Kustannusosakeyhtiö Siltala

Harry Salmenniemen ensimmäinen romaani Varjotajunta on ilmestynyt

Jaa
Arvostetun runoilijan ja novellistin Harry Salmenniemen ensimmäinen romaani on ilmestynyt. VARJOTAJUNTA on hämmästyttävä kuvaus työmatkasta ja ikävästä ja kaikesta muustakin, kuten Mall of Triplasta, kuivasta croissantista, lasten ihanuudesta, kulttuurijournalismista...

  Varjo on ympärilläni enkä minä jaksa enää välittää.

  Varjo kulkee mukanani.

  Minä olen se itse.

  Portaat kuljettivat häntä tasaisesti, vakuuttavasti.

  Hän nousi tasolle Nordic Avenue. Edessä ja sivuilla oli vaateliikkeitä. Hän erotti Bik Bokin ja Carlingsin myymälät. Niissä roikkui T-paitoja muovisissa rekeissä.

  Hän nousi ylöspäin.

  Kaikki oli samanaikaisesti mahdollista ja mahdotonta.

  Hän jatkoi tasolle Downtown. Liikkeet näyttivät niin samankaltaisilta, että niitä oli vaikea erottaa toisistaan. Ylhäällä oli valtava H&M:n logo. Marimekon ja Iittalan liikkeisiin kulki sisään varakkaan näköisiä naisia. Ihmiset näkyivät ikkunoiden läpi. He olivat todellisia ja kuvajaisia, heijastuivat moneen suuntaan. He näyttivät valtavilta, itsensä kokoisilta.

  Ylemmällä tasolla liukuportaat muuttuivat ruuhkaisiksi.

  Hän lähestyi kauppakeskuksen ydintä.

  Yhtäkkiä ihmisiä tuli kaikista suunnista.

***

Harry Salmenniemi (s. 1983) on useilla kirjallisuuspalkinnoilla palkittu kirjailija. Salmenniemeltä on ennen Varjotajuntaa julkaistu seitsemän runoteosta ja neljä novellikokoelmaa.

Hän on toiminut runouslehti Tuli&Savun päätoimittajana ja kustantamo Poesian toimittajana.

Hän on valmistunut valtiotieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta ja opiskellut myös Roomassa ja Melbournessa.

Kirjojensa lisäksi Salmenniemi tunnetaan taiteidenvälisistä yhteistöistään. Hänen tekstejään on käännetty useille kielille.

Salmenniemi asuu perheineen Jyväskylässä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Siltala
Suvilahdenkatu 7
00500 Helsinki

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta.

www.siltalapublishing.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Siltala

Ismo ja Angelika Leikolan kirja UNELMAERO – ELÄMÄ 2.0 ilmestyy pian ///EMBARGO 24.3. klo 00.01///14.3.2023 12:30:37 EET | Tiedote

Ismo ja Angelika Leikola palaavat Yhdysvaltoihin Suomessa vietetyn koronavuoden jälkeen – tällä kertaa eronneena parina. Vaikka eropäätös on yhteinen ja tarpeellinen, tuo se mukanaan uudenlaisia haasteita ja pelkoja. Uusi kirja UNELMAERO – ELÄMÄ 2.0 kutsuu lukijan kulisseihin kurkistamaan, mitä tapahtuikaan SUO, KUOKKA JA HOLLYWOOD -kirjaa kirjoitettaessa ja miksi pariskunta päätyi eroon.

Antti Hurskaisen romaani Suntio lähestyy olemassaolon ydinkysymyksiä16.2.2023 11:44:05 EET | Tiedote

Turtola työskentelee suntiona pienessä maalaisseurakunnassa. Hän sahaa, haravoi, rukoilee ja saattaa viisivuotiasta Monikaa päiväkotiin. Kirkkoherra Sirén alkoholisoituu, yrittää edistää väitöskirjaansa ja sietää Jumalan hiljaisuutta. – Antti Hurskaisen romaani SUNTIO lähestyy olemassaolon ydinkysymyksiä kuten syyllisyyttä, itsekkyyttä, armoa, pelkoa ja kuolemaa kristinuskon, taiteen sekä moraalifilosofian kautta.

Siltalan kevään dekkareissa liikutaan Helsingissä, Berliinissä ja englantilaisessa pikkukylässä1.2.2023 09:59:28 EET | Tiedote

Sari Rainion ja Juha Rautaheimon kovasti odotettu Mortui non silent -dekkarisarjan toinen osa VAELTAVAT VAINAJAT alkaa siitä kun Tattarisuolta löytyy ruumis. Eletään vuotta 2010. – Heidi Airaksisen dekkarissa MAA JOTA EI OLE puolestaan seikkaillaan 1920-luvun lopun Berliinissä. – Englantilaisen Robert Thorogoodin kirjat sijoittuvat nykyaikaan ja pikkukylään joen rannalla. KUOLEMA KYLÄSSÄ on Thamesjoen murhat -sarjan toinen osa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme