Vaasan kaupunki - Vasa stad

Heikki Willamon luontovalokuvia esillä Pohjanmaan museossa

Jaa

Pohjanmaan museossa avautuu 16.11. valokuvataiteilija Heikki Willamon luontovalokuvanäyttely ”Myyttinen matka”, joka kertoo ihmisten ja eläinten vuosituhansia jatkuneesta suhteesta. Näyttelyn ovat tuottaneet Salon taidemuseo sekä Suomen valokuvataiteen museo ja se on esillä 17.2.2019 saakka.

Heikki Willamo: Usvahirvi
Heikki Willamo: Usvahirvi

Heikki Willamo (s. 1952) on karjalohjalainen valokuvataiteilija, luontokuvaaja ja kirjailija, joka on pitänyt lukuisia valokuvanäyttelyjä Suomessa ja ulkomailla sekä julkaissut parikymmentä kirjaa.

Willamo työskentelee enimmäkseen kotiseudullaan ja on erityisen kiinnostunut vanhan metsän elämästä ja tunnelmasta sekä muinaisesta kalliotaiteesta ja myyteistä kuvien takana. Häntä kiehtoo ihmisen ja eläinten välinen suhde ja yhteys – nyt ja menneinä aikoina. Willamon kuvat ilmaisevat syviä omakohtaisia elämyksiä luonnon ajattomuudesta, jopa sen pyhyydestä.

Inspiraation lähteenä luola- ja kalliotaide

Myyttinen matka on mielenmatka eläinkuvia tehneen ihmisen jalanjäljissä Lounais-Euroopan jääkautisista luolista Pohjolan avotaivaan alle. Se kertoo ihmisen vuosituhansia jatkuneesta suhteesta eläimeen ja pyrkii tavoittamaan muinaisen metsästäjän kokemuksen ja mielenmaiseman. Lähtökohtana ovat ihmiskunnan vanhimmat kuvat: kivikautinen luola- ja kalliotaide. Matkaoppaina toimivat karhut, hirvet, peurat, sukupuuttoon kuolleet alkuhärät, arobiisonit ja villihevoset.

Willamo on etsiytynyt kuvan tekemisen alkulähteille sisäisten näkyjen äärelle. Ne kumpuavat myyteistä, tarinoista, ilmestyksistä, unikuvista ja uskomuksista, joissa eläimillä on ollut toisenlaisia merkityksiä kuin nykyään. Willamo on kuvannut näyttelyn teoksia kuvausmatkoillaan Etelä-Suomesta Norjan Varankiin ja edelleen Jäämeren karujen maisemien äärelle.

Muusikko Kie von Hertzen on tuottanut näyttelyyn äänimaiseman ja valokuvataiteilija Perttu Saksa lyhytelokuvan Eläimen kuva, joka valottaa Willamon luontosuhdetta.

Heikki Willamon kirja Myyttinen matka on myynnissä näyttelyn yhteydessä.

Tuotantotukea näyttelylle ovat antaneet Amphion, Next Level Audio ja Rajala Pro Shop.

Tapahtumat

Näyttelyn yleisöopastukset pidetään sunnuntaisin 9.12.2018 sekä 13.1. ja 10.2.2019 klo 13 ruotsiksi ja klo 14 suomeksi.

Näyttelyn voi nähdä ilmaiseksi 4.1.2019.

Taiteilijatapaaminen pidetään lauantaina 19.1.2019 klo 14.


Lehdistökuvat: https://oc.vaasa.fi/index.php/s/UEvh7ofMgGCtXk6

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Amanuenssi Tuomas Jokela
Vaasan kaupungin museot
p. 040 708 0792
tuomas.jokela@vaasa.fi

Kuvat

Heikki Willamo: Usvahirvi
Heikki Willamo: Usvahirvi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

///KORJATTU TIEDOTE///Lähiseudun artistit esittelevät musiikkiaan Feasta-katselmuksissa 20.3. ja 3.4.15.3.2019 12:02:36 EETTiedote

(korjattu kohta kursiivilla) Feasta-katselmuksissa 16 artistia tai bändiä esittelevät musiikkiaan median edustajille sekä festivaalien ja tapahtumien järjestäjille. Mukana on myös vierailevia asiantuntijoita jakamassa kokemuksiaan ja antamassa vinkkejä. Katselmukset ovat ilmaisia ja avoimia yleisölle. Katselmukset pidetään Ritzissä keskiviikkona 20.3. sekä 3.4. klo 17-22.30 ja ne taltioidaan. Tapahtumat ovat ikärajattomia ja päihteettömiä. Max Bäckman Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista kertoo, että kaikki ilmoittautuneet mahtuivat mukaan. Hän toivookin paikalle runsaasti yleisöä kuuntelemaan lähiseudun artisteja. - Kannattaa tulla kuuntelemaan myös vierailevien asiantuntijoiden pitämiä koulutuksia. Lisää tietoa löytyy Feastan fb-sivulta, Bäckman vinkkaa. Katselmusten esiintyjät Keskiviikkona 20.3. esiintyvät: Pholexia, Lies Never More, AfterEnd, Tulenkulkijat, Unelmasikiö, Wehreä, Speechless Valley ja MC Hylje. Keskiviikkona 3.4. esiintyvät: Entusiasti & eksyneet, T&The

///KORRIGERAT MEDDELANDE///Artisterna i närområdet presenterar sin musik under Feasta-mönstringarna 20.3 och 3.415.3.2019 12:02:04 EETTiedote

(korrigeringar kursiverade) Under Feasta-mönstringarna presenterar 16 artister eller band sin musik för mediernas representanter samt för festival- och evenemangsarrangörer. I mönstringarna deltar också gästande experter som delar med sig av sina erfarenheter och ger tips. Till mönstringarna är det gratis inträde och de är öppna för publiken. Mönstringarna arrangeras i Ritz onsdag 20.3 och 3.4 kl. 17-22.30 och de spelas in. Evenemangen har ingen åldersgräns och de är rusmedelsfria. Max Bäckman från Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster berättar, att alla som har anmält sig ryms med. Han önskar därför att det kommer mycket publik för att lyssna på närområdets artister. - Det lönar sig att komma och lyssna också på gästande experters utbildningar. Mera info finns på Feastas fb-sida, tipsar Bäckman. Artisterna som deltar På onsdag 20.3 uppträder: Pholexia, Lies Never More, AfterEnd, Tulenkulkijat, Unelmasikiö, Wehreä, Speechless Valley och MC Hylje. På onsdag 3.4 uppträder: Entusiasti

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme