Hartela

Hartela rakentaa Nokian keskustaan useita taloja lähivuosina

Jaa

Hartela on aloittanut Nokian keskustassa sijaitsevan Poutuntien aluerakennushankkeen ensimmäisen asuinkerrostalon rakennustyöt. Asuinrakennuksen tilaajana toimii TA-Asumisoikeus Oy ja kohteeseen toteutetaan 39 asumisoikeusasuntoa valtion asuntorahasto ARA:n tukemana.

Nokian Poutuntie 2 C havainnekuva
Nokian Poutuntie 2 C havainnekuva

Nokian kaupunki järjesti vuonna 2018 Nokian keskustan Poutuntien alueelle suunnittelukilpailun, jonka voitti Hartela ja Aihio Arkkitehtien laatima suunnitelma Helminauha. Alueen asemakaava vahvistui syksyllä 2020 ja alueella sijainneet vanhat talot purettiin vuoden 2021 alussa. Kaavan mukaan uusia rakennuksia alueelle on tulossa yhteensä kuusi kappaletta, joista viisi on seitsemänkerroksista ja yksi 12-kerroksinen. Rakennukset ovat lasitetuilla parvekkeilla kytkettynä toisiinsa. TA-Asumisoikeus Oy:n hanke on alueen ensimmäinen uudisrakennus. TA-Asumisoikeuden kohteeseen tulee seitsemän kerrosta ja 39 asuntoa.

Olen iloinen voidessamme jatkaa TA-Asumisoikeuden ja Hartelan hyvää asiakassuhdetta taas uudella rakennushankkeella”, kertoo Hartela Länsi-Suomi Oy:n aluejohtaja Elisa Tuomisto. Poutuntien alue edustaa strategiamme mukaista monipuolista rakentamista keskustoihin ja hyvien liikenneyhteyksien varrelle. Kestävän kehityksen periaatteet ohjaavat toimintaamme aina tontin valinnasta lähtien. Poutuntiellä on kaikki Nokian keskustan palvelut käden ulottuvilla. 

”Jatkamme pitkään kestänyttä ja hyvin toiminutta yhteistyötä Hartelan kanssa Nokialla rakenteilla olevassa asumisoikeuskohteessamme Poutuntien 2 C. Kohde täyttää erinomaisesti yhtiömme tavoitteet tarjota laadukasta kohtuuhintaista asumista hyvällä sijainnilla kulkuyhteyksien, palveluiden ja harrastusmahdollisuuksien läheisyydessä. Alle kilometrin säteellä kohteesta sijaitsee mm. ala- ja yläkoulut, sekä päiväkoti ja kävelyetäisyydellä löytyy useita liikkeitä. Kohteeseen on tulossa monipuolisesti erikokoisia asuntoja 37,5 m2 saunattomista yksiöistä 65,5 m2 saunallisiin kolmioihin. Kohteen asukkaille on varattu 24 autopaikkaa maanpäälliseltä 2-kerroksiselta pysäköintikannelta. Asuntojen myynti käynnistyy kesän 2021 aikana ja kohteen arvioitu valmistumisaika on kesällä 2022. Lisätietoa kohteesta saa osoitteesta TA.fi”, toteaa TA-Asumisoikeus Oy:n Pirkanmaan aluejohtaja Mika Pekkala.

Nokian Poutuntielle on tulossa TA:n hankkeen lisäksi kaksi muuta Hartelan kehittämää asuntohanketta. Toisen hankkeen on suunniteltu käynnistyvän vielä tänä vuonna. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Elisa Tuomisto, aluejohtaja, Hartela Länsi-Suomi Oy, elisa.tuomisto@hartela.fi, 050 3387 793
Mika Pekkala, aluejohtaja, TA-Asumisoikeus Oy, mika.pekkala@ta.fi

Kuvat

Nokian Poutuntie 2 C havainnekuva
Nokian Poutuntie 2 C havainnekuva
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hartela
Hartela
Ilmalantori 1
00240 HELSINKI

010 5613 000http://www.hartela.fi

Hartela on kotimainen perheyhtiö, joka työllistää yli 500 rakentamisen ammattilaista. Olemme rakentaneet koteja, toimitiloja ja alueita vuodesta 1942. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Lahdessa, Turussa, Tampereella, Raumalla ja Oulussa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hartela

Hartelan kehittämä toimistotalo rakennetaan monipaikkaisen työn tarpeisiin vetovoimaiseen Ilmalaan16.3.2022 09:00:02 EET | Tiedote

Hartela aloittaa uuden ajan toimitilakiinteistön rakentamisen Helsingin Ilmalaan tulevana kesänä. Kiinteistön muuntojoustavuus ja monipuoliset palvelut yhteiskäyttötiloineen ovat omiaan vastaamaan tulevaisuuden työn ja tekijöiden tarpeisiin. Vuonna 2024 valmistuvan toimistotalon 17300 bruttoneliömetristä vuokrattuna on jo 70 prosenttia. Ilmalan Auraksi nimetty toimitilarakennus tarjoaa mahdollisuuden myös rentoutumiseen ja tuo työn tekemiseen sopivia hengähdyshetkiä.

Hartela kestävästi kohti 80-v juhlavuotta16.2.2022 10:58:23 EET | Tiedote

Hartelalle vuosi 2021 oli taloudellisesti onnistunut kaikilla rintamilla; kaikki tytäryhtiöt tekivät vähintään hyvän tuloksen ja samalla onnistuttiin kasvattamaan tonttivarantoa tulevaisuuden projekteja varten. Hartelan tuloksesta kerrotaan tarkemmin tuoreessa vuosikertomuksessa, jossa avataan myös yrityksen vastuullisuuspolitiikkaa. Jatkossa vastuullisuus saa entistä suuremman näkyvyyden Hartelan toiminnassa, kun ympäristövastuuta sekä sosiaalista ja taloudellista vastuuta käsitellään yhtenä kokonaisuutena. 80-vuotisjuhlavuoteen lähdettäessä kestävä kehitys ilmenee yrityksessä jo nyt monin tavoin.

Hartelalta taloudellisesti vahva vuosi 202127.1.2022 08:59:14 EET | Tiedote

Vuosi 2021 oli Hartelalle hyvä huolimatta korona-pandemian aiheuttamista vaikeuksista. Koronan vaikutukset taloudelliseen tulokseen jäivät kuitenkin hyvin maltillisiksi, koska asuntojen kysyntä säilyi hyvänä sekä kuluttajien että sijoittajien osalta ja julkisten hankintojen volyymitaso pysyi korkeana. Rakennuskustannusten huomattava nousu ei ehtinyt vaikuttaa merkittävästi vuoden 2021 tulokseen, vaikka se asettikin paineita uusien käynnistyvien hankkeiden katetasoihin ja aikatauluihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme