Hedin Automotive Oy

Hedin Mobility Groupin tavoitteena on rakentaa tulevaisuuden autokauppaa Suomessa – Laakkonen muuttui Hedin Automotiveksi

Jaa
Euroopan yksi suurimmista yksityisomisteisista autokaupan toimijoista Hedin Mobility Group osti Laakkosen autoliiketoiminnot 1.6.2022. Yritysoston kautta konserni laajensi toimintaansa Suomeen sekä kasvatti markkina-alueensa kattamaan kaikki Pohjoismaat. Nyt tavoitteena on rakentaa tulevaisuuden autokauppaa Suomessa, mikä vaatii merkittävää kasvua. Asiakkaille muutos näkyy paitsi uutena nimenä ja logona myös seuraavan tason asiakaskokemuksena.

Hedin Mobility Groupin palveluksessa on noin 7 750 henkilöä ja yhtiö toimii noin 260 toimipaikassa 13 eri maassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 3,3 miljardia euroa ja se myi yli 125 000 autoa edustaen yli 30 eri automerkkiä. Suomen yhtiötä Hedin Automotive Oy:ta johtaa Mikko Mykrä, joka on tehnyt pitkän uran autokaupan parissa.

”Laakkonen brändinä poistuu kokonaan. Lokakuun loppuun mennessä yli 60 vuotta markkinalla toimineen Laakkosen logot toimipisteiden seinissä vaihtuvat Hedin Automotiven ilmeeseen”, kertoo Hedin Automotive toimitusjohtaja Mikko Mykrä.

Yhtiön tytäryhtiöt ovat toimineet uuden nimen alla jo kesästä alkaen: Hedin Automotive Finland Oy vastaa Fordin, Mazdan, Nissanin, Opelin, SKODAn ja Subarun liiketoimintoista, ja Bavaria Finland Oy on Suomen suurin BMW-jälleenmyyjä ja ainoa MINI-jälleenmyyjä. Uudet nimet näkyvät jo liikkeissä ja materiaaleissa. Myös puhelimiin on jo jonkin aikaa vastattu Hedin Automotive Laakkosen sijaan.

”Suhtaudumme myös avoimesti eri keinoille kasvattaa liiketoimintaamme”

Suomessa Hedin Mobility Groupin tavoitteena on rakentaa tulevaisuuden autokauppaa. 

”Yrityskaupan ja Hedin Mobility Groupin Suomeen rantautumisen myötä meille on tulossa erittäin mielenkiintoinen matka kohti autokaupan tulevaisuutta ja ajatusjohtajuutta Suomessa. Ensikädessä muutos tulee näkymään asiakkaillemme seuraavan tason asiakaskokemuksena. Muutos alkaa meiltä sisältäpäin yrityskulttuurin ja työntekijäkokemuksen kehittämisestä. Tavoitteenamme on Suomen autokaupan paras asiakaskokemus”, kertoo Mykrä.

Hedin Mobility Group tavoittelee Suomessa myös merkittävää kasvua ja entistä parempaa kannattavuutta.

”Hedin Mobility Groupin koko ja kansainvälinen ulottuvuus luovat toiminnallemme entistä vankemman, brändilähtöisemmän ja tehokkaamman perustan, mikä luo hyvän lähtökohdan kasvutavoitteillemme. Tavoitteiden saavuttaminen vaatii jatkuvaa, dynaamista uudistumista ja liiketoimintamme muunneltavuutta esiin tulevien tarpeiden mukaan digitaalisuutta unohtamatta. Suhtaudumme myös avoimesti eri keinoille kasvattaa liiketoimintaamme, oli sitten kyse alueellisesta laajentumisesta, yhteistyön syventämisestä nykyisten kumppaneiden kanssa tai uusista edustuksista sopiminen”, hän sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hedin Automotive Oy
Hedin Automotive Oy
Mekaanikonkatu 12
00880 Helsinki

010 214 8100http://www.hedinautomotive.fi

Hedin Automotive Oy on Hedin Mobility Groupin Suomen maayhtiö. Yhtiön autoliiketoiminnasta vastaavat Hedin Automotive Finland Oy ja Bavaria Finland Oy, jotka myyvät vuosittain yli 25 000 autoa ja suorittavat yli 200 000 huoltokäyntiä. Hedin Automotive Oy edustaa Suomessa yhdeksää automerkkiä: BMW, Ford, INEOS Grenadier, Mazda, MINI, Nissan, Opel, ŠKODA ja Subaru. www.hedinautomotive.fi

Hedin Mobility Group on yksi Euroopan suurimmista autokaupan toimijoista, jolla on yli 8 000 työntekijää ja toimintaa 13 maassa. Vuonna 2022 liikevaihto oli noin 4,8 miljardia euroa ja konserni myi yli 180 000 ajoneuvoa. Hedin Mobility Group toimii kolmella pääliiketoiminta-alueella: maahantuonnissa, jälleenmyynnissä ja liikkuvuusratkaisuiden tarjoana. Konserni toimii BYD:n, Dodgen ja RAMin, Fordin ja Ford F-150:n, Hongqin, INEOS Grenadierin, MG:n sekä Renaultin, Dacian ja Alpinen maahantuojana/jälleenmyyjänä. Yli 40 merkin tuotevalikoiman ja noin 270 oman jälleenmyyjäliikkeen eurooppalaisen jälleenmyyjäverkoston ansiosta konserni tarjoaa yksityis- ja yritysasiakkaille täyden palvelun tarjontaa uusista ja käytetyistä henkilöautoista, hyötyajoneuvoista ja kuorma-autoista. www.hedinmobilitygroup.com

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hedin Automotive Oy

Tervetuloa koeajamaan Suomen ensimmäiset MG-täyssähköautot Helsingin Herttoniemessä ke 21.6.20236.6.2023 10:17:51 EEST | Kutsu

Hedin Automotive tuo Suomeen rajoitetun erän MG-merkkisiä täyssähköautoja. MG-täyssähköautot ovat yksiä myydyimpiä täyssähköautoja Ruotsissa ja ne niittävät mainetta erityisesti laajan malliston, houkuttelevan hinnan, erinomaisen toimintamatkan sekä kattavan takuun ansiosta. Autot tulevat myyntiin Hedin Automotiven myyntipisteissä kautta maan kesäkuusta alkaen.

Erä MG:n sähköautoja Hedin Automotiven valikoimaan kesäkuusta alkaen6.6.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Hedin Automotive tuo Suomeen rajoitetun erän MG-merkkisiä täyssähköautoja. Laajasta mallistosta, houkuttelevasta hintapositiosta, erinomaisesta toimintamatkasta sekä kattavasta takuusta tunnetut MG-täyssähköautot ovat yksiä Ruotsin myydyimmistä täyssähköautoista, ja ne tulevat myyntiin Hedin Automotiven myyntipisteissä kautta maan kesäkuusta alkaen. Hedin Automotive vastaa jatkossa myös MG-autojen huollosta Suomessa.

Hedin Automotive aloittaa Citroënin ja Peugeotin edustuksen kuudella paikkakunnalla29.5.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Hedin Automotive ja Bassadone Automotive Nordiciin kuuluva Auto-Bon tiivistävät yhteistyötään, minkä myötä Hedin Automotive aloittaa myös Citroënin ja Peugeotin jälleenmyyjänä sekä valtuutettuna huoltoliikkeenä Suomessa. Hedin Automotivella on entuudestaan edustuksessaan Auto-Boniin kuuluva Opel. Uudet automerkit tuodaan Hedin Automotiven Opel-myyntipisteisiin kuudella paikkakunnalla.

Jussi Rättyä Hedin Automotiven vaihtoautoista vastaavaksi liiketoimintajohtajaksi25.5.2023 09:16:36 EEST | Tiedote

KTM Jussi Rättyä (40 v.) on nimitetty Hedin Automotive Oy:n vaihtoautojen liiketoimintajohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 10.8.2023 alkaen. Tehtävässään Jussi vastaa Hedin Automotiven vaihtoautoliiketoiminnoista ja niiden kehittämisestä. Rättyä raportoi tehtävässään Hedin Automotiven toimitusjohtaja Mikko Mykrälle. Rättyällä on monipuolinen ja pitkä kokemus autoalalta. Hedin Automotivelle hän siirtyy Veholta, jossa Rättyä on viimeksi toiminut käytettyjen autojen liiketoimintajohtajana. ”On hienoa päästä mukaan vahvistamaan Hedin Automotiven vaihtoautojen liiketoimintoja ja Suomen maayhtiön johtoryhmää. Koko autoala on murroksessa ja myös vaihtoautokaupan tulee muuttua sekä kehittyä markkinoiden vaatimusten mukaisesti. Kansainvälinen yhtiö tarjoaa mielestäni hienot lähtökohdat ja mahdollisuudet vaihtoautokaupan uusien konseptien, digitaalisten ratkaisujen ja asiakaskokemuksen kehittämiseen”, Rättyä sanoo. ”Jussi Rättyä tuo yhtiöömme vahvaa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme