Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Havis Amanda suojataan lauantaina mahdollisen jalkapallon EM-kisoihin liittyvän juhlinnan ajaksi – veistokseen kiipeäminen on kielletty 

Jaa
Havis Amanda suojataan lauantaina 12. kesäkuuta mahdollisen jalkapallon EM-kisoihin liittyvän juhlinnan ajaksi. Havis Amandaan kiipeäminen on kielletty. Yli satavuotias pronssipatsas on hauras. Mantan patsaan ympärille pystytetään lauantaina aidat. Patsaan luona on myös vartiointia.

Helsingin Kauppatorilla sijaitseva Havis Amanda -veistos on yksi Helsingin tunnetuimpia symboleja ja samalla urheilumenestystä juhlivien kokoontumispaikka. Havis Amanda -veistos on helsinkiläisten omaisuutta ja kuuluu Helsingin taidemuseon kokoelmaan. Helsingin kaupungilla on museolain nojalla velvollisuutenaan taiteen säilyttäminen jälkipolville. Veistokseen kiipeäminen on kiellettyä eikä sen ohut runko kestä kiipeilyä. Kyse on sekä Havis Amandan suojaamisesta, että juhlijoiden turvallisuudesta, sillä onnettomuusriski on todellinen.  
 

”Toivomme Suomelle menestystä peleissä. Yhteinen juhlinta on upea asia. Kiipeäminen patsaaseen on kuitenkin kiellettyä. Vaarana on, että yhteinen omaisuutemme vahingoittuu peruuttamattomasti. Veistoksen vaurioittaminen johtaa korvausvaateeseen”, sanoo Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tommi Laitio 
Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja 
puh.  050 5634950
Sähköposti: tommi.laitio@hel.fi 

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Grammy-palkittu meksikolaistähti Lila Downs ensimmäistä kertaa Suomeen20.3.2023 12:07:27 EET | Tiedote

Maailman merkittävimpiin latinalaismuusikoihin lukeutuva laulaja-lauluntekijä Lila Downs vierailee Savoy-teatterissa sunnuntaina 10. syyskuuta. Suomen-vierailu on artistin ensimmäinen. Meksikolaisen misteekkiäidin ja skotlantilais-amerikkalaisen isän lapsi Lila Downs kasvoi kahden kulttuurin vaikutuspiirissä, Yhdysvaltain Minnesotassa ja Meksikon Oaxacassa. Monikulttuurinen tausta kuuluu hänen musiikissaan, joka sisältää kaikuja meksikolaisista rancheroista, boleroista, jazz-standardeista, hip-hopista ja pohjoisamerikkalaisesta folkista. Downs käyttää lauluissaan espanjan ja englannin lisäksi useita Amerikan alkuperäiskansojen kieliä, kuten sapoteekin-, misteekin- ja taraskinkieliä. Downsin laulut kertovat usein Meksikon historiasta ja nykypäivästä aiheinaan muun muassa kapitalismikritiikki, ympäristöongelmat, huumesodat ja alkuperäiskansojen vaikea tilanne. Lila Downs tunnetaan laulujensa lisäksi myös lavakarismastaan ja monivivahteisesta lauluäänestään. ”Downsin ääni taipuu hämmästyt

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme