Hartela

Hartelan liikevaihto kasvoi lähes 10% - myös tulos parani

Jaa

Vuosi 2018 oli koko rakennusalalle haastava. Tästä huolimatta Hartelan vuosi 2018 merkitsi sekä liikevaihdon kasvua että tuloksen paranemista. Hartela-konsernin taseen alentaminen jatkui vielä, mutta toiminnan painopiste on siirtynyt kannattavuuden parantamiseen.

Hartela-konsernin liikevaihto oli viime vuonna 371,4 miljoonaa euroa kasvaen edellisestä vuodesta 9,5 prosenttia. Liiketulos kohentui 9,4 miljoonaan euroon. Tulos ennen veroja parani selvästi johtuen velkojen vähentymisestä ja alhaisemmista korkokustannuksista ollen 4,6 miljoonaa euroa.

Asuntoja valmistui vuoden 2018 aikana 1498 kappaletta, joista omaperusteisissa kuluttaja- ja sijoittajahankkeissa 1149 kappaletta.  Valmistuneista asunnoista myymättä vuoden lopulla koko konsernissa oli vain 26 kappaletta. Rakenteilla olevien omaperusteisten kohteiden myyntiaste oli hyvä eli 78 prosenttia.

Hartelan kehittämiä, rakentamia ja pitkään omistamia kiinteistökohteita myytiin: Taidetehtaan liikekeskus Porvoossa ja Porintalon toimitilakohde. Toimitilakiinteistökohde Logomon kaupasta tehtiin aiesopimus loppuvuodesta 2018, mutta kauppa toteutui tammikuussa 2019. Taseen keventämisellä pääomia vapautui uusiin kehityshankkeisiin.

” Tulos ei vielä vastaa tavoitteitamme, mutta on kehittynyt mieluisaan suuntaan. Taseen ja sijoitetun pääoman alentaminen on jo lähes tavoitteessa. Nyt tähtäämmekin kannattavuuden parantamiseen”, kertoo toimitusjohtaja Juha Korkiamäki.

Viime vuonna Hartelan tuotantojakaumasta 28 prosenttia muodostui asuntokohteista sijoittajille ja yleishyödyllisille yhteisöille, 27 prosenttia RS-asuntotuotannosta ja 25 prosenttia kilpailu-urakoinnista. Lisäksi tuotannosta oli 13 prosenttia toimitilojen perustajaurakointia ja 7 prosenttia muita kohteita.

Haluamme jatkossakin pitää kiinni tasapainoisesta tuotantojakaumasta ja siten valmistautua mahdollisiin suhdannemuutoksiin”, huomauttaa Korkiamäki.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja Juha Korkiamäki, p. 050 2238

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Hartela
Hartela
Ilmalantori 1
00240 HELSINKI

010 5613 000http://www.hartela.fi

Hartela on kotimainen perheyhtiö, joka työllistää noin 600 rakentamisen ammattilaista. Olemme rakentaneet koteja, toimitiloja ja alueita vuodesta 1942. Toimimme Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Hämeessä ja Oulun seudulla. Hartela kuuluu suurimpiin valtakunnallisiin rakennusyhtiöihin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hartela

Hartelan Lahden toimipisteen aluejohtaja vaihtuu12.12.2019 13:34:35 EETTiedote

Rakennusliike Hartela Etelä-Suomen Lahden toimipisteen aluejohtaja Olli-Pekka Teerijoki siirtyy vuodenvaihteessa viettämään ansaittuja eläkepäiviä ja jatkaa hankekehitystä oman yrityksensä kautta luotsattuaan 19 vuoden ajan Hartelan toimintaa Lahdessa. Hänen tilalleen Lahden aluejohtajaksi on siirtynyt marraskuussa DI Tuomas Ruponen, joka on Hartelassa rooliinsa kahdeksan vuoden aikana kasvanut nuori osaaja.

Hartela toteuttaa Veripalvelulle uudet tilat Vantaan Vehkalaan4.12.2019 12:15:00 EETTiedote

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu on solminut Hartelan kanssa sopimuksen hankkeesta, jossa Hartela rakentaa Veripalvelulle uudet tilat Vantaan Vehkalaan. Uudisrakennuksen on ostanut Pohjoismaiden suurin listattu kiinteistösijoitusyhtiö Fastighets Ab Balder ja Veripalvelu on heidän vuokralaisensa. Tilat kohoavat aivan Vehkalan juna-aseman viereen hyvien logististen yhteyksien äärelle. Rakennustyöt alkavat kesällä 2020 ja niiden arvioitu valmistumisaika on kesällä 2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme