Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Havis Amanda siirretään konservoitavaksi keskiviikkona

Jaa
Havis Amandan veistoskokonaisuuden ja aukion peruskorjaus alkaa toukokuussa. Ensimmäisenä työnä veistoksen naisfiguuri siirretään konservoitavaksi HAMin kokoelmakeskukseen. Siirto tehdään aamulla keskiviikkona 3. toukokuuta.
Kuva: Kimmo Brandt.
Kuva: Kimmo Brandt.

Suihkulähteen merileijonaveistokset siirretään myöhemmin konservoitavaksi.

Aukion peruskorjaus alkaa myöhemmin toukokuussa

Peruskorjauksessa patsaan vesiallas ja perustukset kunnostetaan. Aukion pinnan painumat korjataan ja perinteinen kiveys palautetaan kunnostustyön päätteeksi. Samalla kunnostetaan myös suihkulähteen tekniikka ja siihen liittyvät putkitukset. Kaivuutyöt tehdään arkeologin valvonnassa mahdollisten muinaisjäännöslöytöjen vuoksi.

Aukio aidataan työmaa-alueeksi toukokuussa. Maanrakennusurakka veistosta ympäröivällä suihkulähdeaukiolla kestää alustavasti elokuulle 2024 asti.

Korjauksen kestoon vaikuttaa, joudutaanko työt keskeyttämään arkeologisten kaivausten takia ja millaisia rakenteita maan alta löytyy. Aikataulu tarkentuu syksyllä 2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veistosten kunnostaminen:
Viestintäkoordinaattori Antti Kauppinen,
HAM Helsingin taidemuseo, p.09 310 87061
antti.kauppinen@hamhelsinki.fi


Maanrakennusurakka:
Projektinjohtaja Heikki Kosonen
Kaupunkiympäristön toimiala, projektirakennuttaminen, p. 09 310 42158


Rakentamisen suunnittelu:
Projektinjohtaja Lasse Toivanen
Kaupunkiympäristön toimiala, hankekehitys, p. 09 310 39343

Kuvat

Kuva: Kimmo Brandt.
Kuva: Kimmo Brandt.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uimakausi alkaa kesäkuussa31.5.2023 11:17:49 EEST | Tiedote

Helsingin uimakausi on alkamassa. Helsingin uimarantojen veden laatu on usealla rannalla heikentynyt. Huonoksi luokiteltiin neljä uimarantaa. Luokitus perustuu neljän edellisen uimakauden näytemäärän tuloksiin. Kesän 2023 aikana uimista ei suositella Ison Kallahden, Marjaniemen ja Rastilan uimarannoilla. Vantaanjoen varren uimarannoilla suositellaan välttämään uimista runsaiden sateiden yhteydessä. Uimarantojen vedenlaatua valvotaan säännöllisesti läpi kesän. Rantapelastajat päivystävät uimarannoilla 5.6.−13.8.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme