Espoon kaupunki - Esbo stad

Havets skattkammare – en fotoutställning av undervattensnaturen i Naturens hus Villa Elfvik 17.8–2.10.2022

Dela
På utställningen Havets skattkammare får du bekanta dig med undervattensnaturens mångfaldiga arter och utforskningen av dessa. Fotona är tagna som en del av Finlands miljöcentrals program VELMU.
Bild: Mats Westerbom.
Bild: Mats Westerbom.

Esbo är en havsnära stad. Det finns till och med 158 kvadratkilometer havsområden som omfattar många slags natur från frodiga inre vikar till kargare berg- och sandbottnar.

På bilden finns bandtång som är den enda fröväxten som lever helt under vattenytan i Östersjön. Arten som är nära hotad finns också i Esbos havsområden. Bandtången är känslig för förändringar i botten och havets övergödning. 

Inventeringsprogrammet för marin undervattensnatur, det vill säga VELMU, samlar information om utbredningen av naturtyper och om arter samt de samhällen de ger upphov till i de finländska havsområdena.

Programmets huvudsakliga målsättning är att främja skyddet av arter och havsområden i Östersjön och stöda ett hållbart nyttjande av naturresurser. Om vi inte känner till något kan vi inte skydda det.

Utställningen Havets skattkammare firar havsnaturens mångfald och är en del av programutbudet för Esbo firar-veckan och Östersjödagen.

Naturens hus Villa Elfvik är öppet mån.–fre. kl. 9–16 och lör.–sön. kl. 10–16. Stängt lördag 1.10.2022. Café Elfvik betjänar på veckoslut och söckenhelger under husets öppettider.

Kontakter

Katri Luukkonen, Naturens hus Villa Elfvik, katri.luukkonen@espoo.fi, tfn. 043 826 5253


Wilma Viljanmaa, Finlands Miljöcentral, wilma.viljanmaa@syke.fi, tfn. 040 704 5191

Bilder

Bild: Mats Westerbom.
Bild: Mats Westerbom.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Naturens hus Villa Elfvik vill främja en hållbar livsstil. I huset kan du bekanta dig med Esbos mångfaldiga natur och få tips om en hållbar livsstil.

Instagram: www.instagram.com/villaelfvik
Facebook: www.facebook.com/espoonymparistonsuojelu 

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum