Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin #Etävappu-tempaukselle kansainvälistä tunnustusta

Jaa

Helsingin ”Kaikkien aikojen #etävappu” on voittanut arvostetussa City Nation Place Global -kilpailussa. Helsinki pokkasi 12.11.2020 illalla voiton kategoriassa Best Citizen Engagement ja sai kehuja kansalaisten laajasta sitouttamisesta poikkeukselliseen vappuun. Etävappuna järjestettyyn JVG:n virtuaalikeikkaan osallistui parhaimmillaan 1,4 miljoonaa suomalaista.

Helsingin #etävapun virtuaaliohjelmaan osallistui lähes neljännes suomalaisista. Kuva: Zoan Oy
Helsingin #etävapun virtuaaliohjelmaan osallistui lähes neljännes suomalaisista. Kuva: Zoan Oy

Tuomaristo oli vaikuttunut Helsingin kyvystä reagoida ennennäkemättömällä tavalla korona-ajan haasteeseen: kaupunki loi yhdessä laajan kumppanikunnan kanssa turvallisen mutta hauskan massatapahtuman.

Muutaman viikon varoitusajalla valmistellun etävapun viestintä ja markkinointi tavoitti suuret yleisöt: virtuaaliohjelmaan osallistui noin neljännes suomalaisista ja uutisten kautta yli 500 miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti. Muun muassa The Guardian ja Forbes uutisoivat virtuaalisesta vapunvietosta ja kertoivat Helsingin edelläkävijyydestä virtuaalisten tapahtumien luomisessa. JVG:n keikka tuotettiin yhteistyössä Zoan Oy:n kanssa ja markkinointiviestinnän kumppanina toimi Miltton Oy.   

Helsingin tavoitteena oli kannustaa kaupunkilaisia jäämään kotiin vappuna pandemian leviämisen estämiseksi, mutta tehdä vapunvietosta samalla myös kiinnostavaa. Kaupunki tarjosi kattavan kulttuurimenun ja tuki helsinkiläisyrityksiä​ tuomalla markkinoinnissaan esiin kotiin noudettavia vappuruokia.

Erilaista vappua rakennettiin tiiviissä yhteistyössä Poliisin ja muiden vapun toimijoiden kanssa. Helsinkiläiset ottivat etävapun niin hyvin omakseen, että kaupungin puistot ja kadut olivat vappuna käytännössä tyhjät.

City Nation Place Global on vuosittain järjestettävä valtio- ja kaupunkibrändiammattilaisten konferenssi. Tänä vuonna taso kilpailussa oli erityisen kova, sillä COVID 19 -pandemia on saanut valtiot ja kaupungit tekemään ennätyksellisen määrän voimauttavia bränditekoja ja -kampanjoita.

Lisätiedot

Sanna Forsström
Brändiyksikön päällikkö
Helsingin kaupunginkanslia
sanna.forsstrom@hel.fi
040 5313 713

Liisa Kivelä
Viestintäjohtaja
Helsingin kaupunginkanslia
liisa.kivela@hel.fi  
040 030 8484

Etävappu-video 
https://youtu.be/Uxe3QQaGx3o

Helsingin kaupungin tiedote 4.5.2020
JVG:n ikuinen vappu -virtuaalikeikka keräsi 1,4 miljoonaa katselijaa

City Nation Place Global
https://www.citynationplace.com/global

Tiedotteen lähetti:

Johanna Snellman
viestintäasiantuntija
kaupunginkanslia, viestintä
puh. 040 843 0915
johanna.snellman@hel.fi 

Avainsanat

Kuvat

Helsingin #etävapun virtuaaliohjelmaan osallistui lähes neljännes suomalaisista. Kuva: Zoan Oy
Helsingin #etävapun virtuaaliohjelmaan osallistui lähes neljännes suomalaisista. Kuva: Zoan Oy
Lataa
Mantallakin oli #etävappu. Kuva: Johanna Paganus
Mantallakin oli #etävappu. Kuva: Johanna Paganus
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uusi startup-yritysten kiihdytyspalvelu aloittanut toimintansa – Helsinki haluaa auttaa yrityksiä kasvamaan4.12.2020 12:36:20 EETTiedote

Helsingin kaupunki on aloittanut uuden liiketoiminnan kehitys- ja valmennuspalvelun. Se on kohdistettu kansainvälisille markkinoille tähtääville hautomo- ja kiihdytysvaiheen startup-yrityksille. Etenkin alkuvaiheen startup-yritykset kaipaavat usein pitkäaikaista tukea toimintansa käynnistämiseen ja NewCo Accelerator –niminen palvelu on luotu täyttämään tätä palveluntarvetta. Kiihdyttämön palvelut ovat ilmaisia ja yritykset voivat hakeutua niihin koska tahansa.

Helsinki Education Hubista tulee ainutlaatuinen oppimisen innovaatiokeskus3.12.2020 10:50:00 EETTiedote

Helsinki haluaa olla maailman oppimisen pääkaupunki. Ensi vuonna kaupungin keskustassa toimintansa aloittava Helsinki Education Hub on konkreettinen askel kohti tätä tavoitetta. Se yhdistää ensimmäisenä maailmassa oppimisen ja koulutuksen start up -yritykset, suomalaisen pedagogisen osaamisen, innovatiivisen oppimisympäristön ja akateemisen tutkimuksen yhtenäiseksi maailmanluokan vientituotteeksi.

Helsinkiläisten huolestuneisuus koronan vaikutuksista kasvanut keväästä3.12.2020 09:00:00 EETTiedote

Lähes puolet helsinkiläisistä on huolissaan koronapandemian vaikutuksista omalle perheelle tai lähisuvulle, selviää uusimmasta Helsinki-barometristä. Tämä on suurempi osuus kuin vastaavassa kyselyssä keväällä. Kyselyaineisto koottiin puhelinhaastatteluilla ajanjaksolla 9.10.–6.11., joten tuloksissa ei näy vielä uusimman tautitilanteen vaikutus. Kyselyn tuloksia analysoidaan tarkemmin tuoreessa Kvartti-verkkolehden artikkelissa.

Helsinki ottaa käyttöön .helsinki-verkko-osoitteet – testbed.helsinki-sivusto kokoaa kaupungin tarjoamat kokeilu- ja kehitysmahdollisuudet2.12.2020 11:10:00 EETTiedote

Helsingin kaupunki avaa 2. joulukuuta 2020 ensimmäisen .helsinki-päätteisen verkkosivuosoitteen. Uusien .helsinki-sivujen tavoitteena on parantaa Helsingin kaupungin verkkopalveluiden löydettävyyttä ja asiakaslähtöisyyttä. Ensimmäisenä uutena sivustona avautuu Helsingin kokeilualustatoimintaa esittelevä testbed.helsinki. Sivustolle kootaan keskeiset tiedot niistä mahdollisuuksista, joita yrityksillä on testata tuotteitaan yhteistyössä kaupungin kanssa. Uudet innovaatioiden kokeilualustat liittyvät Helsingissä muun muassa terveyteen ja hyvinvointiin, oppimisympäristöihin, puhtaisiin ja kestäviin kaupunkiratkaisuihin sekä liikkumiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme