. Kuvat ovat median käytössä keskiviikkona 15.2. klo 8.00. Kuvapankki on osoitteessa: http://suomen4hliitto.kuvat.fi/.

Mikäli median edustajia haluaa tulla paikan päälle Säätytalolle, pyydämme olemaan yhteydessä 4H:n viestintäpäällikkö Mari Pöyhtäriin mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään perjantaina 10.2., mari.poyhtari@4h.fi, 044 783 0307.

Stipendejä myönnettiin seuraavasti:

Eeno Pusan 4H-stipendi 1 000 €

Iiristiina Heinonen, Helsingin 4H-yhdistys

Kuusi valtakunnallista stipendiä à 500 €

Ninni Dahlström, Ampun 4H-yhdistys

Emma Hedman, Tervolan 4H-yhdistys

Amanda Hämäläinen, Hankasalmen 4H-yhdistys

Vilho Klaavo, Kaavin 4H-yhdistys

Jarkko Mäki, Virtain 4H-yhdistys

Elina Paloviita, Muhoksen 4H-yhdistys


Kahdeksantoista alueellista 4H-stipendiä à 350 €

Pinja Alalantela, Lapuan 4H-yhdistys

Raita Collan, Pieksämäen seudun 4H-yhdistys

Peppi Impola, Pyhäjoen 4H-yhdistys

Heidi Intke, Joroisten 4H-yhdistys

Henriikka Kamula, Kittilän 4H-yhdistys

Oliver Karjalainen, Ranuan 4H-yhdistys

Nico-Matias Kauppila, Tornion 4H-yhdistys

Emmi-Julia Keränen, Suomussalmen 4H-yhdistys

Iina Korhonen, Lapinlahden 4H-yhdistys

Johanna Kotilainen, Heinäveden 4H-yhdistys

Moonika Lampakka, Evijärven 4H-yhdistys

Josefina Lampela, Helsingin, Vantaan ja Espoon 4H-yhdistykset

Iida Niittymäki, Euran 4H-yhdistys

Helmi Oranko, Länsi-Saimaan 4H-yhdistys

Lauri Raunio, Asikkalan 4H-yhdistys

Venla Siltovuori, Joensuun 4H-yhdistys

Iiris Siukola, Ylöjärven 4H-yhdistys

Lumi Vähäsöyrinki, Hämeenlinnan seudun 4H-yhdistys


Kaksi Maaherra Eino Paloveden 4H-stipendiä à 350 € Keski-Suomen alueelle

Sandra Malmström, Jyvässeudun 4H-yhdistys

Viivi Nieminen, Laukaan 4H-yhdistys


Yksi Pohjois-Savon 4H-stipendi à 350 €

Roosa Kinnunen, Nilsiän 4H-yhdistys


Yksi Hämeen 4H-stipendi à 200 €

Joona Leinonen, Ruoveden 4H-yhdistys


Kaksi Lapin 4H-stipendiä à 350 €

Ilona Lampela, Tervolan 4H-yhdistys

Santeri Lamsijärvi, Ylitornion 4H-yhdistys


Kaksi Varsinais-Suomen 4H-stipendiä à 350 €

Sara Naaranoja, Härkätien 4H-yhdistys

Ella Virtanen, Härkätien 4H-yhdistys


Viisi Pohjois-Pohjanmaan 4H-stipendiä à 150 €

Paulus Hirvasniemi, Lumijoen 4H-yhdistys

Silja Nissilä, Limingan 4H-yhdistys

Jere Puolakka, Muhoksen 4H-yhdistys

Siiri Vähämetsä, Hailuodon 4H-yhdistys

Lotte Sääksilahti, Oulun 4H-yhdistys


Neljä Keski-Pohjanmaan 4H-stipendiä à 200 €

Aili Huusko, Vetelin 4H-yhdistys

Noora Pökkä, Kälviän 4H-yhdistys

Helmi Rita, Kälviän 4H-yhdistys

Linnea Viljamaa, Sievin 4H-yhdistys


Kolme Satakunnan 4H-stipendiä à 350 €

Hanna Luhta, Kankaanpään 4H-yhdistys

Emma Saarela, Sastamalan 4H-yhdistys

Viivi Välimäki, Kiikoisten 4H-yhdistys


Ruokakasvatuksen edistämisstipendi

Tornion 4H-yhdistys


Metsämiesten säätiön Metsästipendi

Aatu Kesänen, Pieksämäen seudun 4H-yhdistys


Vuoden 4H-vapaaehtoisohjaaja

Salla Mertala, Lumijoen 4H-yhdistys


Vuoden 4H-luottamushenkilö

Riitta Haavisto-Intke, Joroisten 4H-yhdistys


Vuoden 4H-toimihenkilö

Mira Jalonen, Laukaan 4H-yhdistys

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Median yhteyshenkilöt:


Mari Pöyhtäri
viestintäpäällikkö
Suomen 4H-liitto
p. 044 783 0307
mari.poyhtari@4h.fi


Tomi Alakoski
toimitusjohtaja
Suomen 4H-liitto
p. 040 501 5307
tomi.alakoski@4h.fi

Kuvat

Kuvassa vuoden 2021 stipendiaatteja vuoden 2022 Säätytalon tilaisuudessa. Uudet kuvat vuoden 2022 stipendiaateista median saatavilla ke 15.2.
Kuvassa vuoden 2021 stipendiaatteja vuoden 2022 Säätytalon tilaisuudessa. Uudet kuvat vuoden 2022 stipendiaateista median saatavilla ke 15.2.
Lataa
Iiristiina Heinonen Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistyksestä saa merkittävän valtakunnallisen Eeno Pusan stipendin, joka jaetaan Säätytalon stipenditilaisuudessa 14.2.2023.
Iiristiina Heinonen Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistyksestä saa merkittävän valtakunnallisen Eeno Pusan stipendin, joka jaetaan Säätytalon stipenditilaisuudessa 14.2.2023.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen 4H-liitto
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2 A
00520 Helsinki

https://www.4h.fi

4H on valtakunnallisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorisojärjestö. 

Annamme lapsille ja nuorille mahdollisuuden löytää omat vahvuutensa tekemällä oppien. Luomme harrastuksen kautta turvallisen ja vastuullisen polun aktiiviseen ja kestävään elämäntapaan, työelämään ja yrittäjyyteen. Toimimme sen puolesta, ettei yksikään lapsi tai nuori jäisi syrjään yhteiskunnasta.

4H-järjestö muodostuu Suomen 4H-liitosta ja eri puolella Suomea sijaitsevista yli 200 paikallisesta 4H-yhdistyksestä. Toiminnassamme on mukana 45 000 jäsentä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen 4H-liitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme