Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin ensi vuoden veroprosentit etenevät valtuuston päätettäväksi

Jaa

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 9.11. esittää valtuustolle, että se vahvistaisi vuoden 2021 kunnallisveroprosentiksi 18,0 %. Näin ollen veroprosentti pysyisi samana kuin tänäkin vuonna. Kaupunginhallitus päätti myös varata Eteläsatamasta alueen laatu- ja konseptikilpailua varten sekä teki jatkopäätöksen perusopetuksen poikkeusjärjestelyjen mahdollistamisesta.

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että se vahvistaisi vuoden 2021 kunnallisveroprosentiksi 18,0 %. Näin ollen veroprosentti pysyisi samana kuin tänäkin vuonna. Vuoden 2021 talousarvioehdotus perustuu kunnallisveroprosenttiin 18,0 % ja tuotoksi vuonna 2021 arvioidaan 2,75 miljardia euroa. Yhden veroprosenttiyksikön tuotto on noin 153 miljoonaa euroa.

Myös kiinteistöveroprosentit ehdotetaan pidettäviksi ennallaan, saman suuruisina kuin tänäkin vuonna. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle kiinteistöveroprosenttien hyväksymistä seuraavasti:

  • yleinen kiinteistöveroprosentti 0,93
  • vakituisten asuinrakennusten veroprosentti 0,41
  • muiden asuinrakennusten veroprosentti 0,93
  • rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentti 3,93
  • voimalaitosten veroprosentti 3,10

Veroprosentit etenevät kaupunginvaltuuston päätettäviksi.

Eteläsatamasta varaus alueen laatu- ja konseptikilpailua varten

Kilpailualue sijoittuu Eteläsatamaan noin 6.7 hehtaarin alueelle.

Kilpailualue on määritetty ohjeellisesti ja sen laajuus tarkentuu tulevassa kilpailuohjelmassa sekä asemakaavoituksessa.

Kilpailun yhteydessä voidaan tutkia myös kauppahallin ja sen alueen kehittämistä. Kilpailun ja kilpailuohjelman valmistelun muut lähtökohdat löytyvät päätöksen liitteessä 3.

Kilpailuohjelman sekä tarkennetut maankäytön kehittämisperiaatteet hyväksyy kaupunkiympäristölautakunta. Varaus on voimassa 31.12.2022 saakka.

Helsingin kaupunkistrategian 2017–2021 tavoitteena on kehittää Olympiaterminaalilta Kauppatorille ulottuvaa rantavyöhykettä siten, että alueesta muodostuu keskustan elinvoimaisuutta tukeva toiminnallinen kokonaisuus.

Jatkopäätös perusopetuksen poikkeusjärjestelyjen mahdollistamiseksi

Kaupunginhallitus teki kokouksessaan jatkopäätöksen perusopetuksen poikkeusjärjestelyjen mahdollistamisesta taas kuukaudeksi eteenpäin. Päätös on voimassa 11.11.-10.12.2020 tai kunnes asiasta toisin päätetään.

Edelliset tätä asiaa koskevat päätökset kaupunginhallitus teki 5.10.2020, 10.8.2020 ja 31.8.2020.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Koronapandemian vaikutukset asuntomarkkinaan ja rakentamiseen näyttäisivät jääneen vähäisiksi Helsingissä26.11.2020 15:37:07 EETTiedote

Koronapandemia ei ole aiheuttanut suurta muutosta asuntomarkkinaan ja rakentamiseen Helsingissä vuoden 2020 kolmannen neljänneksen loppuun mennessä. Asuntojen hinnat ja vuokrat jatkoivat kasvuaan ja asuntokauppojen määrä oli lähellä vuoden 2019 lukuja. Helsingissä rakennetaan yhä paljon: asuntotuotannossa ollaan edellä viime vuoden tahtia sekä aloitettujen että valmistuneiden asuntojen osalta.

MEDIAKUTSU: Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuus 27. marraskuuta kello 1226.11.2020 13:37:51 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kertoo tiedotustilaisuudessa epidemiatilanteesta ja linjauksistaan liittyen uusiin voimaanastuviin rajoituksiin ja suosituksiin. Koronakoordinaatioryhmään kuuluvat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, THL, HUS ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Tiedotustilaisuus järjestetään perjantaina 27. marraskuuta kello 12–12.45.

Helsinki tähtää tasoloikkaan kansainvälisessä tunnettavuudessa ja kilpailukykyvyssä – uusi yhtiö tuo Helsinki Business Hubin ja Helsinki Marketingin yhteen25.11.2020 11:01:00 EETTiedote

Kansainvälinen kilpailu osaajista, investoinneista ja innovaatioista kiristyy koko ajan myös kaupunkien välillä. Helsinki haluaa tulevaisuudessa pärjätä tässä kilpailussa entistä paremmin. Helsinki Business Hubin, Helsinki Marketingin ja Helsinki Abroadin toiminnot yhdistävän uuden yhtiön tavoitteena on parantaa Helsingin kansainvälistä tunnettuutta ja houkutella entistä enemmän ulkomaisia vierailijoita, yrityksiä, investointeja ja osaamista Helsinkiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme