Espoon kaupunki - Esbo stad

Haukilahden keskustan suunnittelu alkaa

Jaa
Haukilahden ostos- ja kauppakeskuksen paikalle suunnitellaan uutta asuin- ja liikerakentamista. Suunnittelu on alkuvaiheessa, ja asukkailla on mahdollisuus tutustua suunnitelmiin ja kommentoida niitä kaavoituksen kuluessa.
Havainnekuva uudistuvasta Haukilahden keskustasta Haukilahdenkadulta katsottuna. Kuva: ArkkitehditNRT
Havainnekuva uudistuvasta Haukilahden keskustasta Haukilahdenkadulta katsottuna. Kuva: ArkkitehditNRT

Suunnittelualue sijaitsee Haukilahden keskustassa Haukilahdenkadun, Hauenkalliontien ja Haukilahdenrannan risteysalueiden tuntumassa. Paikalla sijaitsee nykyisin yksikerroksinen, vuonna 1962 valmistunut ostoskeskus sekä kaksikerroksinen kauppakeskus vuodelta 1990.

Asemakaavan muutosta ovat hakeneet alueen maanomistajat yhdessä YIT Suomi Oy:n kanssa. Lisäksi suunnittelualueeseen on liitetty kaupungin omistamia katu- ja torialueita sekä Haukilahden Seniorikodin ja Espoon Asuntojen parkkipaikat, jotta keskustaa voidaan suunnitella eheäksi kokonaisuudeksi.

Liiketiloja, asuntoja ja viihtyisää ympäristöä kävelijöille

Kaupungin tavoitteena on varmistaa, että uudisrakentaminen palvelee kaupunginosan kehitystä sekä alueella asuvien ja asioivien tarpeita. Asemakaavoituksen aikana tutkitaan, miten rakentaminen voidaan sovittaa nykyiseen kaupunkikuvaan mahdollisimman hyvin. Keskustakortteli tukisi myös lähiympäristön toimintoja.

Uudella asuntorakentamisella ja ajanmukaisilla liike- ja palvelutiloilla halutaan luoda edellytykset elävälle keskustalle. Alueelle suunnitellaan laadukasta miljöötä, jossa jalankulku ja pyöräily on houkuttelevaa. Kadulle avautuvat liiketilat, toriaukio ja vehreät pihat elävöittävät kaupunkikuvaa. Pysäköintitilaa rakennetaan myös maan alle ja liikennejärjestelyitä parannetaan.

Asukkailla on mahdollisuus osallistua jo kaavoituksen alkuvaiheessa

Kaupunkisuunnittelulautakunta asetti asemakaavamuutokselle tavoitteet 19.1.2022. Niiden pohjalta on aloitettu kaavamuutoksen valmistelu. Kaupunkisuunnittelukeskus valmistelee seuraavaksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman. Siinä esitetään myös lautakunnan päättämät tavoitteet ja alustavat viitesuunnitelmat. Viitesuunnitelmaa on kehitetty kevään ja syksyn aikana, ja uusinta suunnitelmaa on esitelty paikalliselle asukasyhdistykselle. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja valmisteluaineisto tulevat nähtäville 23.1.-21.2.2023.

Alueen asukkailla, maanomistajilla, yrittäjillä ja muilla osallisilla on tällöin mahdollisuus tutustua alustaviin suunnitelmiin ja antaa niistä mielipide nähtävilläoloaikana. Suunnitelmista järjestetään alkuvuodesta myös asukastilaisuus, jossa on mahdollisuus keskustella alueesta kaavasuunnittelijoiden kanssa. Suunnittelijat ottavat huomioon nämä palautteet valmistellessaan kaavaehdotusta.

Kaupunkisuunnittelukeskus tiedottaa nähtävilläolosta kaavakuulutuksella, kaavan verkkosivulla ja kirjeitse lähinaapureille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna KiemaarkkitehtiEspoon kaupunki, kaupunkisuunnittelukeskus

Puh:040 636 5108

Kuvat

Havainnekuva uudistuvasta Haukilahden keskustasta Haukilahdenkadulta katsottuna. Kuva: ArkkitehditNRT
Havainnekuva uudistuvasta Haukilahden keskustasta Haukilahdenkadulta katsottuna. Kuva: ArkkitehditNRT
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme