HSL Helsingin seudun liikenne

Helsingin bussiliikenteessä suuria muutoksia 16.8.

Jaa

Helsingin bussiliikenteessä tapahtuu suurimmat muutokset moneen vuoteen 16. elokuuta, kun useiden linjojen reitit tai linjanumerot muuttuvat. Muutoksia tapahtuu useissa paikoissa ympäri kaupunkia, mutta erityisen merkittäviä ne ovat Haagassa, Munkkiniemessä ja Munkkivuoressa sekä poikittaisliikenteessä.

Moni perinteinen linjanumero jää historiaan, ja toisaalta monien perinteisten linjojen reitit myös muuttuvat. Muutoksen syitä ovat muun muassa kaupungin kasvu, uusien alueiden rakentaminen ja lähivuosina liikenteessä aloittava pikaratikka 550.

Via Postipuisto

Osa muutoksista perustuu Helsingin poikittaislinjojen suunnitelmaan, jonka HSL:n hallitus hyväksyi huhtikuussa 2019. Suunnitelmassa on huomioitu kaupungin kasvu: muun muassa uusi Postipuiston alue saa lisää liikennettä.

Postipuiston kautta siirtyvät 16.8. alkaen kulkemaan linjat 23 ja 63. Linja 23 jatkaa Ilmalasta Postipuiston kautta uudelle päätepysäkilleen Pirkkolaan, kun 63 kulkee Postipuiston kautta Etelä-Haagan ja Maunulan välisen osuutensa.

Ruskeasuolle kulkee vastaisuudessa linja 506, jonka päätepysäkki siirtyy Meilahdesta Invalidisäätiölle. Linjan 506 reitti muuttuu myös idempänä, kun se alkaa kulkea Viikinmäen ja Pihlajiston kautta.

Linjan 59 reitti taas jatkuu Pitäjänmäentieltä Malminkartanoon, ja Pajamäen osuus jää linjalta pois. Poikittaisyhteyksien rungon muodostavat linjan 59 lisäksi täysin uudistuva linja 52 sekä nykyisillä reiteillään säilyvät 56 ja 57, joiden vuoroväli tihenee.

Linjat 38, 50, 51 ja 552 korvataan muiden linjojen reittimuutoksilla.

Linjanumeroita jää historiaan

Myös joitain muita linjanumeroita jää historiaan. Läntisessä kantakaupungissa linjat 14, 18 ja 39 korvataan muilla yhteyksillä. Niiden tilalla kulkevat 16.8. alkaen runkolinjat 20 ja 30, jotka tarjoavat tiheän ja tasaisen vuorovälin. Linjoja ajetaan sähköllä kulkevilla nivelbusseilla, jotka tunnistaa oranssista väristä. Näiden bussien kyytiin voi nousta myös keski- ja takaovista.

Oransseja busseja nähdään myös Haagan uudella runkolinjalla 40, joka korvaa nykyisiä linjoja 40 ja 43. Uusi linja noudattaa linjan 40 reittiä, mutta sen reitti jatkuu Pohjois-Haagasta Kannelmäkeen.

Lue lisää Helsingin bussiliikenteen muutoksista HSL:n verkkosivuilla: https://www.hsl.fi/helsinki2021

Bussien reitit muuttuvat Helsingin lisäksi myös Vantaalla Lahdenväylän suunnalla. Lue lisää muutoksista täällä: https://www.hsl.fi/lahdenvaylan-linjasto-2021

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Johannes Laitila
viestinnän asiantuntija
p. 040 528 2976

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme