Vitec ALMA Oy

Helen ottaa käyttöönsä Vitec ALMAn teknisen tiedon hallintajärjestelmän

Jaa

Tehostaakseen ja helpottaakseen omaisuudenhallintaansa energiayhtiö Helen Oy järjesti keväällä 2020 EU:n laajuisen kilpailutuksen, jonka voittajaksi päätyi Vitec ALMA Oy:n tietojärjestelmä.

Elinkaaren aikaisen teknisen tiedon hallintajärjestelmän avulla yritys tai yhteisö voi seurata ja pitää huolta laitteistaan, koneistaan ja tietoverkostoistaan. Tietojärjestelmän avulla kaikki tarjolla oleva tieto on reaaliaikaista ja kaikkien järjestelmää hyödyntävien henkilöiden ja yksiköiden käytössä. Järjestelmän ylläpitäjä voi määrittää käyttäjille erilaisia rooleja ja antaa myös alihankkijoille oikeuksia päästä sisään järjestelmän tiettyihin tietoihin.

Helen on yksi Suomen suurimmista energiayrityksistä, jolla on yli 500 000 asiakasta eri puolella Suomea. Helenillä on vakaa ja jatkuvasti tehostuva tuote- ja palveluliiketoiminta sähkössä, lämmössä ja jäähdytyksessä ja se rakentaa uusia ratkaisuja, jotka liittyvät hajautettuun energiatuotantoon, älykkäisiin kiinteistöihin sekä sähköiseen liikenteeseen.   Helenin tavoitteena on hiilineutraali energiantuotanto vuonna 2035. Sen omistuksessa ja hallinnassa on paljon erilaisia laitteita, laitoksia, koneita ja verkostoja. Näistä syntyy jatkuvasti paljon uutta ja päivitettävää teknistä tietoa, joka on saatava jaettua tehokkaasti Helenin oman henkilöstön ja alihankkijoiden kesken. Samalla kun Helen investoi voimakkaasti toimintansa hiilineutraalisuuden saavuttamiseen, investoi se myös omaisuudenhallintaansa. Kun omaisuus pysyy hyvässä kunnossa ja tehokkaassa käytössä, tuottaa se myös ympäristöhyötyjä ja paremman liiketoimintatuloksen.             

Hiilineutraalit hankkeet ovat kaikkien etu

Vitec ALMAn Helenille toimittama tietojärjestelmä pitää sisällään kaiken sen, mitä Helen kilpailutuksessaan toivoikin. Omaisuudenhallinnan kannalta järjestelmän tärkeimpiä ominaisuuksia ovat dokumenttien hallinta ja projektipankki. Kun ne ovat samassa järjestelmässä, ratkaisee se monta tiedon siirtoon ja välittämiseen liittyvää käytännön ongelmaa.

- Dataa on meillä todella paljon ja ALMA-järjestelmässä on onneksi paljon ominaisuuksia. Monipuolisuudestaan huolimatta järjestelmä on käyttäjäystävällinen. Se mahdollistaa myös erilaiset tulevaisuuden laajentamistarpeemme. Käyttöönottoprojekti on ollut mutkaton ja sitä on viety läpi ammattitaidolla, kertoo Helenin tuotanto- ja omaisuus liiketoimintayksikön päällikkö Kirsi Raami.

Helen kehittää aktiivisesti hiilineutraaliutta tukevia tuotantomuotoja ja energiaa optimoivia ratkaisuja. Uusi tietojärjestelmä on mukana tehostamassa Helenin hiilineutraaliutta tukevia projekteja muun muassa mobiilin käyttöliittymänsä ansiosta. Projekteihin ja omaisuudenhallintaan liittyviä työtehtäviä voidaan tehdä ajasta ja paikasta riippumatta. Tämä vähentää turhaa liikkumista ja pienentää päästöjä.

- Ilmastonmuutos vaikuttaa meihin kaikkiin, halusimme sitä tai emme. Tehokkaasti ja reaaliajassa liikkuva tieto on kriittinen tekijä, kun tehdään ympäristön kannalta tärkeitä päätöksiä. Helppokäyttöisen ja skaalautuvan tietojärjestelmän toimittajana meille oli hyvin tärkeää pärjätä tässä koko EU:n laajuisessa kilpailutuksessa. Olemme tehneet yhteistyötä Helenin kanssa jo useiden vuosien ajan, joten tästä on hyvä jatkaa kehitystyötä eteenpäin, painottaa Vitec ALMA Oy:n toimitusjohtaja Juha Nissilä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yksikönpäällikkö Kirsi Raami, Helen Oy, 050 434 0086, kirsi.raami@helen.fi

Toimitusjohtaja Juha Nissilä, Vitec ALMA Oy, 050 307 3190, juha.nissila@alma.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vitec ALMA OyVitec ALMA Oy kehittää ALMA omaisuudenhallinnan ratkaisuja, ja sen ydinosaaminen perustuu tiedonhallintaan. Yritys on osa pohjoismaista Vitec Software Groupia, joka on vertikaalisten markkinoiden johtava ohjelmistotoimittaja Pohjoismaissa.

Helen Oy tarjoaa helpompaa ja mutkattomampaa arkea yli 500 000 asiakkaalle Suomessa. Lämmön, jäähdytyksen ja sähkön lisäksi tarjoamme ratkaisuja alueelliseen ja uusiutuvaan energiaan, älykkäisiin kiinteistöihin sekä sähköiseen liikenteeseen. Kehitämme fiksumpaa hiilineutraalia energiajärjestelmää, jonka avulla jokainen voi tuottaa, käyttää ja säästää energiaa ympäristöä kunnioittaen. Tavoitteemme on saavuttaa energiantuotannossamme sataprosenttinen hiilineutraalius 2035. Yhdistetään voimat ja tehdään uuden energia-aikakauden mahdollisuuksista totta.

Vitec Software Group kehittää ja toimittaa standardiohjelmistoja erilaisille kapeille markkinasegmenteille. Se kasvaa yritysostoilla hankkimalla hyvin hoidettuja ja asemansa vakiinnuttaneita ohjelmistoyrityksiä. Konsernin yleiset prosessit ja työntekijöiden paikallisten markkinoiden perusteellinen tuntemus luovat hyvät edellytykset jatkokehitykseen ja jatkuvaan innovointiin. Vitecillä on yhteensä 800 työntekijää Suomessa, Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Vitecin osakkeet on listattu Nasdaq Stockholm -pörssissä, ja sen liikevaihto vuonna 2019 oli 1 156 miljoonaa kruunua. Lisätietoja on osoitteessa www.vitecsoftware.com.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vitec ALMA Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme