Heikki Willamon ja Kikka Niittysen pakahduttavan kauniit ja hiljaisen arvoitukselliset valokuvat kirjana

Historiallisen talon nostalginen henki ja vanhojen ikkunalasien synnyttämät valon ja varjon leikit ovat inspiroineet teoksen pakahduttavan kauniita ja hiljaisen arvoituksellisia valokuvia, joista osa on toteutettu perinteisellä camera obscura -menetelmällä. Myös talon elämään tärkeänä osana kuuluneet lukuisat kotieläimet sekä luonnonmukaisesti hoidetussa pihassa asuvat ja vierailevat villieläimet esiintyvät kuvissa persoonallisina yksilöinä.
Heikki Willamo on palkittu luonto- ja taidevalokuvaaja, joka on julkaissut lukuisia valokuvateoksia. Hänen edellinen kirjansa Metsä minussa (Parvs, 2020) oli retrospektiivinen katsaus Willamon 40-vuotiseen uraan, ja se henki Willamon huolta metsien ahdingosta ja monimuotoisuuden katoamisesta.
Kikka Niittynen on Muurlan opiston valokuvauslinjan vastaava opettaja. Niittynen on toiminut vapaana valokuvaajana vuodesta 1995 alkaen, ja hänen teoksiaan on ollut esillä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä.
Valon ja varjon talo
240 x 240 mm, sidottu
208 sivua
Kirjoittajat: Heikki Willamo, Kikka Niittynen
kieli: suomi
Parvs, 2022
Ilmestyy 30.9.2022
Heikki Willamo ja Kikka Niittynen esiintyvät Turun kirjamessuilla sunnuntaina 2.10. klo 16.15 (Auditorio).
Taiteilijoiden haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet medialle: hanna.karppanen@parvs.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Hanna KarppanenkustantajaKustannusosakeyhtiö Parvs
Puh:+358 40 684 9188hanna.karppanen@parvs.fiKuvat

















Linkit
Tietoja julkaisijasta
Kustannusosakeyhtiö Parvs on taidekirjoihin ja arkkitehtuurijulkaisuihin erikoistunut helsinkiläinen kustantamo, joka on perustettu vuonna 2006.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Parvs
Romantiikan ajan keskeisen taiteilijan Alexander Lauréuksen elämä ja teot kirjana14.2.2023 08:00:00 EET | Tiedote
Taiteilija Alexander Lauréus (1783–1823) syntyi Turussa mutta lähti jo nuorena Tukholmaan, jossa hän loi menestyksekkään uran. Lauréus kuuluu romantiikan ajan keskeisiin taiteilijoihin, ja nyt ilmestynyt uuteen tutkimukseen perustuva julkaisu on ensimmäinen laajempi katsaus hänen urastaan.
Poliittisesta poeettiseen – uutuuskirjan esseissä tutkitaan palkitun mediataiteilija Maija Blåfieldin elokuvia12.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote
Maija Blåfieldin dokumentaarisissa elokuvissa etsitään ihmisen kokoista mittakaavaa erilaisiin tuhoutuvaisuuden ja olemassaolon haurauden kysymyksiin. Aiheet ulottuvat ilmastonmuutoksesta ja maailman pelastamisesta kertomusten ja muistin valtaan sekä todellisuuden hahmottamiseen. Käsittelytavassa on aina mukana lämpöä ja omaperäistä huumoria. Hänen teoksensa liikkuvat dokumenttielokuvan ja nykytaiteen välimaastossa. Niitä on esitelty lukuisilla elokuvajuhlilla sekä museoissa ja gallerioissa.
Uutuuskirja tarjoaa uuden näkökulman Alvar Aallon arkkitehtuurin suhteesta luontoon13.12.2022 08:00:00 EET | Tiedote
Luonnon yhteys arkkitehtuuriin on arkkitehti Alvar Aallon suunnittelutyön kiinnostavimpia piirteitä. Aalto yhdisti taitavasti maiseman osaksi suunniteltua ympäristöä ja rakensi luonnolle mahdollisuuden kasvaa osaksi arkkitehtuuria: ”Kaikki minkä kotoiseen maaperään liitämme, on tehtävä niin, ettei se pilaa vaan päinvastoin jalostaa ennen ’puhdasta luontoa’ ollutta maisemaamme.”
Metallin makua ja vaaran tunnetta – myyttisen nykyveistäjän, Markus Copperin elämä ja teot kirjana2.11.2022 13:00:21 EET | Tiedote
Kulttimaineen saavuttanut Markus Copper (1968–2019) oli yksi aikamme merkittävimmistä suomalaisista ja pohjoismaisista kuvanveistäjistä. Hänen veistostensa aiheet viittaavat lähihistorian traumaattisiin tapahtumiin, kuten matkustaja-alus Estonian uppoamiseen. Copper tunnetaan erityisesti suurista, tilaa hallitsevista teoksista, jotka hyödyntävät ääntä, mekaanista liikettä ja valoa.
Gösta Serlachiuksen taidesäätiön nykytaidekokoelma esitellään ensimmäisen kerran kirjamuodossa27.10.2022 11:27:54 EEST | Tiedote
Uutuuskirja "Kuusi katsetta kokoelmaan" esittelee Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmaan kuuluvia nykytaidehankintoja vuosilta 2010–2022. Kokoelman keskeisiä taiteilijoita ovat esimerkiksi Eija-Liisa Ahtila, Riiko Sakkinen, Ville Lenkkeri, Marita Liulia ja Elina Brotherus. Kirjan on toimittanut Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme