Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin asumisen ja maankäytön toteutusohjelmaa voi kommentoida 10.9. saakka

Jaa

Asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelmassa (AM-ohjelma) määritellään asumiseen liittyviä tavoitteita seuraavien neljän vuoden ajalle. Ohjelmaluonnoksen kommentointi on mahdollista Kerro kantasi -palvelussa 10.9. saakka.

Oma koti muodostaa ison osan arjen hyvinvoinnista. Asumiseen liittyvät tarpeet ja toiveet muuttuvat elämäntilanteiden muuttuessa ja kaupungin tavoitteena onkin sekä turvata riittävä asuntojen määrä, että mahdollistaa erilaisten asumisen polkujen toteutuminen.

Kaupunki seuraa asumiseen liittyviä ilmiöitä tarkoin ja tiedon avulla pyritään vaikuttamaan asunto-olojen paranemiseen. Tämä tarkoittaa, että kaupunkia kehitetään pitkäjänteisesti niin, että kaikilla kaupunkilaisilla olisi hyvä asua Helsingissä ja Helsinki olisi asumisen kannalta houkutteleva myös tänne muuttaville.

On tärkeää, että tarjolla on sopivia asuntoja eri elämänvaiheisiin – kohtuuhintaisia vaihtoehtoja tarvitaan.

Helsingin kaupungin tehtävänä on huolehtia asuntotuotannon edellytyksistä, kuten kaavoituksen ja maapolitiikan toimivuudesta ja tehokkuudesta sekä asuinalueiden eriytymisen ehkäisemisestä. Helsinki onkin asuntopoliittisten ohjelmien avulla vaikuttanut kaupungin asunto-olojen kehittymiseen vuosikymmenten ajan.

Suunnittelua ohjaa valtuustokausittain laadittava asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelma (AM-ohjelma). Vuonna 2020 on tulossa uusi AM-ohjelma valtuustokäsittelyyn loppusyksystä.

Nyt haluamme kuulla myös kaupunkilaisilta, mikä tekee asumisesta hyvää Helsingissä. Kaupunkilaisilla on mahdollisuus kommentoida 2020 AM-ohjelman teemoja Kerro kantasi -palvelussa 10.8.–10.9. osoitteessa: https://kerrokantasi.hel.fi/asuminen2020.

Ohjelmassa esitetyt tavoitteet koskevat neljää teemaa:

1)    Riittävän asuntotuotannon määrän varmistaminen

Paljonko asuntoja valmistuu vuosittain, paljonko asuntoja kaavoitetaan.

2)    Asuntotuotannon monipuolisen laadun turvaaminen

Paljonko rakennetaan esimerkiksi vuokra-, asumisoikeus-, Hitas-, ja omistusasuntoja, paljonko isoja ja pieniä asuntoja, paljonko ikäihmisten tai eritysryhmien asuntoja.

3)    Elinvoimaiset alueet ja alueellisen eriytymisen ehkäiseminen

Estetään eriytymistä kaupunkiuudistuksella, edistetään täydennysrakentamista.

4)    Asuntokannan ja asunto-omaisuuden kehittäminen

Edistetään vanhan rakennuskannan uusiokäyttöä ja kehitetään kaupungin omaa asuntokantaa ilmastoviisaasti.

Palvelussa voi kommentoida oman kiinnostuksen mukaan yhtä tai useampaa teemaa tai niiden alla olevia tavoitteita. Kyselystä löytyy myös linkki ohjelmaluonnokseen.

Kommentteja käytetään ohjelman jatkokehittämisessä ja tavoitteena on saada palautetta tavoitteiden sisällöstä, tavoitetasosta sekä ohjelman sisällöllisestä kattavuudesta.

Kerro kantasi –kysely

Asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelmaluonnos

Kotikaupunkina Helsinki – lisätietoa asumisen ohjelmasta hel.fi-sivuilla

Kuva: Jussi Hellsten

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Randell
asunto-ohjelmapäällikkö
kaupunginkanslia, talous- ja suunnitteluosasto
09 310 25823
mari.randell@hel.fi

Riikka Karjalainen
erityissuunnittelija
kaupunginkanslia, talous- ja suunnitteluosasto
09 310 36242
riikka.karjalainen@hel.fi

Viestin välitti:
Liisa Leeve
viestintäasiantuntija
kaupunginkanslia, viestintäosasto
09 310 20433
liisa.leeve@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uusimaa koronakriisin jälkeen – Työn tekemisen tapojen muutoksella voi olla laajalle kantautuvia vaikutuksia17.9.2020 13:30:00 EESTTiedote

Poikkeuksellisen tilanteen vauhdittamana työmarkkinoiden murros kohti erikoistumista vaativia työtehtäviä nopeutuu. Myös uudenlaisten työn tekemisen tapojen yleistyminen muovaa monia aloja uudelleen. Uusimman Helsingin Seudun Suunnat -julkaisun artikkelissa koronaepidemian vaikutuksia Uudenmaan työllisyyteen ja elinkeinoelämään tarkastelee Uudenmaan ELY-keskuksen tutkija Reino Savolainen.

Helsinki mukana isännöimässä maailman ensimmäistä pelimaailman huipputeknologiaa hyödyntävää virtuaalikonferenssia17.9.2020 09:41:08 EESTTiedote

Helsingin ja Tallinnan kaupungit isännöivät kolmatta World Summit on Digital Built Environment (WDBE) -konferenssia kaupunkikehityksen ammattilaisille. Koronapandemian johdosta WDBE on yhdistänyt voimansa peliyhtiö Epic Gamesin sekä virtuaalitodellisuuteen erikoistuneen Zoanin kanssa rakentaakseen konferenssivieraille ainutlaatuisen kokemuksen virtuaalisessa ”illuusiokaupungissa”.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme