Kustannusosakeyhtiö Otava

Heli Laaksosen suositut runot vihdoin lukuaikapalveluihin – Kirjailijan uusin teos, kaunotietoluontokirja Luonnos julkaistaan 15.9.

Jaa

Heli Laaksonen on hurmannut suomalaisia jo 20 vuoden ajan runoteoksillaan, ja kesäkuun lopulla niistä neljä saadaan kokonaisuudessaan lukuaikapalveluihin. Syyskuussa julkaistaan uusi, ihastuttavan omaperäinen teos Luonnos.

Heli Laaksosen runoteokset Pulu uis (Sammakko, 2000), Raparperisyrän (Sammakko, 2002) Sulavoi (Otava, 2006) ja Peippo vei (Otava, 2011) saadaan vihdoin lukuaikapalveluihin. Näistä kaksi ensimmäistä julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa kokonaisina äänikirjoina. Tämä neljän teoksen kokonaisuus julkaistaan 29.6. Aiemmin Laaksosen runoja on julkaistu cd-muodossa, ja niistä kaksi, Jänes pussis (2004) ja Ratio Sulavoi (2007), ovat myyneet kultaa. 

Vastikään luonto- ja ympäristöneuvojaksi valmistunut Laaksonen julkaisee syyskuussa myös uutta tuotantoa. 15.9. ilmestyy ihastuttava ja hilpeä – Laaksosen itsensä hienosti luonnehtima kaunotietoluontokirja Luonnos, joka kertoo pieniä, kiehtovia yksityiskohtia luontomme ihmeistä. Tiesitkö esimerkiksi, että omenalla on silmä? Tai että lammas tunnistaa toverinsa turvan vaikka valokuvasta?

Luonnos kertoo kiehtovimmat ja kummallisimmat faktat omavaltaisesti valituista maailmankaikkeuden osasista Auringosta aarnisammaleen ja isomaksaruohosta ilvekseen. Tekstit ovat terävän humoristisia ja katsovat maailmaa lempeästi tarkentaen vähäisimmästä valtavaan, maan alta avaruuteen. Kirjailija on myös kuvittanut teoksen itse. Luonnos muistuttaa, kuinka merkillistä maailmaa me asutamme, ja saa lukijan polvilleen sen ihmeiden edessä.

Heli Laaksonen on saanut teoksistaan lukuisia palkintoja niin Suomessa kuin ulkomailla, mm. Varsinais-Suomen maakuntavaltuuston Aurora-mitalin 2006 ja Larin Paraske -palkinnon 2009. Hänen teoksensa Aapine (2013) oli Finlandia Junior -ehdokkaana ja se palkittiin Janis Baltvilks -kansainvälisellä lastenkirjallisuuspalkinnolla Latviassa 2016. Laaksonen on saanut myös Kirsi Kunnas -palkinnon vuonna 2020 sekä latvialaisen Aleksandra Čaka Balva -taidepalkinnon teoksestaan Poimit sydämeni kirjahyllystä vuonna 2021.

Luonnos ilmestyy 15.9.2022.

Haastattelupyynnöt: jenni.heiti@otava.fi

Pdf-vedokset, fyysiset ja sähköiset arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Kirjailijan kotisivut: hulimaa.fi

Facebook-sivut: Heli Laaksonen – runoilijan lukijakunta

Instagram: @runoilijahelilaaksonen

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Professori Hannu Salmen uutuuskirja Turun palosta nostaa ensimmäistä kertaa keskiöön aikalaisten tunteet ja kokemukset suuronnettomuudesta11.8.2022 12:56:14 EEST | Tiedote

Turun yliopiston kulttuurihistorian professori Hannu Salmen uutuuskirja “Tunteiden palo. Turku liekeissä 1827” on elävästi kirjoitettu tosikertomus historiallisesta suuronnettomuudesta. Kirja on ensimmäinen kattava tietoteos Turun palosta liki sataan vuoteen, ja kaikkien aikojen ensimmäinen, joka keskittyy palon kokeneiden ihmisten kokemuksiin ja tunteisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme