Vaasan kaupunki - Vasa stad

Heikki Willamon luontovalokuvia esillä Pohjanmaan museossa

Jaa

Pohjanmaan museossa avautuu 16.11. valokuvataiteilija Heikki Willamon luontovalokuvanäyttely ”Myyttinen matka”, joka kertoo ihmisten ja eläinten vuosituhansia jatkuneesta suhteesta. Näyttelyn ovat tuottaneet Salon taidemuseo sekä Suomen valokuvataiteen museo ja se on esillä 17.2.2019 saakka.

Heikki Willamo: Usvahirvi
Heikki Willamo: Usvahirvi

Heikki Willamo (s. 1952) on karjalohjalainen valokuvataiteilija, luontokuvaaja ja kirjailija, joka on pitänyt lukuisia valokuvanäyttelyjä Suomessa ja ulkomailla sekä julkaissut parikymmentä kirjaa.

Willamo työskentelee enimmäkseen kotiseudullaan ja on erityisen kiinnostunut vanhan metsän elämästä ja tunnelmasta sekä muinaisesta kalliotaiteesta ja myyteistä kuvien takana. Häntä kiehtoo ihmisen ja eläinten välinen suhde ja yhteys – nyt ja menneinä aikoina. Willamon kuvat ilmaisevat syviä omakohtaisia elämyksiä luonnon ajattomuudesta, jopa sen pyhyydestä.

Inspiraation lähteenä luola- ja kalliotaide

Myyttinen matka on mielenmatka eläinkuvia tehneen ihmisen jalanjäljissä Lounais-Euroopan jääkautisista luolista Pohjolan avotaivaan alle. Se kertoo ihmisen vuosituhansia jatkuneesta suhteesta eläimeen ja pyrkii tavoittamaan muinaisen metsästäjän kokemuksen ja mielenmaiseman. Lähtökohtana ovat ihmiskunnan vanhimmat kuvat: kivikautinen luola- ja kalliotaide. Matkaoppaina toimivat karhut, hirvet, peurat, sukupuuttoon kuolleet alkuhärät, arobiisonit ja villihevoset.

Willamo on etsiytynyt kuvan tekemisen alkulähteille sisäisten näkyjen äärelle. Ne kumpuavat myyteistä, tarinoista, ilmestyksistä, unikuvista ja uskomuksista, joissa eläimillä on ollut toisenlaisia merkityksiä kuin nykyään. Willamo on kuvannut näyttelyn teoksia kuvausmatkoillaan Etelä-Suomesta Norjan Varankiin ja edelleen Jäämeren karujen maisemien äärelle.

Muusikko Kie von Hertzen on tuottanut näyttelyyn äänimaiseman ja valokuvataiteilija Perttu Saksa lyhytelokuvan Eläimen kuva, joka valottaa Willamon luontosuhdetta.

Heikki Willamon kirja Myyttinen matka on myynnissä näyttelyn yhteydessä.

Tuotantotukea näyttelylle ovat antaneet Amphion, Next Level Audio ja Rajala Pro Shop.

Tapahtumat

Näyttelyn yleisöopastukset pidetään sunnuntaisin 9.12.2018 sekä 13.1. ja 10.2.2019 klo 13 ruotsiksi ja klo 14 suomeksi.

Näyttelyn voi nähdä ilmaiseksi 4.1.2019.

Taiteilijatapaaminen pidetään lauantaina 19.1.2019 klo 14.


Lehdistökuvat: https://oc.vaasa.fi/index.php/s/UEvh7ofMgGCtXk6

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Amanuenssi Tuomas Jokela
Vaasan kaupungin museot
p. 040 708 0792
tuomas.jokela@vaasa.fi

Kuvat

Heikki Willamo: Usvahirvi
Heikki Willamo: Usvahirvi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tekniska sektorns understöd skars ned på grund av sparkrav – djurskyddsservicen är fortfarande tryggad17.6.2019 10:00:00 EESTTiedote

På grund av sparkrav beviljar Vasa stad i år inget verksamhetsunderstöd till Katthuset i Vasa och Hundgården Kulkuri. Djurskyddsservicen är fortfarande ordnad i samarbete med Hundgården Kulkuri och för det betalas en separat ersättning till hundgården. De lokala frivilliga organisationerna gör ett värdefullt arbete och därför var beslutet om nedskärning inte lätt.

Teknisen toimialan avustuksista leikattiin säästösyistä – eläintensuojelupalvelut turvataan edelleen17.6.2019 10:00:00 EESTTiedote

Vaasan kaupunki ei tänä vuonna myönnä toiminta-avustusta Vaasan kissatalon ja Koiratarha Kulkurin toimintaan säästösyistä. Eläinsuojelupalvelut järjestetään edelleen yhteistyössä Koiratarha Kulkurin kanssa ja tästä maksetaan koiratarhalle erillistä korvausta. Paikalliset vapaaehtoisjärjestöt tekevät arvokasta työtä, eikä leikkauspäätös ollut helppo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme