Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Havis Amanda suojataan lauantaina mahdollisen jalkapallon EM-kisoihin liittyvän juhlinnan ajaksi – veistokseen kiipeäminen on kielletty 

Jaa

Havis Amanda suojataan lauantaina 12. kesäkuuta mahdollisen jalkapallon EM-kisoihin liittyvän juhlinnan ajaksi. Havis Amandaan kiipeäminen on kielletty. Yli satavuotias pronssipatsas on hauras. Mantan patsaan ympärille pystytetään lauantaina aidat. Patsaan luona on myös vartiointia.

Helsingin Kauppatorilla sijaitseva Havis Amanda -veistos on yksi Helsingin tunnetuimpia symboleja ja samalla urheilumenestystä juhlivien kokoontumispaikka. Havis Amanda -veistos on helsinkiläisten omaisuutta ja kuuluu Helsingin taidemuseon kokoelmaan. Helsingin kaupungilla on museolain nojalla velvollisuutenaan taiteen säilyttäminen jälkipolville. Veistokseen kiipeäminen on kiellettyä eikä sen ohut runko kestä kiipeilyä. Kyse on sekä Havis Amandan suojaamisesta, että juhlijoiden turvallisuudesta, sillä onnettomuusriski on todellinen.  
 

”Toivomme Suomelle menestystä peleissä. Yhteinen juhlinta on upea asia. Kiipeäminen patsaaseen on kuitenkin kiellettyä. Vaarana on, että yhteinen omaisuutemme vahingoittuu peruuttamattomasti. Veistoksen vaurioittaminen johtaa korvausvaateeseen”, sanoo Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tommi Laitio 
Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja 
puh.  050 5634950
Sähköposti: tommi.laitio@hel.fi 

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Pirkkolaan 18.9. avattava uusi energiatehokas jäähalli tuo helpotusta Helsingin haastavaan jäätilanteeseen17.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Pirkkolaan avataan uusi energiatehokas jäähalli 18.9. Pirkkolan jääpyhättö on perinteisesti ollut kovassa käytössä ja käyttäjiä ollut vuosittain noin 150 000. Uuden jäähallin myötä kävijämäärän odotetaan nousevan vuositasolla noin 170 000 henkilöön, joka tulee osaltaan helpottamaan Helsingin haastavaa jäätilannetta. Jäähallin rakennuskustannukset ovat noin 17 miljoonaa euroa. Rakennuksessa on hyödynnetty uutta rakennustekniikkaa, jonka avulla voidaan saavuttaa jopa 60 prosentin energiatehokkuus vanhaan halliin verrattuna. Hallin auetessa kaupunkilaiset ja jääurheiluväki pääsevät nauttimaan modernin jäähallin tarjoamista olosuhteista.

Herttoniemienrannan kentälle suunnitellaan tekonurmea14.9.2021 11:11:57 EEST | Tiedote

Herttoniemenrannan liikuntapuiston kivituhkakenttä halutaan uudistaa monikäyttöiseksi harjoitus- ja pelikentäksi. Hankkeen takana on urheiluseura Puotinkylän Valtti, joka ehdottaa, että seura vuokraa alueen Helsingin kaupungilta ja asentaa kentälle jalkapalloilun tarpeisiin sopivan tekonurmimaton keväällä 2022. Kaupunkilaiset voivat tutustua ja kommentoida suunnitelmaa kerrokantasi.fi-alustalla. Helsingin kaupungin liikuntapalvelut järjestää aiheesta myös keskustelutilaisuuden asukkaille ja muille sidosryhmille ke 29.9. klo 17–18.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme