Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin ensimmäinen etävappu sujui rauhallisesti – vappua vietettiin kotona ja digitaalinen ohjelma kiinnosti kaupunkilaisia

Jaa

Helsingin kaupungin virtuaalinen ja digitaalinen ohjelma vappuna keräsi runsaasti katsojia. Vappuaattona virtuaalista Mantan lakitusta ja JVG:n live-keikkaa seurasi eri kanavista noin 700 000 katsojaa. Myös vappupäivä on sujunut rauhallisesti ja kaupunkilaiset viettävät etävappua kotioloissa, kuten etukäteen oli toivottu.

Vappuaaton virtuaalista ohjelmaa, Havis Amandan patsaan lakitusta ja rap-duo JVG:n keikkaa, seurasi noin 700 000 katsojaa. Kuva: Zoan Oy.
Vappuaaton virtuaalista ohjelmaa, Havis Amandan patsaan lakitusta ja rap-duo JVG:n keikkaa, seurasi noin 700 000 katsojaa. Kuva: Zoan Oy.

Koronaepidemian takia Helsingin perinteiset vappumenot järjestettiin tänä vuonna uudessa muodossa. Helsingin kaupunki oli yhdessä kumppanien kanssa järjestänyt monipuolisen ohjelmakattauksen, joka oli nautittavissa digitaalisesti ja virtuaalisesti.

Vappuaaton aloittanut virtuaalinen Havis Amandan patsaan lakitus sekä sitä seurannut rap-duo JVG:n keikka Virtuaalisessa Helsingissä keräsi ennätysmäärän katsojia, lähes 700 000. Suoraa lähetystä seurattiin yli 460 000 eri päätelaitteelta. Yhdeltä päätelaitteelta lähetystä arvioidaan katselleen vähintään 1,5 ihmistä. Lisäksi konserttia näytettiin suorana myös MTV:n uutisissa, mikä nosti yleisömäärän hetkellisesti parhaimmillaan yli miljoonaan katsojaan. Kyseessä on näin ollen kaikkien aikojen suurin internetissä järjestetty tapahtuma Suomessa.

Myös Helsingin muu digitaalinen ohjelma vappuaattona sai runsaasti yleisöä. Esimerkiksi  a cappella -yhtye Club for Fiven konserttia Savoy-teatterissa seurasi kaikkiaan noin 17 500 katsojaa.

”Helsingin vappu on sujunut rauhallisesti näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa. On ollut upea nähdä, kuinka monipuolista, virtuaalista ja digitaalista ohjelmaa sekä yksittäiset kaupunkilaiset että monet tahot ovat järjestäneet. Vaikka vietimme vappua erikseen, vapun yhteisöllinen ja iloinen tunnelma välittyi niin sosiaalisessa mediassa kuin virtuaalitodellisuudessakin. Kiitos jokaiselle etävapun viettäjälle sekä niille lukuisille tahoille, jotka tämän kokemuksen mahdollistivat”, toteaa pormestari Jan Vapaavuori.

”Tämä oli meille kaikille erilainen vappu, jolloin emme voineet kerääntyä tuttujen vappuperinteiden ääreen, Mantan lakitukseen tai Kaivopuiston piknikille. Helsingin kaupunki halusi kuitenkin tuoda vapputunnelmaa ja iloa etävapun viettoon kotona, ja on hienoa, että kaupunkilaiset ottivat etävapun omakseen, eikä suurempia kokoontumisia kaupungilla ole ollut.”

Helsingin poliisi tiedotti vapun vieton sujuneen poikkeuksellisen rauhallisesti. Vappuaattona Kauppatorilla tai Esplanadilla ei ollut väkijoukkoja. Myös vappupäivä on ollut rauhallinen, eikä Helsingin Ullanlinnanmäelle tai Kaivopuistoon ollut kokoontunut piknik-seurueita.

Vappupäivänä Helsingin kaupungin etävapun ohjelma jatkuu Helsinki-kanavalla. Luvassa on muun muassa Vuotalon kevätkonsertti ja lauluyhtye Rajattoman live-konsertti Savoy-teatterista.

Katso vappupäivän ohjelma täältä.

Myös vappuaaton ohjelman tallenteet ovat katsottavissa Helsinki-kanavalla. JVG – Ikuinen vappu –keikan tallenne on katsottavissa 3.5. klo 23.59 asti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäjohtaja Liisa Kivelä, Helsingin kaupunki
Puh. +358 400 308 484, liisa.kivela@hel.fi

Kuvat

Vappuaaton virtuaalista ohjelmaa, Havis Amandan patsaan lakitusta ja rap-duo JVG:n keikkaa, seurasi noin 700 000 katsojaa. Kuva: Zoan Oy.
Vappuaaton virtuaalista ohjelmaa, Havis Amandan patsaan lakitusta ja rap-duo JVG:n keikkaa, seurasi noin 700 000 katsojaa. Kuva: Zoan Oy.
Lataa
Green-screenin edessä kuvattu ja reaaliaikaisesti yleisölle streamattu konsertti yhdistettiin virtuaalitodellisuuteen rakennettuun Helsingin Senaatintorin simulaatioon. Kuva: Zoan Oy.
Green-screenin edessä kuvattu ja reaaliaikaisesti yleisölle streamattu konsertti yhdistettiin virtuaalitodellisuuteen rakennettuun Helsingin Senaatintorin simulaatioon. Kuva: Zoan Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Valtio päätti lisätalousarviossaan investoida uuteen arkkitehtuuri- ja designmuseoon3.6.2020 14:11:47 EESTTiedote

Alustavat selvitykset arkkitehtuuri- ja designmuseon konseptista ja toimintamallista on tehty yhteistyössä Helsingin kaupungin, opetus- ja kulttuuriministeriön ja museosäätiöiden kesken. Vuoden 2017 lopulla alkaneen suunnittelun lähtökohtana on ollut nykyisten museoiden toiminta ja kehittäminen. Museoilla on merkittävät kokoelmat, mutta niiden toimintaedellytykset ja tilat eivät vastaa tavoitteeseen kunnianhimoisesta näyttelytoiminnasta, yleisötyöstä tai alan kehittämisestä. Helsingin kaupungin lähtökohtana uudelle museolle on alusta saakka ollut korkea, kansainvälinen taso.

Pormestarin kyselytunti helsinkiläisille tiistaina 9. kesäkuuta kello 16.30–17.302.6.2020 14:39:50 EESTTiedote

Koronakevät on vaatinut paljon asukkailta ja kaupungin työntekijöiltä, eikä tilanne ole edelleenkään ohi, vaikka tartuntatilastot näyttävätkin paremmilta. Helsinkiläisille suunnatulla Pormestarin kyselytunnilla keskustellaan koronaviruksen aiheuttamasta tilanteesta sekä siitä, miten kriisi on vaikuttanut arkeemme ja toimintaamme. Mitkä asiat sinua askarruttavat? Pormestari Jan Vapaavuori ja sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa vastaavat kysymyksiin suorassa lähetyksessä tiistaina 9. kesäkuuta kello 16.30–17.30.

Helsingin luonnonsuojeluohjelma eteni ripeästi vuonna 20191.6.2020 17:46:26 EESTTiedote

Vuoden 2019 lopussa Helsingissä oli luonnonsuojelualueita 2,2 prosenttia maa-alasta ja 0,95 prosenttia merialueesta. Uusia luonnonsuojelualueita perustettiin kolme: Maununnevan laajennus ja Korkeasaarenluoto sekä Kallahden matalikko, joka on Helsingin ainoa vedenalainen luonnonsuojelualue. Tiedot käyvät ilmi Helsingin kaupungin ympäristöraportista 2019, jota kaupunginhallitus käsitteli 1.6. kokouksessaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme