Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hej alla ungdomar: nu delas 2000 euro ut för evenemang och projekt!

Dela

Ungdomsfullmäktige i Vasa beviljar ungdomar understöd för verksamhet på eget initiativ. Understöd kan ansökas exempelvis för av ungdomar ordnade projekt eller evenemang, hobbyverksamhet i mindre grupper eller som delfinansiering av större projekt. Ansökningstiden går ut 30.4.2021.

Sammanlagt delas 2 000 euro ut. Understöd kan ansökas av grupper som består av 13–29-åringar. I grupperna ska det finnas minst två unga personer. Gruppmedlemmarna ska bo eller studera i Vasa.

Med hjälp av understöden vill ungdomsfullmäktige aktivera andra ungdomar att genomföra t.ex. evenemang, som så många ungdomar som möjligt kan delta i.

- Ungdomarna kan ordna t.ex. grenförsök i olika idrottsgrenar, en musik- eller dansföreställning, en dag för mekande med mopeder eller en filmkväll eller fast en kortfilm för andra ungdomar. Och för ordnandet av dessa kan man alltså nu få pengar av oss, säger ungdomsfullmäktiges ordförande Alina Östergård.

Webbevenemang under coronavirustiden

Till följd av de restriktioner som sammanhänger med coronaviruset är det ännu mycket osäkerhet förknippat med om man kan ordna evenemang med publik eller inte.

-Om ungdomarna söker och får understöd t.ex. för att ordna ett musikevenemang, kan det vid behov flyttas till webben och genomföras som en direktströmning där, säger koordinatorn för ungdomsärenden Anne-Mari Ikola.

Projekt som beviljas understöd ska vara planerade och genomförda av ungdomar och avslutningsvis utvärderas på en rapporteringsblankett.

Ungdomsfullmäktige beslutar om understödsmottagarna och understödsbeloppen vid sitt möte 20.5.2021. Den understödda verksamheten ska ordnas mellan juni och december 2021.

Kontakter

koordinatorn för ungdomsärenden Anne-Mari Ikola, tfn 040 162 9948, anne-mari.ikola(at)vasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tillgänglighetsmärket är ett tecken på att likabehandling beaktas och främjas – ansök om märket hos Rådet för personer med funktionsnedsättning17.5.2021 09:29:29 EEST | Tiedote

Rådet för personer med funktionsnedsättning i Vasa har sedan år 2015 utmanat olika affärer samt andra organisationer som fungerar i offentliga utrymmen att främja tillgänglighet och jämlikhet genom att bevilja dem tillgänglighetsmärken som tecken på beaktande och främjande av tillgänglighet. Tillgänglighetsmärket förnyades i fjol för att fira tillgänglighetsdagen. Ett märke i enlighet med den nya framtoningen kan man ansöka om hos Rådet för personer med funktionsnedsättning.

Esteettömyystunnus on merkki yhdenvertaisuuden huomioimisesta ja edistämisestä – hae tunnusta Vammaisneuvostolta17.5.2021 09:29:07 EEST | Tiedote

Vaasan Vammaisneuvosto on vuodesta 2015 lähtien haastanut erilaiset liikkeet ja julkisissa tiloissa toimivat organisaatiot edistämään esteettömyyttä ja yhdenvertaisuutta myöntämällä niille esteettömyystunnuksia merkiksi esteettömyyden huomioimisesta ja edistämisestä. Esteettömyystunnus uudistettiin viime vuonna esteettömyyspäivän kunniaksi. Uuden ilmeen mukaista tunnusta voi hakea Vammaisneuvostolta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum