Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Heinäkuussa osakemarkkinat globaalisti vaakalennossa, mutta pohjoismaiden keskeiset indeksit nousussa

Jaa

Heinäkuussa suomalaiset Danske Bankin yksityissijoittaja-asiakkaat kävivät aktiivisesti kauppaa kesälomista huolimatta. Suomen osuus vaihdosta pysyi lähellä 80 %. Toiseksi eniten kauppaa käytiin Saksan ja Yhdysvaltain osakemarkkinoilla. Heinäkuussa tuloskausi ja heikkenevä Yhdysvaltain dollari toivat melko isoja alueellisia tuottoeroja eurosijoittajille. Kokonaisuutena suomalaiset yksityissijoittajat olivat netto-ostajia Suomessa ja nettomyyjiä USA:ssa ja Saksassa.

Danske Bankin suomalaiset yksityissijoittaja-asiakkaat olivat heinäkuussa varsin aktiivisia. Yhdysvalloissa selvästi eniten kauppaa käytiin Teslan osakkeella, joka jatkoi heinäkuun alkupuolella kesäkuun lopulla käynnistynyttä rajua nousuaan. Meno on hieman rauhoittunut viime viikkoina, mutta osake on edelleen selvästi korkeammalla kuin kesäkuun lopussa.

Suomessa kauppaa käytiin mukavasti nouseviin kursseihin. Netto-ostetuista Neste ja Nordea raportoivat markkinoiden odotuksiin nähden riittävän hyvät tulokset, ja etenkin Neste jatkoi nousuaan tulosraportin jälkeenkin.

Nettomyydyissä hieman yllättäen kärkisijoilla olivat Finnair ja Outokumpu. Finnairin merkintäoikeusanti päättyi heinäkuun alussa, ja pitkään anti sotki Finnairin osakkeiden hinnoittelua, kun vanhat osakkeet olivat liian kalliita uusiin väliaikaisiin osakkeisiin verrattuna. Heinäkuun alkupuolella osakesarjat yhdistettiin annin ehtojen mukaisesti. Dansken asiakkaat olivat kuitenkin netto-ostajia väliaikaisissa osakkeissa, joiden hinnoittelu oli kuun alussa edullisempaa.

Outokummun osake oli laskutrendillä heinäkuussa, ja lasku jatkui myös elokuun puolella tuloksen raportoinnin jälkeen. Yksityissijoittajien heinäkuun myynnit näyttävät ainakin toistaiseksi onnistuneilta.

”Markkinatunnelmia on tukenut globaalisti riittävän hyvin sujuva tuloskausi ja toiveet koronarokotteen kehitystyön edistymisestä. Tuloskausi USA:ssa on itse asiassa sujunut alhaisiin ennakko-odotuksiin nähden historiallisen hyvin. Lisäksi rahapolitiikan ja finanssipolitiikan tuki jatkuu valtavana. Yhdysvalloissa neuvotellaan uudesta finanssipoliittisesta tukipaketista, ja heinäkuussa EU:n toipumisrahastosuunnitelma eteni”, sanoo senioristrategi Tuukka Kemppainen.

”Markkinat ovat muutaman kerran viime viikkojen aikana säikähtäneet Kiinan ja USA:n edustajien puheita. Perustavanlaatuiset näkemyserot hiertävät suurvaltojen välejä. Kauppasodan uudelleen leimahtaminen on edelleen markkinoiden suurimpia riskejä. Voi olla, että USA ja Kiina ovat jo uudentyyppisessä suurvaltojen taistelussa, joka jatkuu vuosikymmeniä.”

Kemppaisen mukaan rahapolitiikka on edelleen huippuelvyttävää.

”Keskuspankkien toimista voidaan todeta, että hanat ovat auki. EKP pysyi kesän aikana odotetusti erittäin elvyttävänä. Yhdysvaltain FEDin viesti heinäkuun kokouksessaan oli, että tehdään kaikki mahdollinen niin pitkään kuin tarvitaan.”

Lisätiedot: Senioristrategi Tuukka Kemppainen, Danske Bank, 050 3760596, tuukka.kemppainen@danskebank.fi

DANSKE BANKIN YKSITYISSIJOITTAJIEN OSAKEKAUPANKÄYNTI

HEINÄKUU 2020

MAAKOHTAISET VAIHDOT

OSUUS KOKO VAIHDOSTA

Suomi

78 %

USA

5 %

Saksa

5 %

Ruotsi

1 %

Norja

1 %

Muut maat

10 %

Lähde: Danske Bank

 

SUOMI

 

NETTO-OSTETUIMMAT

NETTOMYYDYIMMÄT

Neste Oyj                                    

Finnair Oyj                                  

Nordea Bank Abp (FI) EUR                    

Outokumpu Oyj                                

Kesko Oyj B                                  

UPM-Kymmene Oyj                              

Admicom Oyj                                  

Elisa Oyj A                                  

Metsä Board Oyj B                            

Orion Oyj B                                  

VAIHDETUIMMAT

OSUUS MAAN VAIHDOSTA

Nokia Oyj (FI)                              

11 %

Sampo Oyj A                                  

8 %

Metso Outotec Oyj                            

7 %

Outokumpu Oyj                                

7 %

Neste Oyj                                    

6 %

Lähde: Danske Bank

   

YHDYSVALLAT

 

NETTO-OSTETUIMMAT

NETTOMYYDYIMMÄT

Tesla Inc (US)                              

Nikola Corp                                  

Facebook Inc A (US)                          

Trimble Inc                                  

Boeing Co.                                  

Plug Power Inc.                              

Advanced Micro Devices Inc.                  

Berkshire Hathaway Inc. B                    

Alphabet Inc A                              

American Airlines Group Inc                  

VAIHDETUIMMAT

OSUUS MAAN VAIHDOSTA

Tesla Inc (US)                              

14 %

Bank of America Corp.                        

5 %

Sunworks Inc                                

4 %

Amazon.com                                  

4 %

Nikola Corp                                  

3 %

Lähde: Danske Bank

   

SAKSA

 

NETTO-OSTETUIMMAT

NETTOMYYDYIMMÄT

Daimler AG                                  

BMW Bayerische Motoren-Werke (Ord)        

Allianz SE                                  

Deutsche Bank AG (Regd.)                    

Porsche Automobil Holding (Pref.)            

Linde PLC                                    

Commerzbank AG                              

Zalando SE                                  

BASF SE                                      

Volkswagen (Ord)                            

VAIHDETUIMMAT

OSUUS MAAN VAIHDOSTA

Munich RE (Regd)                            

8 %

Deutsche Lufthansa AG (Regd)(Vink)          

8 %

ThyssenKrupp AG                              

8 %

Deutsche Bank AG (Regd.)                    

8 %

Commerzbank AG                              

7 %

Lähde: Danske Bank

Osakkeiden ostomaat perustuvat Danske Bankin suomalaisten asiakkaiden tekemiin kauppoihin toukokuussa.

Tietoa Danske Bankin sijoituspalveluista

Danske Bankin kautta voi ostaa osakkeita seuraavista maista samalla välityspalkkiolla: Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, USA, Saksa, Iso-Britannia, Ranska, Italia, Sveitsi, Kanada, Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Portugali, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Unkari, Meksiko.

Välityspalkkiot ovat minimissään 2-8 euroa kaupankäyntiaktiivisuudesta riippuen.

Kattavat markkinainformaatio, uutis- ja analyysipalvelut sekä analyysityökalut saatavilla. Monipuolisilla Sijoittajan lisäpalveluilla asiakas voi räätälöidä kaupankäyntipalvelut juuri omia tarpeitaan vastaavaksi sijoituspäätösten tekemiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Senioristrategi Tuukka Kemppainen, Danske Bank, 050 3760596, tuukka.kemppainen@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Joka kolmas suomalainen pienyrittäjä on viikoittain huolissaan taloudellisesta tilanteestaan - ilmassa on kuitenkin myös rahtunen optimismia15.9.2020 08:30:00 EESTTiedote

Koronapandemia vähensi liikevaihtoa kolmella viidestä yrittäjästä ja joka kolmas yrittäjä on viikoittain huolissaan omasta taloudellisesta tilanteestaan, kertoo Danske Bankin teettämä kyselytutkimus. Suomalaisen pienyrittäjän taloudellinen mielenrauha on kuitenkin säilynyt kohtuullisen vakaana ja myös uskoa tulevaan löytyy.

Oma talous huolettaa opiskelijaa aiempaa enemmän, mutta tulevaisuudenuskoa koronakriisi ei romuttanut19.8.2020 09:00:00 EESTTiedote

Suomalaisten opiskelijoiden luottamus omaan talouteen on hiipunut tasaisesti kolmen viimeisimmän vuoden ajan. Tällä hetkellä joka kuudes opiskelija on vahvasti luottavainen oman taloutensa suhteen. Opiskelijoiden usko tulevaisuuteen on edelleen vahvaa eikä edes koronakriisi ole sitä romuttanut, selviää Danske Bankin Taloudellinen mielenrauha -kyselytutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme