Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki

Harri Sailas on valittu Lasten Päivän Säätiön hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi

Jaa
Lasten Päivän Säätiön hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on 15.12.2022 nimitetty Harri Sailas. Sailas seuraa tehtävässään kuusi vuotta Lasten Päivän Säätiön hallituksen puheenjohtajana toiminutta Hannu Penttilää.

Linnanmäen Huvipuistoa ylläpitävän Lasten Päivän Säätiön hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Harri Sailas. Sailas on koulutukseltaan ekonomi ja työeläkevakuutusyhtiö Ilmarisen entinen toimitusjohtaja.

Sailaksella on mittava kokemus hallitustyöskentelystä eri yrityksissä ja organisaatioissa. Sailas on toiminut mm. Alkon, Finavian ja Solidiumin hallituksen puheenjohtajina sekä Helsingin seudun kauppakamarin puheenjohtajana. FinnHEMSin hallituksen puheenjohtajana Sailas on toiminut vuodesta 2020, ja hänellä on takanaan yli 30 vuoden mittainen pankkiura.

- Pyyntöön Lasten Päivän Säätiön hallituksen puheenjohtajaksi oli lopulta helppo suostua. Helpoksi sen teki Linnanmäen huvipuiston perusajatus: tuottaa hauskuutta ja elämyksiä perheille ja ohjata siitä syntyvä taloudellinen hyvä lastensuojelutyöhön. Tässä vaiheessa elämääni työn merkityksellisyys on erityisessä arvossaan. Teen parhaani auttaakseni säätiötä, sen johtoa ja henkilöstöä jatkamaan ansiokasta työtään, sanoo Harri Sailas.

- Linnanmäen brändi on ainutlaatuinen ja Suomessa liki täydellinen synonyymi hauskalle ja jännittävälle. Tätä kokemuksesta syntyvää mielikuvaa haluan olla osaltani vahvistamassa, mikä tarkoittaa jatkuvaa huolenpitoa huvipuiston vetovoimasta, Sailas jatkaa.

Harri Sailas seuraa tehtävässään kuusi vuotta Lasten Päivän Säätiön hallituksen puheenjohtajana toiminutta Hannu Penttilää. Penttilälle työskentely Lasten Päivän Säätiössä on ollut merkityksellistä.

- Tietoisuus siitä, että on työskentelemässä hyvän ja tärkeän tarkoituksen eli lastensuojelutyön edistämiseksi, on antanut aivan erityisen merkityksen kaikelle tekemiselle, Penttilä sanoo.

Penttilän kuuden vuoden puheenjohtajuuden aikana maailma on ollut kovassa myllerryksessä, mikä on vaikuttanut myös Lasten Päivän Säätiön toimintaan.

- Tähän kuuden vuoden jaksoon on mahtunut toimintaympäristön valtava muutos, johon toimintamme on ollut pakko sopeuttaa. Koronan tuomat rajoitukset vaikuttivat dramaattisesti vuosien 2020 ja 2021 tuloksentekoon. Euroopassa syttyi tänä vuonna sota, jolla myös on ollut heijastusvaikutuksia toimintaamme. Vuoden 2022 hyvä tulos kuitenkin osoittaa, että olemme onnistuneet vaikeassa toimintaympäristössä. Tästä kiitos kuuluu koko upealle Linnanmäen henkilöstölle, Penttilä kiittää.

Lasten Päivän Säätiön Valtuuskunnan puheenjohtaja Leena Laitinen kiittää Hannu Penttilää monen vuoden panoksestaan Linnanmäelle.

- Lämmin kiitoksemme Hannulle erinomaisesta puheenjohtajuudesta näiden kuuden vuoden aikana. Puheenjohtaja on omalla vahvalla osaamisellaan ja osallistumisellaan edesauttanut hienosti Linnanmäen menestystä. Hannulla on ollut kyky katsoa päätöksissä tähän päivään ja myös rohkeasti tulevaan sekä laajasti ottaa huomioon eri toimijoiden näkökulmat. Hannulla on aina ollut ihmislähtöinen ja lämmin tapa kohdata henkilöstöä, hallintoa sekä muita sidosryhmiä, mitä arvostamme korkealle ja olemme tästä kiitollisia. Toivotamme Hannulle hyvää, Laitinen kertoo ja jatkaa:

- Olemme erittäin iloisia, että saamme Harri Sailaksen Lasten Päivän Säätiön seuraavaksi puheenjohtajaksi. Saamme puheenjohtajan, joka jatkaa arvostettujen puheenjohtajien sarjaa. Harri Sailakseksella on erittäin laaja osaaminen ja kokemus erilaisista organisaatioista monenlaisissa toimintaympäristöissä, johtamisen vahvat näytöt sekä erinomainen kyky rakentaa yhteistyötä. Lisäksi hän vahvalla arvopohjallaan, aina valoisalla, ratkaisukeskeisellä ja toisia arvostavalla asenteella edesauttaa Lasten Päivän Säätiön arvokkaan toiminnan kehittämisessä edelleen. Toivotamme Harri Sailaksen lämpimästi tervetulleeksi mukaan Lasten Päivän Säätiön toimintaan.

Lasten Päivän Säätiö on jo vuosikymmeniä ylläpitänyt ja kehittänyt vuonna 1950 avattua Linnanmäen Huvipuistoa kerätäkseen varoja lastensuojelutyölle. Säätiön on perustanut kuusi lastensuojelujärjestöä: Lastensuojelun KeskusliittoBarnavårdsföreningen i FinlandEnsi- ja turvakotien liittoMannerheimin LastensuojeluliittoParasta Lapsille ja Pelastakaa Lapset. Vuosien saatossa lastensuojelutyölle on kerätty yhteensä noin 120 miljoonaa euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki
Tivolikuja 1
00510 HELSINKI

09 773 991http://www.linnanmaki.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme