Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin ensimmäinen etävappu sujui rauhallisesti – vappua vietettiin kotona ja digitaalinen ohjelma kiinnosti kaupunkilaisia

Jaa

Helsingin kaupungin virtuaalinen ja digitaalinen ohjelma vappuna keräsi runsaasti katsojia. Vappuaattona virtuaalista Mantan lakitusta ja JVG:n live-keikkaa seurasi eri kanavista noin 700 000 katsojaa. Myös vappupäivä on sujunut rauhallisesti ja kaupunkilaiset viettävät etävappua kotioloissa, kuten etukäteen oli toivottu.

Vappuaaton virtuaalista ohjelmaa, Havis Amandan patsaan lakitusta ja rap-duo JVG:n keikkaa, seurasi noin 700 000 katsojaa. Kuva: Zoan Oy.
Vappuaaton virtuaalista ohjelmaa, Havis Amandan patsaan lakitusta ja rap-duo JVG:n keikkaa, seurasi noin 700 000 katsojaa. Kuva: Zoan Oy.

Koronaepidemian takia Helsingin perinteiset vappumenot järjestettiin tänä vuonna uudessa muodossa. Helsingin kaupunki oli yhdessä kumppanien kanssa järjestänyt monipuolisen ohjelmakattauksen, joka oli nautittavissa digitaalisesti ja virtuaalisesti.

Vappuaaton aloittanut virtuaalinen Havis Amandan patsaan lakitus sekä sitä seurannut rap-duo JVG:n keikka Virtuaalisessa Helsingissä keräsi ennätysmäärän katsojia, lähes 700 000. Suoraa lähetystä seurattiin yli 460 000 eri päätelaitteelta. Yhdeltä päätelaitteelta lähetystä arvioidaan katselleen vähintään 1,5 ihmistä. Lisäksi konserttia näytettiin suorana myös MTV:n uutisissa, mikä nosti yleisömäärän hetkellisesti parhaimmillaan yli miljoonaan katsojaan. Kyseessä on näin ollen kaikkien aikojen suurin internetissä järjestetty tapahtuma Suomessa.

Myös Helsingin muu digitaalinen ohjelma vappuaattona sai runsaasti yleisöä. Esimerkiksi  a cappella -yhtye Club for Fiven konserttia Savoy-teatterissa seurasi kaikkiaan noin 17 500 katsojaa.

”Helsingin vappu on sujunut rauhallisesti näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa. On ollut upea nähdä, kuinka monipuolista, virtuaalista ja digitaalista ohjelmaa sekä yksittäiset kaupunkilaiset että monet tahot ovat järjestäneet. Vaikka vietimme vappua erikseen, vapun yhteisöllinen ja iloinen tunnelma välittyi niin sosiaalisessa mediassa kuin virtuaalitodellisuudessakin. Kiitos jokaiselle etävapun viettäjälle sekä niille lukuisille tahoille, jotka tämän kokemuksen mahdollistivat”, toteaa pormestari Jan Vapaavuori.

”Tämä oli meille kaikille erilainen vappu, jolloin emme voineet kerääntyä tuttujen vappuperinteiden ääreen, Mantan lakitukseen tai Kaivopuiston piknikille. Helsingin kaupunki halusi kuitenkin tuoda vapputunnelmaa ja iloa etävapun viettoon kotona, ja on hienoa, että kaupunkilaiset ottivat etävapun omakseen, eikä suurempia kokoontumisia kaupungilla ole ollut.”

Helsingin poliisi tiedotti vapun vieton sujuneen poikkeuksellisen rauhallisesti. Vappuaattona Kauppatorilla tai Esplanadilla ei ollut väkijoukkoja. Myös vappupäivä on ollut rauhallinen, eikä Helsingin Ullanlinnanmäelle tai Kaivopuistoon ollut kokoontunut piknik-seurueita.

Vappupäivänä Helsingin kaupungin etävapun ohjelma jatkuu Helsinki-kanavalla. Luvassa on muun muassa Vuotalon kevätkonsertti ja lauluyhtye Rajattoman live-konsertti Savoy-teatterista.

Katso vappupäivän ohjelma täältä.

Myös vappuaaton ohjelman tallenteet ovat katsottavissa Helsinki-kanavalla. JVG – Ikuinen vappu –keikan tallenne on katsottavissa 3.5. klo 23.59 asti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäjohtaja Liisa Kivelä, Helsingin kaupunki
Puh. +358 400 308 484, liisa.kivela@hel.fi

Kuvat

Vappuaaton virtuaalista ohjelmaa, Havis Amandan patsaan lakitusta ja rap-duo JVG:n keikkaa, seurasi noin 700 000 katsojaa. Kuva: Zoan Oy.
Vappuaaton virtuaalista ohjelmaa, Havis Amandan patsaan lakitusta ja rap-duo JVG:n keikkaa, seurasi noin 700 000 katsojaa. Kuva: Zoan Oy.
Lataa
Green-screenin edessä kuvattu ja reaaliaikaisesti yleisölle streamattu konsertti yhdistettiin virtuaalitodellisuuteen rakennettuun Helsingin Senaatintorin simulaatioon. Kuva: Zoan Oy.
Green-screenin edessä kuvattu ja reaaliaikaisesti yleisölle streamattu konsertti yhdistettiin virtuaalitodellisuuteen rakennettuun Helsingin Senaatintorin simulaatioon. Kuva: Zoan Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli abiturienttien ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisesta ja lasten ja nuorten harrastustoiminnasta15.1.2021 09:00:00 EETTiedote

Koronakoordinaatioryhmä linjasi 14.1.2021 kokouksessaan, että lasten ja nuorten harrastustoiminnan olemassa olevissa rajoituksissa ja suosituksissa pitäydytään toistaiseksi. Lisäksi Helsinki, Espoo ja Vantaa linjasivat, että abiturienteille avataan mahdollisuus valmistautua ylioppilaskirjoituksiin lähiopetuksessa. Pääkaupunkiseudulla abiturientit ovat olleet erityisen pitkään etäopetuksen varassa.

Suomen aktiivisimmaksi työpaikaksi kruunattu Helsinki nappasi toistamiseen voiton Urheilugaalassa14.1.2021 22:00:00 EETTiedote

Helsingin kaupunki palkittiin vuoden 2020 Suomen aktiivisimpana työpaikkana jokavuotisessa Urheilugaalassa. Uno-palkinto myönnettiin kaupungille ilman yleisöä järjestetyssä, suorana lähetetyssä gaalassa torstaina 14.1.2021. Kyseessä on toinen peräkkäinen Uno-palkinto Helsingille, sillä kaupunki voitti vuosi sitten Suomen liikkuvin kunta -tittelin. Gaalamenestykseen on johtanut kaupungin systemaattinen työ niin kaupunkilaisten kuin työntekijöiden aktiivisuuden lisäämiseksi.

Helsingin kaupunginhallitus esittää Länsi-Helsingin raitioteiden yleissuunnitelman hyväksymistä - myös kaupunkipyöräjärjestelmä laajenee11.1.2021 19:25:19 EETTiedote

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 11.1. esittää valtuustolle Länsi-Helsingin raitioteiden yleissuunnitelman hyväksymistä jatkosuunnittelua varten. Kaupunginhallitus päätti myös oikeuttaa Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen (HKL) tekemään kaupunkipyöräpalvelun laajennusta koskevan lisäsopimuksen.

Helsingin kaupunki on ehdolla Suomen Aktiivisimmaksi Työpaikaksi11.1.2021 10:00:08 EETTiedote

Helsingin kaupunki on päässyt finaaliin Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailussa. Voittaja julkaistaan Urheilugaalassa 14. tammikuuta 2021. Kaupunkistrategian tasolla liikkumisen lisäämiseen panostavan Helsingin tavoitteena on, että sekä kaupunkilaiset että kaupungin henkilöstö liikkuvat enemmän osana arkeaan. Syksyllä Suomen Olympiakomitealta saatu Aktiivisin työpaikka -sertifikaatti, kuten myös tuoreet Kunta10-tutkimuksen tulokset osoittavat, että liikkumisen saralla tapahtuu myönteistä kehitystä.

Helsingin keskusta-alueen kehittäminen etenee7.1.2021 14:03:29 EETTiedote

Houkutteleva ydinkeskusta on elintärkeä Helsingille. Keskusta-alueen kehittämistä ja suunnittelua edistetään merkittävästi tulevan kevään aikana. Kaupunginhallitus saa kokouksessaan 11. tammikuuta käsiteltäväkseen keskustavisioon, kävelykeskustan kehittämiseen ja satamatoimintojen keskittämiseen liittyvät ehdotukset. Myös Olympiaterminaalilta Kauppatorille ulottuvan rantavyöhykkeen laatu- ja konseptikilpailu on tarkoitus käynnistää keväällä 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme