Wolfcom

Heimon Kala Oy uudistuu, uudeksi toimitusjohtajaksi Mikko Laavainen

Jaa
Suomen johtaviin kalataloihin kuuluva Heimon Kala Oy:n on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Mikko Laavaisen, KTM. Hän siirtyi perinteikkääseen kalankasvatus- ja jalostusyhtiöön toimittuaan aiemmin Leipurin Oyj:n toimitusjohtajana. Laavainen on luotsannut uudistumisia ja elintarvikkeiden kaupallistamista myös Raisio Oyj:n Benecol-liiketoiminnan johtajana sekä Danonen, Iittalan ja Unileverin palveluksessa. Heimon Kalan ruorissa Laavaisen tavoitteena on nostaa kuluttajien lautasille entistä enemmän ympäristöystävällistä kotimaista kalaa.
Mikko Laavainen siirtyi perinteikkään kalankasvatus- ja jalostusyhtiön Heimon Kalan ruoriin toimittuaan aiemmin Leipurin Oyj:n toimitusjohtajana.
Mikko Laavainen siirtyi perinteikkään kalankasvatus- ja jalostusyhtiön Heimon Kalan ruoriin toimittuaan aiemmin Leipurin Oyj:n toimitusjohtajana.

"Kala on terveellinen, luonnollinen, ilmastoystävällinen ja herkullinen proteiinin lähde. Kalalle pitää kuitenkin tapahtua samanlainen innovaatioiden vallankumous, kuin mitä muissa ruokaympyrän suurissa kategorioissa on viime vuosina nähty. Itämeren ympäristöystävällisimmäksi kalataloksi tähtäävällä Heimon Kalalla on vahva visio ja tavoite toimia noiden innovaatioiden veturina. Onkin hienoa päästä mukaan johtamaan tätä kehitystä ja nostamaan kotimainen kala siihen asemaan, mikä sille kuuluu”, kertoo toimitusjohtaja Mikko Laavainen ja lisää: ”Heimon Kalan kasvattamalla kirjolohella on myös valtava kansainvälinen potentiaali ja sitä viedään nyt jo esimerkiksi Japaniin sushikalaksi”.

Kalankasvatuksen ilmastoystävälliset ratkaisut

PRFoods-konserniin kuuluvalla Heimon Kalalla on omat kalantuotantolaitokset Kokkolassa ja Rengossa sekä kirjolohen kasvatusta Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Konserniin kuuluvat myös Britannian arvostetuin kalatalo, kuninkaallinen hovitoimittaja John Ross Jr. ja Coln Valleyn lohisavustamo Skotlannissa.

”Tavoitteemme on olla Itämeren ympäristöystävällisin kalankasvattaja ja olemme kumppaniemme kanssa luomassa uutta standardia ympäristön ravinnekuorman vähentämiseksi. Kalan kasvatuksen lisäksi myös sen jalostus ja pöytiin saattaminen tarvitsee uusia, paitsi kestäviä, myös kiinnostavia innovaatioita. Mikko Laavainen on erinomainen lisä tiimiimme ja johtamaan suomalainen kala nousuun myös maailmalla”, kertoo Heimon Kalan hallituksen puheenjohtaja Indek Kasela ja lisää, että yhtiöllä on yli 35 maata kattava kansainvälinen myyntiverkosto Suomessa valmistamiensa kalatuotteiden vientiin.

Heimon Kala Oy on perustettu Hämeenlinnassa vuonna 1980 kalakaupaksi ja sittemmin yhtiö on laajentunut Suomen suurimpiin kuuluvaksi kirjolohenkasvattajaksi ja kalatukkuriksi. Lohi ja äyriäistuotteissaan Heimon Kalan tavoitteena on siirtyä käyttämään ainoastaan ASC ja MSC -sertifioituja kalakantoja ja olla päästöneutraali viimeistään vuonna 2022. Heimon kalan tuotantolaitoksilla on korkeamman tason FSSC ja BRC - elintarviketurvallisuussertifikaatit. Yhtiön liikevaihto edellisenä tilikautena oli 47,2 miljoonaa euroa.

Heimon Kalan emoyhtiöllä, NASDAQ Baltic -pörssilistatulla PRFoods-konsernilla on merkittävä suomalainen omistajapohja. Yhtiö on erikoistunut kalankasvatukseen ja jalostukseen. Konsernin liikevaihto edellisenä tilikautena oli 78,3 miljoonaa euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Indrek Kasela, Heimon Kala Oy, hallituksen puheenjohtaja
Indrek.kasela@prfoods.ee, +372 506 4642


Mikko Laavainen, Heimon Kala Oy, toimitusjohtaja
mikko.laavainen@heimonkala.fi, +358 40 576 8348


Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy
+358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi

Kuvat

Mikko Laavainen siirtyi perinteikkään kalankasvatus- ja jalostusyhtiön Heimon Kalan ruoriin toimittuaan aiemmin Leipurin Oyj:n toimitusjohtajana.
Mikko Laavainen siirtyi perinteikkään kalankasvatus- ja jalostusyhtiön Heimon Kalan ruoriin toimittuaan aiemmin Leipurin Oyj:n toimitusjohtajana.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom
Korkeavuorenkatu 1 B 11
00140 Helsinki

+358400579653http://www.wolfcom.fi/

Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland

Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Keväisiä elämyksiä Virossa10.4.2024 13:00:41 EEST | Tiedote

Keväällä luonto herää eloon ja ensimmäiset auringonsäteet kutsuvat ulkoilmaan pitkän ja pimeän talven jälkeen. Muuttolinnut palaavat pohjoiseen etsimään kumppania ja pesäpaikkaa tositarkoituksella. Keväisin myös viherpeukaloa syyhyttää päästä työntämään sormensa multaan ja seuraamaan uuden kasvun ihmettä. Mutta ennen varsinaisen kevään tuloa Viron alavat suomaat käyvät läpi niin kutsutun viidennen vuodenajan, joka on täynnä luonnonihmeitä. Kokosimme vinkkejä ainutlaatuisiin luontoelämyksiin keväisessä Virossa.

Menevä sähköisti Tampereen taksimarkkinan Tesloilla ja 5€ kyydeillä4.4.2024 10:00:12 EEST | Tiedote

Kotimainen Menevä taksipalvelu aloitti toiminnan Tampereella ja toi kaupungin katukuvaan sähköautoista koostuvan taksilaivueen. 12 Teslan voimin Tampereella huhtikuun 4. aloittanut Suomen suurin taksialan yhtiö on uusi vaihtoehto vähäpäästöistä ja laadukasta kyytiä arvostavalle matkustajalle. Menevän voi helpoiten tilata sovelluksella, jossa Tampereen kyytien kiinteät hinnat alkavat viidestä eurosta ja ovat kiireisimpäänkin aikaan kaupungin keskustan alueen taksitolppia edullisempi.

Ravintola Passio yllättää vuosikymmenenkin jälkeen3.4.2024 14:58:16 EEST | Tiedote

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva ravintola Passio täyttää 5. huhtikuuta 10 vuotta. Pohjoismaiseen ruokaan ja ranskalaiseen keittiötyyliin intohimoisesti suhtautuva ravintola on kulkenut kestävästi omaa polkuaan läpi ravintolakentän ylä- ja alamäkien säilyttäen paikkansa asiakkaiden sydämissä ja ravintoloiden huipun tuntumassa. Passion menestys perustuu sesongeittain vaihtuvaan yllätysmenuun, mikä on paitsi synnyttänyt positiivisia kokemuksia, myös saanut asiakkaat palaamaan yhä uudelleen yllätettäväksi.

Suomen ensimmäinen luomuviski valmis nautittavaksi15.3.2024 13:49:40 EET | Tiedote

The Helsinki Distilling Company julkisti Nilsiässä torstaina Suomen ensimmäisen luomuviskin, joka on taidokas sekoitus perinteistä käsityötaitoa ja moderneja makutrendejä. Tahkon tislaamossa Kuopiossa tislatun ja kypsytetyn Tahko Single Malt ohramallasviskin valmistukseen on käytetty ainoastaan kotimaista luomuohramallasta, pohjavettä ja hiivaa. Sen maussa ovat tasapainossa hedelmäisyys ja tammitynnyrin hehkuva lämpö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye